• سه‌شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94072818602

/در آستانه روز ملی صادرات/

جلال‌پور: صادرات ویترین اقتصاد ماست

جلال‌پور: صادرات ویترین اقتصاد ماست

رییس اتاق بازرگانی ایران پرداخت نشدن مشوق‌های صادراتی را از جمله مشکلات صادر‌کنندگان دانست و در عین حال بر تک‌نرخی شدن ارز و تامین نقدینگی صادرات به عنوان مهم‌ترین ملزومات صادرات تاکید کرد.

رییس اتاق بازرگانی ایران پرداخت نشدن مشوق‌های صادراتی را از جمله مشکلات صادر‌کنندگان دانست و در عین حال بر تک‌نرخی شدن ارز و تامین نقدینگی صادرات به عنوان مهم‌ترین ملزومات صادرات تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن جلال‌پور امروز سه‌شنبه در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های پیش‌روی صادر‌کنندگان گفت: با توجه به این‌که در عرصه بین‌المللی فصل جدیدی برای صادرات باز شده، باید تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود. یکی از مهم‌ترین موضوعات در این زمینه نرخ ارز بوده که حداقل باید پیش‌بینی از این قیمت برای صادر‌کنندگان داشته باشیم و آنها باید بدانند که حداقل در دو سال آینده نرخ ارز چه شرایطی خواهد داشت. این موضوع می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران در عین حال نقدینگی را از ملزومات جدی صادرات عنوان کرد و گفت: در رابطه با تسهیلاتی که به صادر‌کنندگان ارائه می‌شود باید تغییراتی ایجاد شود، چون این تسهیلات پاسخگوی نیاز آنها نیست که البته مواردی در بسته سیاست‌های رشد اقتصادی دولت در رابطه با این موضوع در نظر گرفته شده است.

جلال‌پور همچنین افزایش سرمایه‌ بانک‌های صادراتی از جمله بانک توسعه صادرات را از مواردی دانست که علی‌رغم این‌که سال‌هاست این موضوع مطرح شده ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی حل مسائل مالیاتی و صادراتی را از دیگر مواردی دانست که صادر‌کنندگان با آن درگیر هستند، ولی هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده‌اند.

رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین بر ضرورت افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات تاکید کرد و گفت: باید برای حداقل 20 سال آینده ببینیم چه کالاهایی می‌توانیم صادر کنیم و با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد کدام کالاها می‌توانند مزیت‌های صادراتی برای سال‌های آینده داشته باشند تا براساس آن برنامه درازمدتی برای صادر‌کنندگان در نظر بگیریم.

جلال‌پور همچنین با اشاره به ضرورت توجه به بحث گردشگری که می‌تواند منابع ارزی خوبی برای رقابت به وجود بیاورد، ادامه داد: بعضی از اجبارها در اقتصاد کشور وجود دارد که برای برطرف کردن آنها باید مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شود ولی زمانی که اقتصاد آزاد داشته باشیم طبیعتا نیازی به این مشوق‌ها نداریم.

وی در عین حال تاکید کرد: البته منظور از مشوق‌های صادراتی پرداخت نقدی نیست، بلکه معتقدیم باید تسهیلات صادراتی در این زمینه فراهم شود، چون این موضوع در بحث بنگاه‌ها به ویژه در خدمات فنی و مهندسی و واگذاری مسوولیت به تشکل‌ها می‌تواند مهم باشد و اتاق بازرگانی نیز در حد توان خود در این زمینه همکاری لازم را انجام می‌دهد.

رییس اتاق بازرگانی ایران در عین حال اظهار کرد: البته باید بپذیریم بسیاری از تصمیمات برعهده اتاق و بخش خصوصی نیست و عملا امروز همه تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌ها در محافلی غیر از بخش خصوصی انجام می‌شود که باید در این زمینه‌ها تفویض اختیاری به بخش غیردولتی صورت گیرد تا بتوانیم بسیاری از برنامه‌ها را به پیش ببریم.

جلال‌پور اظهار امیدواری کرد که سال پیش‌رو با توجه به گشایش‌هایی که در شرایط بین‌المللی شاهد هستیم بتوانیم سالی بهتر را برای صادرات رقم بزنیم، چون صادرات محور توسعه پایدار است و در واقع صادرات دریچه راهیابی تولید ما به خارج از کشور و ویترینی از اقتصاد ماست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha