• سه‌شنبه / ۷ مهر ۱۳۹۴ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94070704304
  • خبرنگار : 80001

پدیده «مسکن خواری» بی صدا می‌خزد!

پدیده «مسکن خواری» بی صدا می‌خزد!

پدیده‌ای به نام «مسکن‌خواری» در حالی به صورت بی‌سروصدا در اقتصاد کشور می‌خزد که بسیاری از مردم در حسرت خانه‌ به سر می‌برند.

پدیده‌ای به نام «مسکن‌خواری» در حالی به صورت بی‌سروصدا در اقتصاد کشور می‌خزد که بسیاری از مردم در حسرت خانه‌ به سر می‌برند.

به گزارش ایسنا، یک مؤسسه پژوهش اقتصاد مسکن با اشاره به احتمال افت شدید عرضه مسکن در انتهای سال ۹۵ و ابتدای ۹۶ اعلام کرده است: برخی از افراد حقیقی و حقوقی در حال خرید انبوه و احتکار واحدهای مسکونی برای فروش مسکن در دوره رونق با قیمت حداقل ۵۰ درصد بالاتر از مبلغ خرید (در دوره رکود) هستند.

محتکران که معمولا در اقتصاد آزاد عرض اندام می‌کنند، کالایی را در شراط رکود می‌خرند و در شرایط رونق عرضه می‌کنند که با این اقدام به اقتصاد و اقشار مختلف جامعه ضربه می‌زنند. هم‌اکنون نیز بخش مسکن که پس از سه سال رکود متوالی به گفته‌ی کارشناسان در حال ورود به رونق است می‌تواند عرصه‌ای مستعد برای جولان محتکران باشد.

در حالی این موضوع تحت عنوان "مسکن خواری" مطرح شده که با ابلاغیه سال گذشته بانک مرکزی، بانکها دیگر مجاز به افزایش میزان بنگاههای خود و ورود به شرکت داری تا زمان برگشت به حداکثر 40 درصدی تعیین شده از سوی بانک مرکزی نیستند و حتی بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد که میزان بنگاهداری بانکها از سال گذشته متوقف شده است.

با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که بانکها برای دور زدن قانون با ترفندهای مختلف به ایجاد شرکت‌های کاغذی و صوری با عضویت اعضای هیات مدیره خود روی آورده و املاک خریداری شده را به نام این شرکتها ثبت کرده اند.

رییس کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با تایید احتمال احتکار مسکن به ایسنا گفت: چندی پیش مدیران یک شرکت بازرگانی قصد خرید ساختمانی متعلق به ما را در شرایط رکود فروش داشتند اما بعد از آن‌که متوجه شدند ساختمان اداری است، پشیمان شدند و گفتند ما فقط واحد مسکونی می‌خریم.

بعد دیگر ماجرا به اعلام بانک‌ها و موسسات اعتباری به کمبود نقدینگی کافی برای ارائه تسهیلات آن هم در شرایط رکودی برای بخشهای تولید باز می‌گردد، زیرا زمانی که عنوان می‌کنند منابعی برای تسهیلات دهی به ویژه در حوزه مسکن ندارند در سویی دیگر دست به انباشت خانه‌های خالی برای سودآوری در ماههای پیش رو می‌زنند.

یک کارشناس اقتصاد مسکن هم در این خصوص گفت: خانه‌های خالی شهر تهران در حالی احتکار شده‌اند که صدها هزار بی خانه و بد مسکن در کشور وجود دارند و همیشه باید حسرت این خانه ها را به دل بگیرند.

محمد عدالت‌خواه افزود: سرمایه های زیادی از جامعه بلا استفاده و به نوعی احتکار گونه رها شده‌اند. یکی از مشاورین وزیر محترم راه و شهرسازی این پرسش را مطرح می کرد "آیا نمی شد این سرمایه ها در بخش راه سازی، مدرسه سازی، بیمارستان و سایر نیازها مصرف شود؟ " سئوال به جا و درستی است، ولی سودجویان به این واقعیت توجه ندارند و جز به سود فکر نمی کنند. تا این مشکلات حل نشود مسئله مسکن لاینحل باقی خواهد ماند. لذا هشدارهای فرار سرمایه‌ها و ... نباید در اراده جامعه برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی تعلل ایجاد کند.

به گفته‌ی حسن محتشم رییس انجمن انبوه‌سازان تهران، دولت باید ضمن افزایش تولید مسکن، به تحریک تقاضا از طریق اقداماتی همچون پرداخت تسهیلات بپردازد تا جایی برای محتکران باقی نماند. در غیر این صورت دولت عملا نمی‌تواند جلوی این قضیه مذموم را بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۲:۵۸

چند تا خونه خالي ميخواهيد نشون بدم - به اينها معرفي کنيد بيان خونه منو بخرند-به خدا فروشنده واقعي هستم.

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۴:۳۵

برادر من تو اين رکود که تمامي بخشهاي توليدي و خدماتي رو در بر گرفته و همه از بي پولي ناله ميکنند شما از احتکار مسکن براي سود 50 درصدي حرف مي زني؟ اگه شما با اين حجم نقدينگي علت کنترل تورم را بداني آنوقت معني مطالب بنده را نيز متوجه ميشيد.ياحق

avatar
۱۳۹۴-۰۷-۰۸ ۲۲:۱۵

نگران نباش دوره احتکار مسکن گذشته مسکن داريد بفروشيد ضرر نمي کنيد