معاون وزیر نیرو در امور آب گفت: طرح تخلیه آب شور از سد گتوند تا معلوم شدن نتیجه و پیشنهاد دانشگاه تهران متوقف شده است؛ لذا بهتر بود که قبل از تکمیل فرایند سد و آبگیری از آن تخلیه آب شور صورت میگرفت.
رحیم میدانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به گزارش موسسه آب دانشگاه تهران درباره سد گتوند، اظهار کرد: نظر این سازمان این است که باید آب شور موجود در کف مخزن از سد خارج شود و قرار است بعد از اعلام نتیجه دانشگاه تهران و تایید نهایی آن پروژه انتقال آب شور که پیش از این وزارت نیرو در حال اجرای آن بود، ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: پیشنهاد وزارت نیرو درباره تخلیه آب شور از گتوند انتقال به خلیج فارس بوده است که البته دانشگاه تهران یک گزینه دیگر را مبنی بر تخلیه برخی حوضچههای تبخیری اعلام کرده و معتقد است که لازم نیست انتقال به خلیج فارس صورت بگیرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب با بیان اینکه هر دو طرح در حال بازبینی است، گفت: تنها در صورتی که بتوانیم آب شور را از گتوند خارج کنیم مشکلات پیشرو برطرف میشود.
میدانی در خصوص هزینه اجرای هر دو طرح اظهار کرد:هزینه گزینه وزارت نیرو 850 میلیارد تومان و گزینه پیشنهادی دانشگاه تهران حدود 350 میلیارد تومان میشود که البته با این حساب می توان گفت که هزینه طرح دانشگاه تهران نصف طرح پیشنهادی وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه باید طرح دانشگاه تهران به تایید سازمان حفاظت محیط زیست برسد، گفت: قرار بر این بود که تا آخر مردادماه جمعبندیهای لازم صورت بگیرد و از اوایل شهریور ماه کار اجرایی آغاز شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب در پاسخ به این سوال که آیا اساسا ساخت سد گتوند مفید بوده است؟ اظهار کرد: پروژه تخلیه آب شور از گتوند جزو طراحی ساخت بوده است اما بهتر بود که این قسمت از پروژه قبل از آبگیری سد انجام میشد؛ این مساله که برخی افراد میگویند سد گتوند باید برچیده شود تنها یک اغراق است ولی باید مشکلات این سد برطرف شود.
معاون وزیر نیرو درحالی پس از دوماه از اعلام نظر دانشگاه تهران، جزییاتی از این تصمیم را علنی کرده است که وزیر نیرو نیز تاکید کرده است این وزارتخانه به تصمیم دانشگاه تهران پایبند خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات