رییس جمهور کشورمان در مورد انطباق نتیجه برجام با وعدههای خود اظهار کرد: بدون اغراق می گویم که دستاورد امروز بیش از تصورات دیروز است و آنچه که امروز به دست آوردهایم بیش از مقداری است که دو سال پیش به آن فکر میکردیم.
شرایط یک موفقیت را یک ملت ، یک رهبر و همه دست اندرکاران باید فراهم کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در گفتوگوی تلویزیونی با مردم با اشاره به روند مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: من به ملت بزرگ ایران به خاطر ایستادگی ،صبوری و مقاومت شان خسته نباشید میگویم و به آنها کسب موفقیتهای بزرگ در طول تاریخ پس از انقلاب از جمله پیروزی در دفاع مقدس و پیروزی در مذاکرات هسته ای را تبریک می گویم.
وی در مورد اینکه چرا دولت یازدهم مذاکره را انتخاب کرد، یادآورشد : آن چه که من دیروز به آن فکر می کردم این بود که ملت ایران در همه صحنهها موفق بوده و این موضوع امکانپذیر است که یک ملت در صحنهای شکست نخورد. من در گذشته نیز همواره تاکید کردهام که پیروزی در سایه حمایت مردم ، رهبری معظم انقلاب و تدبیر دولت امکان پذیر است.
رییس جمهور ادامه داد: ما در مقام عمل مشاهده کردیم که مذاکره می تواند موفق باشد اما شرایط موفقیت آن را یک ملت و یک رهبر و همه دست اندرکاران آن باید فراهم کنند.
روحانی با تاکید بر اینکه مقاومت ملت ایران یک سرمایه بزرگ بود و اگر مردم ایستادگی نمی کردند حتما پیروز نبودیم، به فعالیت دانشمندان کشور در عرصههای مختلف انرژی هستهای اشاره کرد و گفت: کار دانشمندان ما یک دستاورد بود؛ چرا که چنان چه ما نمی توانستیم درزمینه هسته ای پیشرفت کنیم و در همان زنجیر اول و در تولید آب سنگین ناموفق بودیم و در تولید راکتور نمی توانستیم حرکت کنیم دیگر معنا نداشت که دنیا بیاید با ما مذاکره کند.
انتخابات سال 92 نوعی رفراندوم درباره تعامل سازنده با دنیا بود
وی با بیان اینکه مردم طی دو سال گذشته سرمایه هایی در کشور به صحنه آوردند اظهار کرد: حضور 73 درصدی ملت ایران در حماسه سیاسی و در انتخابات، نخستین سرمایه ای بود که در دو سال اخیر از سوی مردم به صحنه آورده شد.
وی خاطرنشان کرد: انتخابات سال 92 نوعی رفراندوم در مورد چگونگی حرکت و موفقیت ما و درباره بحث تعامل سازنده با دنیا و نحوه رفتار با دنیا بود.
درشت گویی پیروز نمی شود
روحانی با اشاره به اولین مصاحبه خود اظهار کرد: من در همان مصاحبه گفتم که درشت گویی پیروز نمی شود، بلکه این درست گویی است که پیروز می شود و ما نیز راه منطق را در پیش گرفتیم.
رییس جمهور با اشاره به طرح جهان عاری از خشونت و افراطی گری از سوی جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: من یک ماه پس از انتخابات سال 92 طی سفری که به نیویورک جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل داشتم به همه ملت های دنیا، جهان عاری از خشونت و افراطی گری را پیشنهاد کردم و این پیشنهاد نیز نهایتا مورد تصویب دولتها در مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفت.
وی با اشاره به ملاقات های خود در زمان پس از ارائه طرح جهان عاری از خشونت اظهار کرد: آن ملاقات هایی که در آن ایام داشتیم و صحبتهایی که در آن ایام مطرح می شد تقریبا فضای تعامل را به اوج خود رساند و نخستین مذاکره وزیر خارجه ایران با وزرای خارجه 1+5 در نیویورک محقق شد و این کلیدی بود که برای حرکت پرشتاب در زمینه مذاکره زده شد.
دستاورد امروز بیش از تصورات دیروز است
روحانی در پاسخ به این پرسش که چقدر برجام را با آن چه که در گذشته وعده داده اید منطبق میدانید اظهار کرد: بدون اغراق می گویم که دستاورد امروز بیش از تصورات دیروز است و آنچه که امروز به دست آوردهایم بیش از مقداری است که دو سال پیش به آن فکر میکردیم.
رییس جمهور گفت: این موفقیت، موفقیت ملت بزرگ ایران ، هدایتهای رهبر بزرگ انقلاب و عنایت حق و فداکاریها و ایثار و شهامت و دانش مذاکره کنندگان کشورمان است که توانستند این بار ، این بار مهم را در گام نخست به مقصد برسانند.
روحانی با اشاره به اینکه ما در مذاکرات بر مبنای چارچوب و اهداف مشخصی عمل کرده و مذاکرات را قدم به قدم سنجش میکنیم گفت: طرف مقابل ما مخصوصا برخی از این کشورها جزء کشورهایی هستند که با ایران خصومت داشته و هنوز هم دارند و مردم به آنها اعتماد ندارند. البته این بدان معنی نیست که اگر با کشوری مشکل داریم نمیتوانیم با او مذاکره کنیم. ما در ماجرای افعانستان، طالبان و صدام حسین نیز مذاکراتی نیز داشتهایم، بنابراین منافاتی ندارد با کشوری که دوست ما نیست درباره یک موضوع مذاکره کنیم.
توافق برد برد حاصل شده است
وی در ادامه با بیان اینکه هیچ کس نمیتواند بگوید حتی به کشور دوست و همسایه خود اعتماد 100 درصد دارد خاطرنشان کرد: در توافق موقت ژنو که به اوایل آذر 92 مربوط میشود ما و طرف مقابل یکدیگر را آزمایش کردیم. ما برخی محدودیتها را پذیرفتیم و آنها هم برخی تحریمها را برداشتند. هر دو به قولهای خود عمل کردیم. مدت این توافق هستهای ده سال است که ما در توافق ژنو که دو سال بود یکدیگر را آزمایش کردیم.
رییس جمهور همچنین افزود: این تفکر که در برابر دنیا ما دو راه پیش نداریم که آن دو راه تسلیم یا شکست دنیا است منطق ندارد. راه سومی هم وجود دارد که همان راه تعامل سازنده و در چارچوب منافع ملی و برد- برد است. من به جد معتقدم توافق برد- باخت شدنی نیست و اگر هم بشود پایدار نمیماند اما ما با توافق برد- برد به اهداف خود رسیدیم و طرف مقابل هم به اهداف خود رسید. ما در این توافق سه هدف مهم داشتیم که به آن دست یافتیم طرف مقابل هم می گوید که به هدف خود رسیده است یعنی توافق برد برد حاصل شده است.
نمی گوییم که به طرف مقابل اعتماد صددرصدی داریم
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه ما نمی گوییم که به طرف مقابل اعتماد صددرصدی داریم خاطرنشان کرد: در توافق مکانیزمهایی درنظر گرفته می شود تا طرفین متضررنشوند ما اکنون فقط یک مرحله از توافق را پشت سر گذاشته ایم و باید مراحل بعدی هم طی شود تا مردم نتیجه این توافق که حاصل ایستادگی و مقاومت آنهاست را ببینند.
وی درباره ادعای طرف غربی درباره بازداشتن ایران از تولید بمب اتمی گفت: آنها مدعی اند که کاری کردند که بین ایران و بمب اتم یک سال فاصله افتاده است که این دیدگاه از نظر ما خیال پردازی و توهم است. طرف مقابل در ابتدا احساس می کرد که ما دنبال ساخت بمب اتم هستیم و استدلالش این بود که در نمونهبرداری اولیه در سال 82 آلودگی بالای 70 درصد پیدا شده بود که ما نمیدانستیم این آلودگی چیست که البته بعد مشخص شد که سانتریفیوژهای ما که دست دوم بوده در کشور دیگری تا 75 درصد عمل غنیسازی را انجام داده بود آن کشور هم مشخص شد که چه کشوری بود و بنابراین مساله حل شد.
وی همچنین گفت: اما این مسیر توهم آمیز را ادامه دادند و گفتند ایران دنبال ساخت بمب اتم است در حالی که ما دنبال چنین مسالهای نبودیم. ما اگر میخواستیم از سلاح کشتار جمعی استفاده کنیم در دوره جنگ تحمیلی که صدام علیه ما سلاح شیمیایی به کار برد سلاح شیمیایی تولید کرده و آن را به کار می بردیم، اما این مردم اخلاق را زیر پا نمی گذارند و شرافتمندانه از خود دفاع می کنند. در دوران دفاع مقدس خلبانی که برای انهدام یک پل عازم ماموریت شده بود به این دلیل که یک خودروی شخصی بر روی این پل بود جان خود را به خطر انداخت و دور زد تا پل خالی شود و سپس آن را منهدم کرد. این کار او از لحاظ نظامی اشتباه، ولی از لحاظ انسانی درست بود.
طبق فتوای رهبری ساخت، نگهداشت و استفاده از سلاح کشتار جمعی حرام است
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه طبق فتوای رهبری ساخت، نگهداشت و استفاده از سلاح کشتار جمعی حرام است اظهار کرد: اگر طرف مقابل ما ادعا کند که به موفقیت دست یافته ، اشکالی ندارد به هر حال ما دنبال ساخت بمب اتمی نبودهایم موفقیت بزرگ ما این بود که ایران تحت فصل 7 منشور ملل متحد و ماده 41 آن بود که این به معنای آن است که طبق ادعای سازمان ملل ایران صلح و امنیت جهانی را تهدید میکند اما قطعنامه اخیر سازمان ملل (2231) بیان میکند که ایران کشوری است که دنبال فناوری صلح آمیز هستهای است و از دیگر کشورها میخواهد که با ایران همکاری کنند.
رییس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: دیروز از نظر آنها ایران کشوری تهدید کننده بود، اما امروز کشوری هستیم که باید با ما تعامل شود.
هیچ کس در دنیا امنیت ملی و اسرار نظامی خود را معامله نمیکند
وی با اشاره به وضعیت کشورهایی که تحت فصل 7 منشور سازمان ملل قرار گرفته اند افزود: مردم ایران میدانند که هر کشوری که قطعنامه ای ذیل فصل 7 علیه آن کشور تصویب شده است، سالها طول کشیده تا از این فصل خارج شود و معمولا نیز با سرنگونی مواجه شده است. در همین زمینه ما شاهد بودیم که در عراق چه اتفاقاتی افتاد.
روحانی گفت: عراق تحت فصل 7 قرار گرفت و رژیم صدام سرنگون شد و حتی ده سال بعد نیز نتوانست از فصل 7 منشور سازمان ملل خارج شود، اما ما بدون جنگ ، بدون خواهش و بدون تسلیم شدن دربرابر سازمان ملل متحد، با مذاکره ، منطق و دیپلماسی در مسیر حقوقی کاری کردیم که سازمان ملل خود اقدام به تغییر عنوان کرده و خود شش قطعنامه قبلی را لغو کرده است.
رییس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه قطعنامه اخیر سازمان ملل یک دستاورد بزرگ حقوقی سیاسی جمهوری اسلامی ایران است که برای آن نظیری نمیشناسم اظهار کرد: طی قطعنامه اخیر سازمان ملل توانستیم بدون عقب نشینی از مواضع اصولی خود به هر سه هدف خود مبنی بر تثبیت حقوق، خروج از فصل 7 سازمان ملل و لغو تحریمها دست یابیم.
وی در مورد اینکه ممکن است برخی افراد در داخل کشور در مورد بازرسی های تعیین شده نگران باشند با تاکید بر اینکه ما چیز جدیدی را نپذیرفتیم و ان پی تی و پادمان از قبل وجود داشته است گفت: آنچه که ما امروز در اجرای توافق می پذیریم، پروتکل الحاقی است که بیش از 140 کشور دنیا اجرای آن را قبول کرده اند و قرار است هر آنچه که در کشورهای دیگر اجرا می شود در ایران نیز اجرا شود.
روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ کس در دنیا امنیت ملی و اسرار نظامی خود را معامله نمیکند تصریح کرد: ما اجازه نخواهیم داد کوچکترین اسرار نظامی، علمی ، و حتی تجاری و اقتصادی کشور در سایه اجرای این توافق و هر توافق دیگری خدشه دار شود.
رییس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در گذشته از سوی کشورمان اظهار کرد:در زمان اجرای داوطلبانه این پروتکل عده ای داستانهایی مطرح می کردند و در برخی از روزنامه ها میگفتند که چنانچه پروتکل الحاقی را بررسی کنید درمی یابید که آنها می آیند و زیرزمین های ریاست جمهوری و مجلس را بازرسی می کنند این در حالی است که اینها پروتکل الحاقی را با بازرسی های مصوب شورای امنیت سازمان ملل اشتباه می گرفتند.
قدرت نظامی کشور به هیچ عنوان کاسته نخواهد شد
وی تصریح کرد: هیچ گونه نگرانی به هیچ عنوان وجود ندارد و قدرت نظامی کشور به هیچ عنوان کاسته نخواهد شد.
رییس جمهور کشورمان در ادامه با اشاره به برخی ادعاها در مورد اینکه دولت یازدهم به دنبال مسایل اقتصادی ، بهداشتی و سیات خارجی است اما به دنبال تقویت بنیه دفاعی نیست گفت: برای اینکه مردم عزیز بدانند می گویم که ما در دولت یازدهم در سلاحهای استراتژیک و در تقویت بنیه دفاعی کشور کاری که در دو سال اخیر انجام دادهایم به اندازه 80 درصد 10 سال قبل بوده است و در این دو سال دولت به میزان 80 درصد 10 سال قبل سلاح های لازم و تجهیزات لازم را آماده و انبار کرده است.
روحانی با اشاره به دستاوردهای هسته ای کشورمان اظهار کرد: نخستین تست مکانیکی IR8 که بزرگترین دستاورد هسته ای کشور است در دولت یازدهم انجام گرفته است.
در امنیت ملی کشور بسیار حساس هستیم
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ما در امنیت ملی کشور بسیار حساس هستیم و یکی از دستاوردهای توافق اخیر نیز امنیت ملی است گفت:ایران هیچ گاه از تهدیدی نمی ترسد، اما کشوری که در سالهای گذشته با یک شبه تهدید یا شبح تهدید مواجه بود امروز با توافق صورت گرفته با هیچ کدام از این تهدیدات مواجه نیست و امروز امنیت ملی ما به مراتب بیشتر از گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای توافق وین و حتی قطعنامه سازمان ملل نه تنها مشکلی برای امنیت ملی و قدرت دفاعی کشور ایجاد نمی کند بلکه در این قطعنامه نیز تحریمهای تسلیحاتی کشورمان به محدودیت هایی به مدت 5 سال تبدیل شده است .
روحانی با اشاره به تبدیل تحریم های تسلیحاتی به محدودیتهایی موقت اظهار کرد: قطعنامه 2231 سازمان ملل هیچ محدودیتی برای ما ایجاد نمی کند و بیانیه جمهوری اسلامی ایران پس از این قطعنامه نیز به صراحت گفت که ما به هیچ عنوان نخواهیم گذاشت امنیت ملی و قدرت دفاعیمان تضعیف شود.
قدرت موشکی کشورمان تحدید نخواهد شد
وی با تاکید بر اینکه طبق قطعنامه سازمان ملل قدرت موشکی کشورمان تحدید نخواهد شد اظهار کرد: قطعنامه 2231 می گوید که استفاده از موشک هایی که برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی شده باشند ممنوع است این در حالی است که ما در نه در گذشته و نه امروز و نه در آینده چنین موشک هایی را نخواهیم داشت چرا که ما هیچ گاه به دنبال سلاح اتمی نخواهیم بود این در حالی است که در قطعنامه 1922 آمده بود که اگر موشکی توان حمل کلاهک های هستهای را داشته باشد استفاده از آنها ممنوع است.
به گزارش ایسنا رییس جمهور کشورمان در ادامه گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به این پرسش که به دنبال رفع چه آسیب هایی از طریق لغو تحریمهای اقتصادی در کشور بودید اظهار کرد: دولت از آغازکار خود و در شرایط تحریم به دنبال حل و فصل مسایل اقتصادی بود و یکی ازدلایل پیروزی در مذاکرات نیز همین موضوع است.
روحانی ادامه داد: چنانچه تورم به میزان 42 درصد باقی می ماند دشمن امیدوار می ماند و می گفت که تحریمها اثر کرده است اما خدا را شاکریم که قول هایی که دولت از روز اول به مردم داده است تاکنون عملی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما در روز اول به مردم گفتیم که تا پایان سال 92 تورم را به میزان 35 درصد خواهیم رساند. ما همچنین در آغاز سال 93 به مردم گفتیم که تا پایان سال تورم را به 25 می رسانیم که عملا این میزان را به 15 درصد کاهش دادیم . ما همچنین به مردم وعده دادیم که در سال 93 از رکود خارج خواهیم شد و به رشد اقتصادی دست خواهیم یافت که به لطف خدا به رشد اقتصادی 3 درصد دست یافتیم. در دولت به مردم قول دادهایم که تا پایان دولت یازدهم با حمایتهای مردم به تورم یک رقمی پایدار که آروزی 40 ساله مردم است دست خواهیم یافت که ان شالله به این موضوع می رسیم.
تحریم هرگز موفق نمی شود
روحانی با بیان اینکه تحریم هرگز موفق نمی شود، اما موثر خواهد بود اظهار کرد: ما در شرایط تحریم وقتی می خواستیم جنسی را وارد کنیم باید بیمه واسطه درست می کردیم. بار باید در بندر واسط می رفت و دوباره بارگیری میشد باید پول اضافه بابت تحریم بانکها پرداخت می شد. ما حتی 10 درصد در حمل و نقل حق پرچم دادیم، البته من به 5 کشور عضو 1+5 گفتم این تحریم ها ظالمانه و ضد حقوق بشر است و به رییس ششمین دولت نیز تلفنی گفتم آیا شما برای مذاکرات جدی هستید که او گفت بله ما جدی هستیم. ما جنسی را که وارد می کردیم 20 تا 40 درصد گران تر برای ما تمام میشد.
وی با بیان اینکه مثلا حداقل 25 میلیارد دلار در واردات 100 میلیارد دلاری تلف میشد گفت: این هزینه از جیب مردم پرداخت میشد البته کاسبان تحریم که در دوبی ، اروپا و چین و تهران بودند سود میبردند و الان از توافق عصبانی هستند ما باید تحریم ظالمانه را برمیداشتیم و درهای جهان را به سوی کشور باز می کردیم تا سرمایه و تکنولوژی به کشور وارد و کالاهای خود را صادر می کردیم.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه بعد از اجرای توافق همه تحریمهای اقتصادی برداشته خواهد شد از تیم سیاسی، اقتصادی، فنی و خبری در طول مذاکرات تشکر کرد و گفت: همه دست به دست هم دادند تا این موفقیت حاصل شود البته من در فرصت های بعدی درباره روند مذاکرات برای مردم توضیح میدهم . روزی ظریف، عراقچی و تخت روانچی آمدند و بعد ازاینکه من خطوط قرمز جدید را به آنها ابلاغ کردم ، گفتند که توافق تمام است و ما به توافق نمیرسیم اما من در لحظه خداحافظی به آنها گفتم کار سخت است اما مطمئن باشید که موفق می شویم.
تردیدی در موفقیت نداشتم
روحانی با اشاره به اینکه من در طول این 23 ماه تردیدی در موفقیت نداشتم خاطرنشان کرد:اکنون هم معتقدم تمام مشکلات اقتصادی و سیاست داخلی خود را با کمک مردم می توانیم حل کنیم . ما رهبری بزرگ و با کفایت، ملتی بزرگ ، منسجم و باهوش و فرهنگی بزرگ داریم. رهبری در سال انتخابات فرموده بودند اگر کسی از نظام دلخوری دارد ولی به کشور علاقه دارد پای صندوق رای بیاید امروز ما احساس می کنیم حتی کسانی که با نظام مشکل دارند خوشحال هستند فقط صهیونیست ها و یکی دو کشور دیگر در منطقه عصبانی هستند.
وی گفت: اوباما اظهار کرده که میلیاردها دلار هزینه می شود که توافق در کنگره با مشکل مواجه شود معلوم است که چه کشورهای در منطقه این پولها را هزینه می کنند در حالی که تمام روسایی که با من تلفنی صحبت کردند و به من نامه نوشتهاند همه اظهار خوشحالی کردهاند. آنها از این جهت خوشحالند که حقوق ملت ایران تثبیت شده و ملت ما توانسته با منطقه علیه توطئه ها پیروز شود. ما با توکل به خدا و انسجام ملت و حرکت تحت پرچم اسلام و زیر خیمه رهبری می توانیم این مسیر را ادامه دهیم. شما دیدید که مردم در ماه رمضان چه قدر برای موفقیت دیپلماتهای ما دعا کردند.
دغدغه واردات بی رویه پس از رفع تحریمها بجاست
رییس جمهور درباره دغدغه واردات بی رویه پس از رفع تحریمها گفت:این نگرانی برخلاف نگرانی در حوزه نظامی بجاست. ما در حوزه نظامی نگرانی نداریم اما در حوزه واردات بی رویه سابقه خوبی نداشتیم. روزگاری درآمد ارزی ما خیلی خوب بود و 700 میلیارد دلار پول نفت خرج شد اما 2 هزار واحد اقتصادی تعطیل و 500 هزار نفر بیکار شدند. ما کالاها را وارد کرده و برای دیگران اشتغال درست کردیم البته چاره ای جز واردات برخی کالاها مثل نهادههای کشاورزی و مواد اولیه نداریم اما منظور من از واردات، واردات کالاهای مصرفی است اینکه اکنون پس از لغو تحریمها تجربه قبلی تکرار شود مصیبت است.
روحانی با اشاره به دیدار و گفتوگوهای خود با وزیر امور خارجه فرانسه در تهران اظهار کرد: من به وی گفتم ما به هر کشوری که حاضر باشد سرمایه و تکنولوژی به ایران بیاورد و براساس صادرات مشترک اقدام کند خوش آمد میگوییم. فابیوس هم گفت من در پاریس به شرکتهای فرانسوی گفتم دوره قبلی سپری شده و باید این شرکت ها اکنون سرمایه و تکنولوژی به ایران ببرند.
وی با اشاره به جلسات اقتصادی هفتگی خود با تیم اقتصادی دولت گفت: ما به دنبال این هستیم که پس از اجرای توافق رونق اقتصادی و اشتغال برای کشور ایجاد شود، برخی فکر می کنند ما رفت و آمد با خارجی ها را دوست داریم و دلمان برای کشورهای غربی لک زده در حالی که ما به دنبال ایجاد اشتغال هستیم. رهبری برای سیاستهای برنامه ششم ابلاغ کردند که ما باید به دنبال رشد 8 درصدی باشیم که البته رسیدن به این عدد سخت است. اما ما باید همه تلاش کنیم تا این دستور اجرایی شود که اگر ما به این رشد برسیم در سال 1400 درآمد کشور 59 درصد افزایش می یابد و اگر بتوانیم 20 سال رشد 8 درصدی داشته باشیم درآمد کشور 4.5 برابر میشود.
رییس جمهور همچنین با بیان اینکه ما در کشور 32 میلیون جوان 20 تا 40 ساله داشته و پنجمین کشور در دنیا در زمینه فارغ التحصیلان رشته مهندسی داریم گفت: ما دارای قدرت بزرگ انسانی، منابع طبیعی عظیم و موقعیت جغرافیایی ممتاز هستیم بنابراین ما باید مسیر رشد اقتصادی را دنبال کنیم در این حوزه نیز مسیر ما اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد درون زا و برون نگر است.
باید همدل و همزبان باشیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از منتقدان ، حامیان دولت و جوانان گفت: در دوره مذاکرات جوانان در شبکههای اجتماعی فعالیتهای بسیار خوبی داشتند برخی دستگاههای ما می خواستند شبکه های اجتماعی را تعطیل کنند اما من مخالف بوده و هستم و معتقدم باید دنبال راه دیگری مثلا راه هوشمند سازی باشیم. البته از نظر من اخلاق و دین مردم بسیار مهم است. انتقاد منصفانه هم حق مردم است اما نباید تخریب، دروغ ، مبالغه، اتهام و تشویق اذهان عمومی انجام شود البته ملت این کارها را نمی کند و فقط یک اقلیتی در این مسیر هستند که امیدوارم آنها هم خود را اصلاح کنند ما باید همدل و همزبان باشیم.
رییس جمهور کشورمان در ادامه صحبت های خود در مورد آلودگی های گزارش شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال 82 خاطرنشان کرد: در آن سال ما صدها سانتریفیوژ را وارد کشور کرده بودیم که چند صد تا از این سانتریفیوژها با آلودگی هایی مواجه بودند که آن آلودگیها باعث ایجاد آلودگی در انبارهای ما از جمله نطنز شده بود در آن زمان چون ما نمی دانستیم که این سانتریفیوژها آلوده است و سازمان انرژی اتمی مان فکر می کرد که این سانتریفیوژ ها نو هستند مشکلاتی برای ما ایجاد شد.
روحانی با تاکید بر اینکه همواره باید حواسمان جمع باشد در مورد تدابیر لازم برای جلوگیری از ایجاد مانع از سوی آژانس در مسیر پیشرفت ایران اظهار کرد: آژانس یا هر نهاد بین المللی که انجام وظایفی را بر عهده دارند از ملیتهای مختلفی تشکیل شدهاند و این گونه نیست که در آنها آدمهای ناجور نیز وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اجرای کنوانسیون شیمیایی از سوی کشورمان اظهار کرد:امروز در موضوع شیمیایی شبیه پروتکل الحاقی را سال ها است که اجرا می کنیم و هیچ گاه با مشکلی مواجه نبودهایم و تاکنون نیز هیچ یک از اسرارمان فاش نشده است، اما در این زمینه ما باید همواره حواس مان جمع باشد و کاملا با دقت قانون را بلد باشیم و با مسائل ریز حفاظتی آشنا باشیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد:در این زمینه هم سازمان انرژی اتمی مان با مسایل کاملا آشنا شده و هم نیروهای مسلحمان در این زمینه کاملا مطمئن شدهاند.
روحانی در مورد پرونده ایجاد شده علیه کره جنوبی و بسته شدن یک روزه این پرونده گفت: در کشوری مثل کره جنوبی گروهی قصد غنی سازی مخفی داشتند اما آژانس متوجه این موضوع شد و طی بازرسی های خود آلودگی هایی در سطح بالا کشف کرد. دولت کره جنوبی نیز همه آنها را دستگیر و به دادگاه سپرد و در آژانس بین المللی حاضر شد و از آنها عذرخواهی کرد و در آنجا تعهد داد که به هیچ عنوان در کره جنوبی به دنبال غنی سازی اورانیوم نباشد.
رییس جمهور کشورمان در ادامه به مسایل مربوط به بازشدن پرونده هسته ای کشورمان در آژانس بین المللی انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت: ما نیز چنانچه می خواستیم عذرخواهی کنیم پرونده مان در همان روز اول بسته میشد اما ما کار خلافی انجام نداده بودیم و آلودگی هایی که در تاسیسات هستهایمان ایجاد شده بود نیز مربوط به کشور فروشنده سانتریفیوژهابود.
یکی از دستاوردهای توافق وین پیروزی عزت ملی و غرور ملیمان است
روحانی با تاکید بر اینکه باید به گونهای عمل کنیم که هم قانون اجرا و هم اسرار کشور و هم عزت ملی مان حفظ شود گفت: یکی از دستاوردهای توافق وین پیروزی عزت ملی و غرور ملیمان است. امروز مردم احساس می کنند که با 6 قدرت بزرگ مواجه شدند و توافقی برد- برد را به امضا رسانده اند بنابراین احساس غرور می کنیم.
توانستیم به دنیا ثابت کنیم که افراط غلط و اعتدال صحیح است
رییس جمهور با تاکید بر اینکه در توافق اخیر موفقیت های ما فقط مربوط به مسایل سیاسی ، حقوقی و اقتصادی نیست بلکه از لحاظ فرهنگی نیز به پیروزی دست یافتیم گفت:در دنیا اثبات کردیم که گفتمان تعامل پیروز است و توانستیم در منطقه و جهان چرخشی گفتمانی ایجاد کنیم. ما به دنیا گفتیم که مذاکره بر مبنای احترام و تکریم است و نه به زبان تهدید و توانستیم به دنیا ثابت کنیم که افراط غلط و اعتدال صحیح است.
وی همچنین با بیان اینکه بعد از تحریم میتوانستیم دو اقدام انجام دهیم گفت: ما می توانستیم پس از لغو تحریمها بلافاصله قرص مسکن وارد کنیم و بلافاصله پولها و منابع آزاد شده را از طریق خرید کالاهای ارزان به بازار وارد کنیم. ما همچنین می توانستیم که از این منابع برای سرمایه گذاری در صنعت ، کشاورزی و خدمات استفاده کنیم.
روحانی ادامه داد: ما راه دوم را انتخاب کردیم و در همین زمینه نیز مردم باید بدانند که توافق اخیر انسداد را برمی دارد و شرایط را باز می کند اما دولت نیز حواسش جمع است که چگونه عمل کند.
رییس جمهور تصریح کرد: هدف مردم دستیابی به منافع آنی اما مضر نباید باشد بلکه آنها باید به دنبال رونق اقتصادی و اشتغال و درون زایی و برون گرایی باشند.
به گزارش ایسنا رییس جمهور کشورمان در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه از مردم انتظار داریم که در ادامه مسیر مشارکت بیشتری داشته باشند تصریح کرد: اولین انتظارمان از ایرانیان داخل و خارج از کشور این است که تکنولوژی و سرمایه را به داخل کشور بیاورند. ما همچنین از تمام بخش های دولتی انتظار داریم که هرگونه ورود سرمایه به داخل کشور را تسهیل نمایند.
مردم فضای کشور را تبدیل به فضای امن کنند
روحانی اظهار کرد: خواهش من از مردم این است که فضای کشور را تبدیل به فضای امن کنند و زمانی که وزیر خارجه کشوری به کشورمان می آید نگوییم که این دولت چند سال پیش فلان کار خطا را انجام داده است؛ چرا که چنانچه پرونده های قدیمی را رو کنیم آنها نیز همین کار را انجام میدهند.
از تلف کردن زمان بپرهیزیم
وی با تاکید بر اینکه باید از فضای ایجاد شده استفاده کنیم و از تلف کردن زمان بپرهیزیم ، به مراحل قانونی مورد نیاز اجرای برجام در ایران و کشورهای طرف توافق اشاره کرد و گفت: ان شاءالله به روزی خواهیم رسید که 1+5 به طور رسمی لغو همه تحریمها را اعلام می کند و ما نیز اقداماتی را که باید انجام دهیم آغاز می کنیم.
روحانی در مورد زمان انجام اقدامات توافق شده ایران گفت: ان شاءالله ما ظرف یک ماه اقداماتی را که باید انجام دهیم را انجام میدهیم و آژانس نیز آنها را تایید خواهد کرد و لغو تحریم ها به اجرا در می آید و فضا تغییر می کند و سرمایه و تکنولوژی و نشاط به کشور وارد می شود وشرایط کاملا عوض میشود.
وی خاطرنشان کرد:اینکه کسی فکر کند فردای پس از توافق آثار آن قابل مشاهده است، اشتباه است؛ چرا که این توافق یک نهال است که باید بدانیم که این نهال پس از طی زمانی میوه خواهد داد تا آن زمان باید همواره در داخل کشور همدل و همزبان باشیم و با مشارکت های خود در کنار یکدیگر باشیم.
روحانی با تاکید بر اینکه همه مردم باید حمایت کنند اظهار کرد: من اعلام می کنم که دولت هیچ کجا بدون حضور و حمایت مردم موفق نخواهد بود.
اصولمان تغییر نمیکند
رییس جمهور کشورمان همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود در مورد رفت و آمدهای دیپلماتیک به کشورمان و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در مورد مسایل منطقهای با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای اصولی است که هیچ گاه آنها تغییر نمیکند اظهار کرد: در مذاکرات اخیر نیز مشاهده کردیم که جمهوری اسلامی ایران دارای اصولی است که هیچ گاه این اصول تغییر نمیکند. ما در منطقه دارای اصولی هستیم که بر آنها نیز پافشاری می کنیم اما حتما پس از توافق اخیر فضای جدیدی برای حل سریعتر سیاسی مسایل منطقه باز میشود.
روحانی در پایان با تاکید بر اینکه تمام راه حل هایی که ما برای مسایل منطقه داریم راه حل های سیاسی است اظهار کرد: با توجه به توافق اخیر و رفت و آمدهای دیپلماتیک به ایران مقداری فضا برای اقداماتی که می خواهیم انجام دهیم تسهیل میشود و اصول ما نیز در جای خود بدون تغییر باقی خواهد ماند.
انتهای پیام
نظرات