رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک معتقد است، این انجمن برای برگزاری بخشی از رویدادهای خود از جمله در نظر گرفتن فضایی مناسب برای اختتامیه دوسالانه «سرو نقرهای» نیازمند حمایت و امکانات است و همکاریاش با وزارت ارشاد آنطور که باید، پیش نرفته است.
به گزارش خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، علی رشیدی - رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران - در نشست چهارمین دوسالانه این انجمن با عنوان «سرو نقرهای» اظهار کرد: ما از دولت و وزارت ارشاد پول نمیخواهیم چون بخش خصوصی میتواند هزینههای ما را تأمین کند؛ اما برای برگزاری رویدادهایمان به امکانات نیاز داریم. بهعنوان مثال، برای اینکه بتوانیم یک سالن مناسب برای مراسم اختتامیه داشته باشیم، به امکانات نیاز داریم؛ اما برای اجاره تالار وحدت از ما 50 میلیون تومان پول خواستند که متأسفانه در توان این انجمن نیست. ما میخواستیم از طریق وزارت ارشاد این مشکلات را حل کنیم. با اینکه وزارت ارشاد خیلی با ما همکاری کرده است، اما گاهی حرفها به اصطلاح برو ندارند و عملا متوقف میشویم.
او ادامه داد: همین مشکلات است که باعث میشود مراسم را در سالنهایی برگزار کنیم که در شأن انجمن نیست و همیشه هم این انتقاد وجود دارد که چرا برای همه کسانی که به مراسم میآیند، صندلی به تعداد کافی وجود ندارد. برای گرفتن یک سالن 500 نفره، انتظار داشتیم که فضایی را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم این تعداد مهمان را پوشش دهیم، اما تا این لحظه موفق نشدهایم.
رشیدی همچنین بیان کرد: یکی از بخشهای مورد توجه در انجمن گرافیک، ابزار توسعهدهنده فرهنگی و بخش دیگر، بحث استراتژیک برای اقتصاد مملکت است. بُعد اقتصادی هنر گرافیک از بقیه هنرها بیشتر است و ما علاقه داریم این نقش را در جامعه بیشتر بشناسانیم. برگزاری نمایشگاه، برنامههای آموزشی، سخنرانیها و ... میتواند در این زمینه موثر باشد. همچنین تلاش کردهایم روابط خود را با ارگانهای دولتی گسترش دهیم. تاکنون با شهرداری و سازمان زیباسازی همکار خوبی داشتهایم. با وزارت ارشاد نیز همصدا هستیم، اما هنوز نتوانستهایم آنطور که باید و شاید با یکدیگر همکاری کنیم.
او گفت: در حال حاضر اقتصاد مملکت را ترسی فرا گرفته است، چون تولیدکنندگان ایرانی در این مقطع و با حضور کشورهای خارجی در اقتصاد ایران دچار مشکل میشوند. انجمن میتواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد. بهجز خودروسازی، ما در بخشهای دیگر مشکل تولیدی نداریم و مشکلمان عرضه، برندینگ و مارکتینگ است. یکی از اهداف انجمن، همسو شدن و مشاوره دادن به تولیدکنندگان داخلی است تا بتوانیم اجناسمان را در سطح بینالمللی و حتی بهتر از محصولات خارجی عرضه و این تفکر را کمرنگ کنیم که جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است. انجمن اصرار دارد در این زمینه بستهبندیهای زیادی را به تولیدکنندگان ارائه دهد و در جهت توسعه اقتصاد مملکت و حمایت از تولیدکنندگان قدم بردارد.
رشیدی با بیان اینکه هنر گرافیک را صرفا یک فعالیت هنری نمیداند، اظهار کرد: اگر یک چشمانداز و استراتژی مشخصی داشته باشیم، میتوانیم به اهدافی که عنوان شد، برسیم در غیر این صورت گرافیک، هنری خواهد بود که فقط میتوانیم آن را به در و دیوار بزنیم و از زیباییاش لذت ببریم، در حالی که این هنر در بحث ارتباطات بسیار اثرگذار است. انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران حدود 1400 عضو دارد که همه دارای رزومه کاری و توانایی اجرای کار هستند و نیروی فعال محسوب میشوند. آنها میتوانند سفیران خوبی برای فرهنگ و اقتصاد کشور باشند.
رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک درباره آثاری که در چهارمین دوسالانه «سرو نقرهای» ارائه میشود، بیان کرد: آثاری که به این نمایشگاه راه پیدا کردهاند کاربردی هستند و باید برای سفارشدهنده اجرا شده باشند. بخشهای ما از جمله پوستر، بروشور و بستهبندی، سفارشدهنده داشتهاند و علاقه داریم که سفارشدهندگان و تولیدکنندگان به دیدن آثار نمایشگاه بیایند تا همکاریمان نزدیکتر شود.
او همچنین به برگزاری نمایشگاه در شیراز همزمان با تهران اشاره کرد و گفت: ما به فعال بودن طراحان غیرتهرانی توجه خاصی داریم. همچنین این بحث مطرح شد که نمایشگاه در پایتخت نباشد، اما با توجه به اینکه 70 درصد اعضای انجمن تهرانی هستند فکر کردیم بهترین راه حل این است که علاوه بر تهران، نمایشگاه را در یک شهر دیگر نیز برگزار کنیم که شیراز بهخاطر داوطلب بودنش انتخاب شد. نمایشگاه شیراز با همکاری و حمایت اداره ارشاد این شهر برگزار میشود.
رشیدی همچنین اظهار کرد: ما از دوره قبل، جایزهای برای سفارشدهنده برتر در نظر گرفتهایم که میخواهیم آن را در دورههای بعد هم ادامه دهیم. این جایزه بخشی از استراتژی ما برای جذب تولیدکنندگان و سفارشدهندگان است. بسیاری از ارگانهای مهم دولتی و غیردولتی که تا سالهای پیش کمتر از طراحان بنام استفاده میکردند در این یکی - دو سال به حرفه و هنر آنها توجه بیشتری دارند.
نمایش 607 اثر در «سرو نقرهای 4»
در بخش دیگری از این نشست، احسان مهدوی - دبیر چهارمین دوسالانه سرو نقرهای - با ارائه گزارشی از انتشار فراخوان و دریافت آثار، گفت: فراخوان این دوره چهارم تیرماه منتشر شد و آثار در هفت بخش دریافت شدند. 24 مرداد آخرین مهلت دریافت آثار بود و داوریها از چهارم شهریور آغاز شد. یکی از تفاوتهای اصلی این دوره از دوسالانه، تفکیک داوری است. ما برای هر بخش، سه داور مجزا که تخصص و تجربه زیادی در این زمینه دارند، انتخاب کردیم. این داوران از سه نسل پیشکسوت، میانسال و جوان گرافیک ایران انتخاب شدهاند. یک بخش دیگر هم با عنوان «آزاد» در نظر گرفتهایم.
او ادامه داد: 353 گرافیست آثار خود را به «سرو نقرهای 4» ارسال کردند که 90 هنرمند زن و 263 هنرمند مرد بودند. بعد از داوری، 607 اثر از 267 هنرمند (49 زن و 218 مرد) انتخاب شد. آثار برگزیده در هفت گالری خانه هنرمندان بهنمایش گذاشته خواهند شد. داوران سرو آزاد (بخش آزاد): فرشید مثقالی، مهران زمانی و ساعد مشکی، داوران سرو طبری (بخش نشانه و هویت بصر): مصطفی اسداللهی، پیمان پورحسین و فاطمه کرکهآبادی، داوران سرو مرو (بخش پوستر): قباد شیوا، بیژن صیفوری و امیرحسین قوچیبیک، داوران سرو شیراز (بخش جلد و صفحهآرایی نشریات): ابراهیم حقیقی، مجید عباسی و احسان رضوانی، داوران بخش سروزربین (بخش گرافیک تجاری و بستهبندی): امرالله فرهادی، مهرزاد دیرین و ایمان آل مظفر، داوران سروفری (بخش گرافیک متحرک): رضا علوی، امیرعلی قاسم و فرید یاحقی و داوران سرو کشمر( بخش طراحی حروف فارسی): محمد احصایی، مصطفی اوجی و مسعود سپهر هستند.
مهدوی همچنین به تقویم این دوسالانه اشاره کرد و گفت: نمایشگاه ششم آبانماه در خانه هنرمندان افتتاح میشود. نهم آبان «ایسیدرو فرر» طراح و تصویرگر اسپانیایی در فرهنگسرای نیاوران سخنرانی خواهد کرد و از کتاب آثارش رونمایی میشود. یازدهم آبان همراه این هنرمند به شیراز خواهیم رفت و نمایشگاه دوسالانه در مجموعه سرزمین سبز افتتاح میشود. «فرر» در شیراز یک ورکشاپ و سخنرانی خواهد داشت. پانزدهم آبانماه نیز اختتامیه و اهدای سرو به برگزیدگان و رونمایی از کتاب آثار برگزار میشود.
دبیر سرو نقرهای همچنین اظهار کرد: علاوه بر سفارشدهنده برتر، دو جایزه دیگر هم به بهترین فرآیند تولید اثر و یک هنرمند جوان اهدا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات