• شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94072516317
  • خبرنگار : 71191

تحرکات جدید برای احیای بافت‌های تاریخی

تحرکات جدید برای احیای بافت‌های تاریخی

جمعی از شرکت‌های مهندسان مشاور در حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری اعلام آمادگی کردند تا در صورت مهیا شدن بستر لازم، دفاتر کار خود را به بافت تاریخی پایتخت منتقل کنند. آن‌ها حتی گفته‌اند در مرحله‌ بعدی حتی حاضرند محل زندگی خانواده خود و همکاران‌شان را نیز به این بافت‌ها انتقال دهند.

جمعی از شرکت‌های مهندسان مشاور در حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری اعلام آمادگی کردند تا در صورت مهیا شدن بستر لازم، دفاتر کار خود را به بافت تاریخی پایتخت منتقل کنند. آن‌ها حتی گفته‌اند در مرحله‌ بعدی حتی حاضرند محل زندگی خانواده خود و همکاران‌شان را نیز به این بافت‌ها انتقال دهند.

به گزارش ایسنا، علی اصغر بدری، «رییس مرکز احیا و توانمندسازی اماکن تاریخی (متات)» و «مدیرعامل موسسه مطالعات اندیشه شهر و اقتصاد» با اعلام این خبر گفت: این حرکت از روز سه‌شنبه، 21 مهرماه از یکی از شبکه‌های اجتماعی حامی بافت تاریخی آغاز شد و تاکنون شرکت‌های مشاور زیادی برای حضور در این حرکت اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی ادامه داد: قرار است درخواست کتبی این موضوع در آینده نزدیک در طوماری به نهادهایی مانند سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران، شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، شرکت عمران و بهسازی شهری، صندوق احیا و جامعه مهندسان مشاور داده شود.

او درباره‌ی دلایل انجام این اقدام توضیح داد: از یک سو علاقه جامعه مهندسی به حفاظت از میراث فرهنگی عامل این تصمیم شده و از سوی دیگر حضور در بافت یا بنای تاریخی می‌تواند یک برند و عامل پرستیژ و فخر برای این صنف محسوب شود.

* پیشگامی مهندسان مشاور در جلوگیری از زوال بافت‌های تاریخی

مدیرعامل موسسه مطالعات اندیشه شهر و اقتصاد با اشاره به اینکه این اقدام می‌تواند باعث سدشکنی شود، گفت: جامعه مهندسی یک صنف معتبر و دارای منزلت است و حضور این صنف و اعضایش برای کار و سکونت در بافت تاریخی، یک اقدام پیشگام محسوب می‌شود و می‌تواند روند رو به زوال بافت را معکوس کند.

وی افزود: علاوه بر این، چنین حرکتی در سطح جامعه می‌تواند افکار عمومی را نسبت به بحث پر اهمیت حراست و حفاظت از میراث فرهنگی و اماکن تاریخی حساس و الگوسازی کند به گونه‌ای که شهروندان نیز از آن تبعیت کرده و این جریان را ادامه دهند.

بدری ادامه داد: انتظار و پیش‌بینی ما این است که شهرداری تهران از این اقدام استقبال کند، چون این دستگاه در حال حاضر به دنبال تملک و مرمت 100 خانه تاریخی برای سکونت مدیران خود است و بر این اساس از هر اقدام مشابه باید حمایت کند. البته مدیران شهری عضو شبکه اجتماعی مزبور نیز واکنش مثبتی داشته و قول حمایت داده‌اند.

* امیدواریم شهرداری پول زیادی نخواهد

رییس مرکز احیاء و توانمندسازی اماکن تاریخی درباره منابع مالی مورد نیاز این اقدام نیز گفت: ما به هیچ عنوان به دنبال دریافت کمک‌های بلاعوض نیستیم. تنها انتظار ما از یک طرف حمایت دولت و شهرداری به ویژه در زمینه زیرساخت‌های شهری مورد نیاز و اعطای وام است و از طرف دیگر توقع داریم شهرداری هزینه بالایی بابت صدور اجازه حضور صنف ما را در بافت مطالبه نکند تا هزینه‌ها به قدری بالا نرود که مساله از توان ما خارج شود.

وی درباره محلات مورد نظر برای استقرار صنف مهندسان مشاور نیز بیان کرد: چند محله مد نظر همکاران بود، اما اظهار نظر برای محله‌ی هدف، زود و به بررسی و مذاکره با مدیریت شهری و سازمان میراث فرهنگی بستگی دارد، اما آنچه مسلم است این‌که در گام اول باید یک محله را پایلوت قرار داد و از یک محدوده مشخص شروع کرد.

این استاد دانشگاه درباره تاثیر این اقدام در سطح جامعه نیز تاکید کرد: ما با جدیت به دنبال باززنده‌سازی این بخش‌های فراموش شده در شهرها و به خصوص پایتخت هستیم. خوشبختانه در حال حاضر اشتیاق رو به افزایشی برای فعالیت، کار و استقرار در بافت تاریخی به جریان افتاده و به نظر می‌رسد جنبش بازگشت به بافت تاریخی در حال شکل گرفتن است.

* خبری خوب برای میراث فرهنگی

بدری توضیح داد: می‌توان گفت که میراث فرهنگی ما در مسیر بازشناسی قرار دارد. با توجه به اطلاع‌رسانی و تبلیغات صورت گرفته و نمونه‌های جدیدی که در حال عرضه خدمات هستند، سبک زندگی و ذائقه مردم به سمت استفاده از خدماتی که در اماکن تاریخی ارائه می‌شود، متمایل شده است. به تبع آن بازار میراث فرهنگی هم در حال شکل گرفتن است و این خبر خوبی است .

این کارشناس اقتصاد شهری با اشاره به آسیب‌های وارده به میراث فرهنگی افزود: براساس منشورهای بین‌المللی، بهترین راه حفاظت اماکن تاریخی، احیای این اماکن است. در این زمینه شکل گرفتن بازار میراث فرهنگی منجر به عیان شدن ارزش واقعی اماکن تاریخی می‌شود و این مساله به صورت خودکار باعث می‌شود تا کسی نتواند به طمع دست یافتن به زمین این اماکن و افزایش تراکم، به بنای ارزشمند خدشه‌ای وارد کند.

وی تاکید کرد: «توجه همزمان به شاخصه‌های فرهنگی، کالبدی و اقتصادی می‌تواند این یادگاران تاریخی را از امواج تخریب حفظ و این اماکن را وارد چرخه زندگی شهری معاصر کرده و آنها را صحیح و سالم تحویل نسل آینده دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha