رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با بیان اینکه «اگر انسان توفیق عبادت پیدا کرد نباید مغرور شود» گفت: ادب عبودیت این است که اگر انسان توفیقی برای عبادت پیدا میکند نخست به فکر جبران نواقص و لغزشهای خود باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، آیتالله محمدتقی مصباحیزدی پنجشنبه شب در ادامه سلسله دروس اخلاق ماه مبارک رمضان در بیت رهبری در قم، گفت: اگر حالت ندامت در انسان پدید آید خداوند او را میبخشد.
وی افزود: لازمه ندامت انجام ندادن مجدد کارهای خطاست، زمانی که انسان توبه و استغفار میکند گناهانش پاک میشود حال اگر انسان پس از توبه دعای صادقانه و واقعی با شرایط لازم را داشته باشد خداوند مزدی به او میدهد که نه تنها گناهان را میپوشاند بلکه اگر کار خیر هم در اعمال او وجود داشت ثوابش به این دعا نمیرسید.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه «دعای صادقانه پس از توبه نه تنها گناهان را محو میکند بلکه ثواب جای آن را میگیرد» اظهار کرد: خواندن دعا غیر از دعا کردن است، البته خواندن دعا نیز بسیار خوب است و ثواب دارد.
وی ادامه داد: زمانی دعا حقیقت است که مقتضای حال انسان موجود باشد، البته خواندن دعای ائمه طاهرین(ع) بسیار ثواب داشته و نباید آن را از دست داد اما دعایی که خداوند میفرماید هرکس دعا کند همین که خواست پاسخ میدهم دعای صادقانه و حقیقی است.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با اشاره به مفهوم دعای صادقانه و حقیقی گفت: دعای واقعی این است که انسان بداند چه میگوید، حال مساعدی داشته باشد و سخنانش از دلش برخیزد، دعاهای انسان باید صادقانه باشد؛ اگر کلامی ناشی از چنین حالی بود دعا میشود.
وی عنوان کرد: زمانی دعا حقیقی است که انسان از خداوند بخواهد، درست است که اسباب استجابت دعا از سوی خداود متعال تعیین میشود اما دلبستگی و درخواست فقط باید از خداوند باشد.
مصباحیزدی خاطرنشان کرد: اگر حالت حقیقی دعا در انسان پیدا شود خداوند متعال مزدی به او میدهد که با بسیاری از عبادات قابل مقایسه نیست، راه رسیدن به کمال و هدف خلقت عبادت خداوند متعال است.
وی با بیان اینکه «انسان نخست باید بفهمد بنده است و از خود چیزی ندارد» گفت: باید بدانیم آن چه که داریم خداوند داده است و هر زمان که بخواهد میتواند بگیرد، رفتار انسان باید به گونهای باشد که بندگی را اثبات کند.
وی افزود: انسان باید به گونهای رفتار کند که خداوند خواسته است، اگر انسان ایمان دارد فقط باید به خداوند متعال توکل کند؛ اگر چنین حالتی در او پدید آمد همه چیز را از خداوند میخواهد و در نتیجه خداوند متعال خواسته او را رد نمیکند.
انتهای پیام
نظرات