• دوشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94061609936

رونمایی از سرآغاز ژنتیکی جنین انسان

رونمایی از سرآغاز ژنتیکی جنین انسان

تیمی بین‌المللی از دانشمندان برای نخستین بار تمام ژنهایی را که در روزهای اول باروری تخمک انسان فعال می‌شوند، ترسیم کردند.

تیمی بین‌المللی از دانشمندان برای نخستین بار تمام ژنهایی را که در روزهای اول باروری تخمک انسان فعال می‌شوند، ترسیم کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دانشمندان به رهبری موسسه کارولینسکای سوئد ثابتنشان دادند ژنهایی که به تازگی شناخته شده‌اند، می‌توانند با دی‌ان‌ای معیوب تعامل داشته باشند که این امر برای شروع رشد ضروریست.

در مجموع تقریبا 23 هزار ژن در بدن انسان موجود است.

در پژوهش اخیر، دانشمندان دریافتند که تنها 32 عدد از این ژنها دو روز بعد از لقاح فعال می‌شوند و در روز سوم تعداد این ژنهای فعال به 129 عدد می‌رسد.

هفت مورد از این ژنهای شناسایی و گروهبندی شده، قبلا کشف نشده بودند.

به گفته محققان، این ژنها به "کلید اشتعال" معروف هستند که به نوبه خود برای رشد و نمو انسان مورد نیازند. این امر مانند پرتاب سنگ به آب و سپس تماشای امواج آن در سطح آب است.

پژوهشگران مجبور بودند راه جدیدی را برای تجزیه و تحلیل نتایج در جهت پیدا کردن ژن‌های جدید توسعه دهند.

بیشتر ژن‌ها برای پروتئین‌ها کدگذاری شده‌اند اما تعدادی توالی دی‌ان‌ای تکراری وجود دارد که اغلب به عنوان دی‌ان‌ای معیوب به شمار می‌روند،اما در واقع در تنظیم بیان ژن مهم هستند.

اوتی هوواتا، استاد دپارتمان علوم بالینی، مداخله و فن آوری کارولینسکا گفت: نتایج ما بینش‌های نوینی برای تنظیم رشد اولیه جنینی در انسان را ارائه می‌دهد.

این گروه، عوامل نوینی را که ممکن است در برنامه‌ریزی مجدد سلول به سلول بنیادی پرتوان برای درمان احتمالی طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله ناباروری مورد استفاده قرار گیرند، شناسایی کرده‌اند.

در شروع زندگی یک انسان، یک سلول تخمک بارور شده وجود دارد.

یک روز بعد از لقاح دو سلول وجود دارند، بعد از دو روز چهار عدد،بعد از سه روز هشت عدد و بدین ترتیب تا موقع تولد، تعداد آن‌ها به چندین میلیارد سلول می‌رسد.

نظمی که باعث می‌شود بر اساس آن، ژنهای ما پس از لقاح فعال شوند، به عنوان یکی از آخرین قلمروهای کشف نشده رشد انسان باقی مانده است.

این یافته‌ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha