محققان دانشگاه عبری اورشلیم با استفاده از تکنیک شلیک لیزر در هوا موفق شدند کانال پلاسمای پایدار تولید کنند که در آینده میتواند به منحرف کردن مسیر صاعقه کمک کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، هنگامی که یک پرتو لیزر پرقدرت به سمت آسمان شلیک میشود، به دنبال آن جریانی از مولکولهای یونیزه شده ایجاد میشود که حتی با خاموش شدن لیزر، دنبالهای از مولکولهای یونیزه موسوم به کانال پلاسما در هوا باقی میماند.
دکتر جنیا پاپیر، متخصص علوم پلاسما در مورد این دستاورد اظهارکرد: تیم تحقیقاتی ما موفق شد تا یک کانال پلاسما به قطر 100 میکرون را با شلیک پالسهای لیزر در آسمان تولید کند، اما متاسفانه کانال پلاسمای تولید شده در کمتر از سه نانو ثانیه خنک شده و بسته میشود.
دانشمندان برای افزایش مدت پایداری کانال پلاسما با افزودن پرتو لیزر دوم به درون کانال اول موفق شدند تا عرض کانال را افزایش داده و عمر و رسانایی آن را نیز به نسبت افزایش دهند.
محققان در آزمایش اولیه موفق شدند تا یک کانال پلاسما به طول یک متر تولید کنند که در ادامه با افزایش تعداد لنزها طول کانال پلاسما به سه متر افزایش یافت.
پاپیر معتقد است که با افزایش قدرت و تنظیم پرتو لیزر میتوان به تعداد دلخواه کانالهای پلاسما را با طول مورد نظر تولید کرد.
انتهای پیام
نظرات