• دوشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۴ / ۱۹:۲۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94042915433
  • خبرنگار : 71431

بازدید نایب رییس شورای شهر از مناطق سیل زده

طلایی: قوه قضاییه و سازمان بازرسی به سیل سولقان ورود کنند

طلایی: قوه قضاییه و سازمان بازرسی به سیل سولقان ورود کنند

نایب رییس شورای شهر تهران خواستار ورود قوه قضاییه و سازمان بازرسی به موضوع سیل تهران و البرز و بررسی تمام ابعاد این حادثه شد و گفت: عده‌ای با رانت و سوءاستفاده از مسئولیتی که داشته اند اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق کردند.

نایب رییس شورای شهر تهران خواستار ورود قوه قضاییه و سازمان بازرسی به موضوع سیل تهران و البرز و بررسی تمام ابعاد این حادثه شد و گفت: عده‌ای با رانت و سوءاستفاده از مسئولیتی که داشته اند اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز در این مناطق کردند.

مرتضی طلایی پس از بازدید از مناطق سیل زده سولقان در شمال غرب پایتخت در گفت‌وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: امروز از رودخانه و منشا آغاز این سیلاب و بخش‌های مختلفی بازدید کردم که انصافا جا دارد از تلاش‌ها و اقدامات شهرداری تهران و زیر مجموعه‌های شهرداری قدردانی کنم چرا که انصافا اگر این مجموعه‌ها نبودند معلوم نبود که تا امروز چه اتفاقی می‌افتاد و آیا مسیر باز می‌شد یا خیر؟

وی با بیان اینکه شهرداری تهران از یک فاجعه جلوگیری کرد گفت: موضوع دیگری که باید عرض کنم این است که ما یک بار دیگر غافلگیر شدیم و حادثه غیرمترقبه‌ای که کم و بیش پیش بینی شده بود ما باز را غافلگیر کرد و نتیجه‌اش سیلابی شد که در دو استان تهران و البرز رخ داد.

آمادگی برای مدیریت بحران نداریم

طلایی با تاکید بر اینکه آمار و ارقام حکایت از این دارد که آمادگی برای مدیریت بحران نداریم خاطرنشان کرد: نه در حوزه پیش بینی، نه در حوزه پیگیری، نه حوزه امدادرسانی و نه در مرحله چهارم مدیریت بحران که بازسازی و ترمیم است آمادگی نداریم.

نایب رییس شورای شهر تهران خواستار تشکیل کمیته‌ای کارشناسی برای بررسی علل و دلایل وقوع این حادثه شد و گفت: باید دید آیا ساخت و سازها در این منطقه و بستر رودخانه درست بوده است یا خیر؟ باید قوه قضاییه و سازمان بازرسی به این موضوع ورود کرده و آن را بررسی کنند چرا که نباید ساده از کنار این موضوعات گذشت و علت یابی و ارائه گزارشی در این خصوص به افکار عمومی ضروری است.

انتقاد از نبود مدیریت یکپارچه حریم‌ها

طلایی از نبود متولی واحد برای مدیریت حریم‌ها انتقاد کرد و گفت:وقتی مدیریت واحد برای حریم‌ها وجود نداشته باشد نتیجه اش این می‌شود. در مورد حریم رودخانه ها چندین سازمان از جمله وزارت نیرو، وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان محیط زیست و ... مسئولیت دارند و این یعنی کار یکپارچه پیش نمی‌رود و باعث بروز مشکل خواهد شد.

نایب رییس شورای شهر تهران با اشاره به موقعیت روستای سولقان خاطرنشان کرد: در طرح «هادی» این روستا حداکثر مجاز طبقات بین دو تا سه طبقه است در حالی که در این منطقه ساختمان هفت یا هشت طبقه ساخته شده و اینجاست که فاجعه به بار می‌آید و من نمی‌دانم چه کسی مسئول پاسخگویی و پیامدهای ناشی از ساخت و ساز در منطقه است. این موضوع موجب افزایش جمعیت بی رویه و خارج از اصول در این منطقه می شود.

وی ادامه داد:‌ در قسمت بالایی روستای سولقان نیز که خارج از طرح «هادی» است بیش از 700 واحد مسکونی با طبقات 5، 6 و 7 طبقه به شکل غیرمجاز ساخته شده و هیچ کس هم مدیریتی بر این منطقه ندارد و انگار تعمدی در کار است تا این وضعیت رخ دهد. متاسفانه مدیران و مسئولانی وجود دارند که از مسئولیت خود سوءاستفاده کردند و مشابه این موارد را ما در لواسانات، جاجرود، فیروزکوه و ... نیز می بینیم که عده ای با زد و بند و سوءاستفاده از مسئولیت‌شان اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز کردند.

طلایی در باره اینکه آیا شورای شهر آمادگی ورود به این موضوع را دارد یا خیر اظهار کرد: ما مشکل حریم را در مناطق 1، 2، 5 و 22 تهران داریم و باید این موضوع برطرف شود که این وظیفه وزارت کشور است تا وارد شود . ما نیز در شورای شهر برای حاکمیت قانون و تعیین حریم‌ها تلاش خواهیم کرد و در صورتی که لازم باشد آمادگی این را داریم که در تیم کارشناسی که برای بررسی این حادثه تشکیل می شود حضور داشته باشیم.

تخریب بخشی از کارگاه آزادراه تهران شمال

وی در خصوص ارزیابی‌اش از خسارات وارد شده و بازدیدی که از این مناطق داشته است گفت: بخشی از کارگاه آزادراه تهران شمال در این منطقه متحمل خسارت هایی شده است و به پل‌ها و جاده‌ها نیز خسارت‌هایی وارد شده که البته باید ارزیابی های دقیق انجام شودو من آنچه را از بازدید از این منطقه دیدم روایت کردم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۲

ايشان كه همه توفيقات درباره سيل كن و امازاده داوود را به عهده شهرداري تهران گذاشت درحالي كه بخش اعظم واگذاري قهوه خانه‌ها و كسبه تفريحي مسيل به نحوي در اختيار شهرداري منطقه 5 يا 22 تهران است . بنظرم هياتي از شوراي شهر تهران بدون وامداري از شهرداری موضوع حادثه سيل را بررسي كنند مثل حادثه اتش نشاني درخيابان جمهوري. برخی همانجا هم از تلاش اتش نشاني تهران حمايت كرده بودند اما بعداز دادگاه حادثه معلوم شد كه اتش نشاني و شهرداري مقصر بودند...

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۰۸:۳۷

چرا از بازرسي کل کشور نمي خواهيد موضوع واگذاري تره بار و خيابان همجوار ميدان المپيک يا تره بار فرمانيه و شهروند که تبديل به برج چندين طبقه ميشود وارد شود؟