• جمعه / ۱۹ تیر ۱۳۹۴ / ۰۸:۲۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94041909957
  • خبرنگار : 71356

با اشاره به ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری

احمدی: در برابر کسی که باید مرا تأیید کند چگونه دفاع کنم؟

احمدی: در برابر کسی که باید مرا تأیید کند چگونه دفاع کنم؟

یک وکیل دادگستری با انتقاد از تبصره ماده 48 قانون جدید آیین دادرسی کیفری آن را خلاف قانون اساسی و آزادی وکیل و موکل دانست.

یک وکیل دادگستری با انتقاد از تبصره ماده 48 قانون جدید آیین دادرسی کیفری آن را خلاف قانون اساسی و آزادی وکیل و موکل دانست.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره قانون جدید آیین دادرسی کیفری و این‌که آیا قوه قضائیه توان اجرای این قانون را دارد؟ گفت: قوه قضائیه توان اجرای قانون جدید را دارد؛ زیرا نه پرونده‌های ما زیادتر شده و نه قضات‌مان بازنشسته شده‌اند.

وی گفت: ابزار افزایش شعب دادگاه کیفری موجود است؛ به ویژه این‌که قوه قضائیه چندین سال است که با این قانون درگیر بوده و به فرض محال هم که گفته شود امکانات کم بوده است، باید گفت سال گذشته به این دلیل اجرای قانون به تعویق افتاد که امکانات را مهیا کنند.

وی معتقد است: قوه قضائیه‌ که قدرتش را داشت یک شبه دادگاه‌های عام را ایجاد کند و یک شبه دادسرا را احیا کند قانون جدید آیین دادرسی کیفری را می‌تواند اجرا کند. تعداد قضات کافی، ستادهای کافی و ساختمان‌های کافی وجود دارد و این قضیه فقط باید از لحاظ اجرا مدیریت شود.

احمدی گفت: من همیشه اعتقاد داشته‌ام که برای تجربه بسیاری از کارها، می‌توان در یک استان یا حوزه قضایی و اگر نتیجه داد آن را در استان‌های دیگر و کل کشور اجرا کرد.

وی درباره تبصره ماده 48 اصلاحی قانون جدید آیین دادرسی کیفری نیز تصریح کرد: این تبصره مخالف اصل 35 قانون اساسی، مخالف استقلال کانون وکلا و مخالف حقوق مکتسبه وکلا است.

احمدی با بیان این‌که «با چه ترجیحی می‌خواهند وکلا را به خودی و غیرخودی تقسیم کنند؟» افزود: وقتی لیستی را قوه قضائیه بدهد و یکسری از وکلای دادگستری در ‌آن نباشند، چه اعتمادی باید بین وکیل و موکل ایجاد کرد؟

وی با بیان این‌که «تبصره ماده 48 محروم کردن وکلا از یک حق و محدود کردن آزادی متهم در انتخاب وکیل را در پی دارد» گفت: تعجب می‌کنم رئیس کل دادگستری تهران در حاشیه مراسم ختم آیت‌الله گیلانی گفته بود این موضوع در خیلی از کشورها وجود دارد. یعنی اصلاً نمی‌گذارند وکیل دخالت کند یا در برخی پرونده‌ها فقط وکلای خاص اجازه ورود دارند.

احمدی ادامه داد: من از جناب آقای اسماعیلی خواهش می‌کنم به دفترشان دستور بدهند تا چند کشور که وکیل گزینشی در قانون آیین دادرسی کیفری آنها وجود دارد را اعلام کنند.

وی با بیان این‌که «حق دفاع مانند قضاوت است» گفت: وکالت از گذشته جایگاه بسیار بالایی دارد پس نیاییم اینقدر محدودش کنیم.

این وکیل دادگستری گفت: تعداد زیادی از پرونده‌ها جنبه عمومی دارند و در آنها شاکی مدعی‌العموم است. طبق تبصره ماده 48 من وکیل باید بروم جلوی مدعی‌العمومی که باید سال آینده مرا تایید کند دفاع کنم و توقع داشته باشم دوباره در لیست قرار بگیرم. حال باید پرسید در برابر کسی که می‌خواهد مرا تأیید کند چگونه دفاع کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha