• سه‌شنبه / ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 94062415377
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

چرا برخی در ازدواج سخت می‌گیرند؟

چرا برخی در ازدواج سخت می‌گیرند؟

ایسنا/خراسان جنوبی در مراسمی بی‌ریا و ساده، پس از یک خواستگاری بی‌پیرایه و به دور از تشریفات و سخت‌گیری‌ها، با تعیین مهریه‌ای برابر دارایی داماد و آن هم بسیار اندک و تهیه جهیزیه‌ای به‌ همان اندازه ساده و بی‌پیرایه، آسمانی‌ترین و نورانی‌ترین پیوند عالم خلقت جان گرفت.

در مراسمی بی‌ریا و ساده، پس از یک خواستگاری بی‌پیرایه و به دور از تشریفات و سخت‌گیری‌ها، با تعیین مهریه‌ای برابر دارایی داماد و آن هم بسیار اندک و تهیه جهیزیه‌ای به‌ همان اندازه ساده و بی‌پیرایه، آسمانی‌ترین و نورانی‌ترین پیوند عالم خلقت جان گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان‌جنوبی، نگاهی به نحوه آشنایی، خواستگاری، ازدواج، مهریه و مراسم مربوط به پیوند انسان‌های بزرگ و معصوم بسیار مهم‌تر از خود آن اتفاق است. یکی از این پیوند‌ها، ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) به عنوان بر‌ترین بانوان و مردان عالم هستند و یادآوری این مناسبت در هرسال در واقع تذکر و یادآوری الگو‌ها و معیارهایی است که در زندگی آنان برای ما به ویژه برای نسل جوان است.

در جریان ازدواج آن دو بزرگوار، نکات بسیار مهم آموزشی و الگویی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به کفو و همتا بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، دوری از اشرافی‌گری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قراردادن معیار‌ها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین و بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا اشاره کرد.

اما چگونه می‌توان با الگوگیری از این پیوند آسمانی، ازدواجی ساده و آسان برگزار کرد؟

حجت الاسلام حسینی، امام جمعه درمیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنای خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه کار رسانه‌ای در خصوص ترویج ازدواج آسان انجام نشده و بلعکس عمل شده است، اظهار کرد: در تلویزیون درباره مسائل اجتماعی و ازدواج، فیلم‌هایی ساخته شده است که غیر از ریخت و پاش و مادی‌گرایی و سخت‌گیری چیزی نمی‌بینیم. باید از ابزار رسانه به عنوان همسویی با آموزه‌های دینی استفاده کنیم. در آموزه‌های دین ما گفته شده انسان را موعظه کنید با غیر از زبان و باید با عمل باید آموزش دهیم.

وی اظهار کرد: معتمدین و بزرگان جامعه می‌توانند الگو شده و سبک ازدواج آسان را ترویج دهند. اکثر طلاق‌ها مربوط به زوجینی است که مهریه بالایی دارند. باید روحیه سادگی و بی‌آلایشی را در بین نسل جوان ترویج کنیم. یکی از نکات مغفول واقع شده از ازدواج حضرت علی (ع) و زهرا (س)، مهریه نقد حضرت زهرا است؛ مهریه آن حضرت نقدا پرداخت شد.

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: مهریه حضرت زهرا (س) هم کم بود و هم نقدا پرداخت شد و اگر این امر در جامعه رواج پیدا کند زن با کوچک‌ترین ناراحتی مهریه خود را به اجرا نگذاشته و حرمت بین زن و مرد شکسته نمی‌شود. اگر مهریه نقد پرداخت شود زن هیچ ابزاری نداشته تا حرمت شکنی کند و مردم نیز در زمان تعیین مهریه می‌داند که باید پرداخت کرده و کالایی نیست که از زیر آن در برود.

امام جمعه درمیان افزود: اگر هزینه تالار و مهمانی و همه هزینه‌های عروسی به عنوان مهریه نقدا پرداخت شود در تداوم پایداری خانواده‌ها موثر‌تر خواهد بود.

حجت الاسلام حسینی ادامه داد: آشنایی قبل از ازدواج نیز از نکاتی بوده که از ازدواج حضرت علی (ع) و زهرا(س) نادیده گرفته شده و این دو نفر ارتباطی در چارچوب و زیبا داشته و از هم شناخت کسب کرده‌اند. نباید با نام دین مانع از شناخت دختر و پسر از هم شویم. رضایت دختر نیز از جمله نکاتی است که در ازدواج حضرت علی (ع) و زهرا (س) مورد توجه قرار گرفته بود. ۱۴۰۰ سال پیش، پیامبر، نظر دختر را جویا شد و تا نظر حضرت زهرا را ندانست هیچ قولی به حضرت علی نداد.

امام جمعه درمیان ادامه داد: ازدواج تجملی، شاخص‌های غیراخلاقی در انتخاب و عدم شناخت عقلانی زوجین باعث ازدواج نادرست می‌شود. ازدواج نادرست آمار طلاق را بالا می‌برد.

زهرا توانا، مشاوره خانواده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا گفت: ترویج ازدواج آسان باید در جامعه رواج پیدا کرده و سعی کنیم ارزش‌هایی فراموش شده را احیا کنیم. بزرگان و علمای جامعه باید در ترویج ازدواج آسان پیش قدم بوده و با برگزاری ازدواج‌های کم هزینه و آسان این امر را در جامعه رونق دهند. در عمل، مبلغین باید خود نیز الگو باشند تا آسان‌گیری در ازدواج عرف شود.

توانا ادامه داد: باید نکات قابل توجه در خصوص ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) در مکان‌هایی مانند دانشگاه‌ها و در جمع خانواده‌های مختلف در مجامع عمومی اعلام شود. تلویزیون و رسانه باید ساده زیستی را رواج داده و تقوا، عفت، شوهرداری و فرزندپروری و سیاست فهمی را از زندگی حضرت زهرا (س) استخراج و رواج دهند.

این مشاوره خانواده تاکید کرد: ۷۵ درصد یادگیری افراد از راه بینایی است و زمانی که زندگی‌های ساده و بدون تجمل‌گرایی در رسانه‌ها و تلویزیون پخش شود، در ذهن افراد مانده و در جامعه رواج پیدا می‌کند. همچنین ازدواج به‌هنگام، آسان و به دور از هر چشم و هم چشمی و آلودگی به گناه از معیارهایی است که باید به آن توجه شود.

محمدرضا محمدی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه به خبرنگار ایسنا گفت: در مباحث جامعه‌شناسی اگر یک پدیده اجتماعی در جامعه زیاد شود بدنبال آن هستیم تا بدانیم چه عوامل اجتماعی باعث ایجاد این پدیده شده است.

وی با بیان اینکه اعتماد اجتماعی کم شده است، افزود: با توجه به اینکه اعتماد اجتماعی خانواده‌ها کم شده باید شرایط اجتماعی و ساختار اجتماعی درست شود و در جامعه‌ای که طلاق و آسیب اجتماعی و روابط نامشروع زیاد باشد خانواده‌ها عکس العمل نشان می‌دهند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به اینکه آزادی زیاد به جوانان داده شده این امر باعث شده اعتماد بین دختر و پسر کم شود. باید شرایط اجتماعی که باعث این مسایل می‌شود را بر طرف تا خود به خود اعتماد اجتماعی بالا رود.

محمدی با اشاره به اینکه چیزهایی از غرب گرفته شده که نباید گرفته می‌شد، ادامه داد: در کشورهایی غربی همه چیز در کنار هم است؛ در غرب وقتی دوستی دختر و پسر وجود دارد و افرادی که می‌خواهند با یکدیگر ازدواج کنند این موضوع را قبول می‌کنند اما در ایران دوستی‌های دختر و پسر رواج یافته اما موقع ازدواج به دنبال بهترین و پاک‌ترین فرد می‌گردیم.

وی با بیان اینکه جامعه ما در حال توسعه است، تصریح کرد: در جامعه سنتی افراد تحت تاثیر اجتماع هستند اما در جوامع در حال توسعه فردگرایی و سودگرایی جای جامعه سنتی را گرفته و فرد به فکر سودگرایی است. نگرش افراد نسبت به ازدواج عوض شده و در ازدواج، پرستیژ‌های اجتماعی و تغییر نگرش‌ها باعث تاخیر در ازدواج بین جوانان شده است. همچنین با افزایش فرزند سالاری دیگر جوانان خانواده‌ها را تحویل نگرفته و تمکین نمی‌کنند.

محمدی با اشاره به اینکه تلویزیون و رسانه‌ها، اغلب زندگی قشر طبقه بالای جامعه را نشان می‌دهند، یادآور شد: این زندگی مربوط به ۵ درصد از جامعه است که این امر به عنوان ارزش در جامعه تبیین شده و جوانان تا از نظر مالی به این حد نرسند رغبتی به ازدواج ندارند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متأسفانه جوانان به سبب ادامه تحصیل از ازدواج امتناع می‌کنند، در حالی که ازدواج و ادامه تحصیل هیچ گونه منافاتی با یکدیگر ندارند.

ساده‌ زیستی باید در تمام شئون زندگی جامعه و بخصوص ازدواج راه یابد، و گرنه قید و بندهای اجتماعی در امر ازدواج که بیشتر نشأت گرفته از فرهنگ غیر اسلامی و یا ساخته و پرداخته ذهن‌های کوتاه مادی و اشرافی است چون غل و زنجیر بر دست و پای جوانان و والدین آن‌ها می‌افتد و هر روز این غل و زنجیر بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌شود، تا جایی که امکان هر نوع حرکت صحیحی را می‌گیرد و حیات جامعه را به سوی نابودی می‌کشاند و بر فساد و نابسامانی‌های روانی و مشکلات اخلاقی می‌افزاید.

گزارش از سیده طوبی موسوی، خبرنگار ایسنای خراسان جنوبی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha