• چهارشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94060402785
  • خبرنگار : 71505

گلایه برخی از اهالی چهارراه مولوی

رژه و پاتک شبانه موش‌ها به مغازه داران مولوی/ تماس بی نتیجه با 137

رژه و پاتک شبانه موش‌ها به مغازه داران مولوی/ تماس بی نتیجه با 137

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران امروز چهارشنبه پس از نشست خبری مشترک با مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهرداری تهران بازدید میدانی در خصوص نظارت بر عملکرد شرکت ساماندهی برای کنترل جمعیت موش ها انجام داد.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران امروز چهارشنبه پس از نشست خبری مشترک با مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهرداری تهران بازدید میدانی در خصوص نظارت بر عملکرد شرکت ساماندهی برای کنترل جمعیت موش ها انجام داد.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رحمت الله حافظی از خیابان‌های بهارستان، مولوی و شوش جهت عملکرد این شرکت برای کنترل جمعیت موش های شهر تهران بازدید کرد.

وی در نشست خبری پیش از این بازدید با اشاره به آسیب‌های روحی و جسمانی که حیوانات موذی در سطح شهر به شهروندان وارد می‌کنند گفت:‌ برای مقابله با موش‌ها اقدامات از اوایل سال گذشته آغاز شد که در ابتدا آماری حدود 30 تا 35 میلیون موش در شهر تهران اعلام شد که نشان می‌داد این آمار دقیق و علمی نیست. برهمین اساس سرشماری با روشی قابل دفاع و استاندارد انجام شد که نهایتا در اواخر پاییز سال 93 تعداد موش‌ها در شهر تهران یک میلیون و 800 هزار سرموش اعلام شد.

وی ادامه داد: اواخر پاییز سال گذشته پس از بازدید مقرر شد برای نظارت دقیق برعملکرد شرکت ساماندهی بازدید دیگری در اواخر تابستان سال 94 انجام شود که امروز با حضور خبرنگاران و به پیشنهاد آنها برخی از نقاط شهر تهران مورد بازدید قرار می‌گیرد.

در ادامه این نشست محمد حقانی مسئله مبارزه با حیوانات موذی را یکی از مسائل مهم و قابل توجه در ارتباط با محیط زیست خواند و افزود: موشها در شهر تهران ارتباط تنگاتنگی با سلامت و بهداشت شهروندان دارند. این حیوانات موذی ناقل انواع بیماریها هستند؛ اما با توجه به اصل تنازع بقا که ساخته و پرداخته خود طبیعت است باید مقابله با آنها با روشهای صحیح و کارشناسانه انجام شود.

حقانی با اشاره به اینکه هر جفت موش سالانه حدود 800 سرموش تولید می‌کند گفت: آنچه که باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد کنترل جمعیت موش‌هاست. مسئله افزایش جمعیت موش‌ها در تهران از اهمیت بسزایی برخوردار است. متاسفانه معمولا شهرداری‌ها در زمین بازی مقابله با موش‌ها جا عوض می‌کنند و برخی اوقات مسئله را مسکوت می‌گذارند.

وی تاکید کرد: بی تردید مبارزه با موش مسئله‌ای است که نیازمند استمرار و تداوم است و قطعا ارتباط نزدیکی با پاکیزگی شهر دارد. امروز در هر کجا که شاهد دپوی زباله هستیم موش را نیز در کنار آن مشاهده می‌کنیم. باید مبارزه با موش را همگانی و فراگیر کنیم چرا که مبارزه منطقه‌ای قطعا پاسخ موثری نخواهد داشت.

وی بر ارتباط شرکت ساماندهی مشاغل و صنایع شهر تهران با مراکز علمی تاکید کرد و افزود: این شرکت برای مقابله با موش‌ها باید از نظرات کارشناسی در عملیات اجرایی خود به صورت مستمر و دائم استفاده کند.

به گزارش ایسنا در ادامه این نشست رضا قدیمی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران نیز به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این شرکت در مبارزه با حیوانات موذی و بدون صاحب در شهر تهران پرداخت و افزود: مسائلی که در کمیسیون سلامت شورای شهر تهران دنبال می‌شود مستقیما در راستای ارتقای سلامت شهروندان است و به حق اعضای این کمیسیون با دقت بسیاری مسائل را پیگیری می‌کنند که قابل تقدیر است.

وی افزود:‌ در اجرای ماده 31 برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران تکلیف شده کنترل جمعیت جانوران شهری به ویژه موش و سگ‌های بدون صاحب مورد پیگیری قرار گیرد. بر همین اساس و در راستای حفظ بهداشت، کنترل جمعیت حیوانات بدون صاحب و ارتقای سلامت شهروندان در سال اول برنامه اجرایی و عملیاتی برای مبارزه با حیوانات موذی و بدون صاحب را آماده و تقدیم شورای اسلامی شهر تهران کردیم که منتظر تصمیم اعضای این شورا هستیم.

قدیمی رفع نگرانی شهروندان و کاهش و کنترل جمعیت حیوانات بدون صاحب را یکی از اهداف برنامه تدوین شده خواند و افزود: در این برنامه کاهش زیستگاه موش در محیط شهری، حذف و یا محدود نمودن تدریجی عوامل ازدیاد جمعیت حیوانات مضر شهری، کاهش تدریجی وفور جمعیت جانوران مضر با به کارگیری از شیوه‌های نوین مبارزه، ایجاد کارگاه‌های آموزش دائمی و جذب مشارکت شهروندان و همکاری سازنده بین بخشی سازمان های شهرداری تهران مورد تاکید قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران کاهش تدریجی سهم مبارزه شیمیایی را برای سال جاری از عمده برنامه‌های این شرکت خواند و افزود: باید سهم مبارزه شیمیایی تا پایان برنامه پنج ساله دوم به 15 درصد کاهش پیدا کند. بر اساس پیش بینی که انجام شده بود برای سال 94 سهم مبارزه شیمیایی 50 درصد بود که در حال حاضر ما این سهم را به 30 درصد کاهش داده‌ایم. در حقیقت در این حوزه از برنامه پیش بینی شده جلوتر هستیم.

وی همچنین به پیش بینی سهم 45 درصدی برای کنترل فیزیکی تا پایان برنامه پنج ساله دوم اشاره کرد و گفت: کنترل فیزیکی برای سال 94 نیز 25 درصد پیش بینی شده که در این حوزه نیز پیشرفت ماسبی داشته‌ایم.

وی در خصوص کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب ادامه داد: در چند سال گذشته به دلیل برخی مشکلات در این حوزه عقب بوده ایم اما خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

وی تاکید کرد:‌در دو سال اخیر هیچ سگی در محدوده شهرداری تهران با تیر مستقیم کشته نشده است بلکه با تشکیل اکیپ‌های زنده گیری توانسته‌ایم اقدامات موثر در حوزه کنترل جمعیت سگهای بدون صاحب انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه در خصوص تامین تفنگ‌های بی هوشی با وجود تحریم‌ها مشکلات بسیاری داشته‌ایم گفت: در حال حاضر توانسته ایم با استفاده از دانش داخلی، 30 ابزار زنده گیری که در حقیقت همان تفنگ‌های بیهوشی هستند در داخل کشور تولید کنیم؛ به طوری که این تفنگ‌ها قابلیت معرفی و عرضه به سایر نقاط دنیا را نیز دارند.

وی به سهم 40 درصدی مراقبت پزشکی و عقیم سازی سگ‌های بدون صاحب در پایان برنامه پنجم ساله دوم اشاره کرد و افزود: واگذاری سگ‌های بدون صاحب به شهروندان برای استفاده‌هایی چون سگ گله و ... در پایان برنامه پنج ساله دوم باید به 15 درصد برسد.

قدیمی با اشاره به اینکه بر اساس دستور العمل وزارت کشور باید سگ‌هایی که مشکوک به بیماری هستند ادامه داد: در پایان برنامه پنج ساله دوم پیش بینی شده است که مرگ با ترحم برای سگ‌های بدون صاحب به 3 درصد برسد که این رقم برای سال 94، 48 درصد عنوان شده است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش مشارکت شهروندان در مقابله با حیوانات مضر شهری گفت: تا کنون اقداماتی چون اطلاع رسانی، آموزش شهروندی و تولید محتوای فرهنگی مرتبط از طریق رسانه‌های همگانی انجام شده است. همچنین در مدیریت تلفیقی کنترل جمعیت جوندگان، کنترل مکانیکی،‌ کنترل شیمیایی، جذب مشارکت شهروندان، هماهنگی دستگاه‌های مرتبط و مدیریت یک پارچه به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

قدیمی در خصوص برآورد جمعیت جوندگان نیز تصریح کرد: این برآورد جمعیتی به صورت کلی و همچنین در مقاطع زمانی مختلف و در دوره‌هایی پس از انجام هر یک از روشهای مبارزه انجام و نتایج آن به ثبت می‌رسد.

وی در خصوص آمار کنترل و مبارزه با موش‌ها در مناطق 22 گانه شهر تهران گفت:‌ در پنج ماهه اول سال 94 ، 5987 لاشه از طریق مبارزه شیمیایی جمع آوری شده است. همچنین در خصوص آمار زنده گیری سگ‌های بدون صاحب در مناطق 22 گانه شهرداری در پنج ماهه نخست سال 94، 4849 سگ زنده گیری شده‌اند.

قدیمی در تشریح اقدامات شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل در بخش کنترل مبارزه با موش‌ها به انعقاد تفاهمنامه همکاری با اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی معاونت اجتماعی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه‌ای نیز با خانه شهریاران جوان در راستای انجام اقدامات فرهنگی و آموزشی و تفاهم نامه همکاری با سازمان حفظ نباتات کشور به منظور گسترش زمینه همکاری مشترک و بهره برداری از توان و تخصص فنی و علمی این سازمان در خصوص جوندگان به امضاء رسیده است.

وی به انجام طرح مطالعاتی مشترک شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل با انجمن حمایت از حیوانات جهت راه اندازی کلینیک دامپزشکی سیار برای واکسیناسیون و درمان‌های ضد انگلی و عقیم سازی سگ‌های بدون صاحب اشاره کرد و گفت: این کلینیک‌های سیار در بوستان جنگلی چیتگر، سرخه حصار و لویزان به صورت پایلوت اجرایی می‌شود.

به گزارش ایسنا در بازدید میدانی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران برخی از اهالی چهارراه مولوی بر رژه و پاتک شبانه موش‌ها به مغازه‌هایشان به رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفتند و اظهار کردند: بارها با سامانه 137 شهرداری تهران تماس گرفته‌ایم و نسبت به افزایش جمعیت موش‌ها در منطقه اطلاع دادیم اما از سوی این سامانه هیچ اقدامی صورت نگرفت به طوری که در برخی مواقع هنگام آب دادن باغچه‌ها تعداد بسیار زیادی موش با جثه‌های بزرگ از سوراخ‌هایی که داخل باغچه‌ها ایجاد کرده‌اند به بیرون هجوم می‌آورند.

برخی اهالی در گفت‌وگویی با خبرنگار شهری ایسنا ضمن اشاره به عدم کاهش جمعیت موش‌ها در شش ماه گذشته اظهار کرد: به هیچ عنوان تعداد این حیوانات در شش ماه گذشته کاهش نداشته و بعضا نیز حتی هجوم آنها به مغازه‌ها به دلیل افزایش تعدادشان بیشتر شده است.

در ادامه این بازدید یکی از کارگران شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل ویژه مبارزه با حیوانات مضر شهری به خبرنگار ایسنا گفت: 13 سال است که در کار طعمه گذاری مشغول کار هستم و اخیرا تعداد این موش‌ها کاهش پیدا کرده. برخی مسیرها بعد از پاکسازی و با گذاشتن سم با شیشه خرده مسدود می‌شود.

وی ادامه داد: سم‌هایی که برای مقابله با موش‌ها به کار می‌رود بسته به جثه موش‌ها به مرور و پس از چند روز باعث مرگ آنها می‌شود. حدود 80 تا 90 درصد موش‌ها در لانه‌هایشان می‌میرند. همچنین تله‌های چسبی برای منازل که امکان استفاده از سم در آنجا وجود ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در انتهای این بازدید رحمت الله حافظی در خصوص صحت گزارش شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل گفت: هنوز برای قضاوت زود است و باید منتظر سرشماری بعدی که نتایج آن احتمالا تا پایان آذرماه اعلام می‌شود باشیم.

وی افزود: از یک سال گذشته مقابله با حیوانات مضر شهری در سطح شهر تهران آغاز شده و با استفاده از فوم و مسدود کردن شبکه‌های زیرزمینی، آموزش اصناف برای رعایت مسائل بهداشتی و نریختن زباله‌ها در جوی مقابل مغازه‌ها، اقداماتی انجام شده است.

وی تاکید کرد:‌در حال حاضر تمدید جواز کسب مغازه‌ها منوط به گذراندن دوره‌های آموزشی شده است. در حال حاضر برای قضاوت گزارش‌ها باید منتظر سرشماری جدید که در حال حاضر آغاز شده است باشیم که نتایج آن تا پایان آذرماه اعلام خواهد شد.

وی به اظهارات شهروندانی که در بازدید امروز با حافظی به گفت و گو پرداختند گفت: برخی از اهالی در مناطق بهارستان، مولوی و شوش عقیده داشتند که جمعیت حیوانات موذی تغییری نکرده اما با این وجود می‌توان روند کاهش این حیوانات را مشاهده کرد. انتظار داریم که شهروندان در مقابله با این حیوانات مشارکت بیشتری داشته باشند و امیدواریم رسانه‌ها نیز در اطلاع رسانی و انتقال آموزش‌ها ببا توجه به نقش موثری که می‌توانند داشته باشند بیش از پیش همراه مدیریت شهری باشند.

وی تاکید کرد: قطعا به حداقل رساندن جمعیت موش‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا که این حیوانات ناقل میکروب و انواع باکتری‌ها و آسیب رساندن به شهروندان شهر تهران هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha