• دوشنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94041508382
  • خبرنگار : 71191

اعتراض معماران به «تهران،‌ شهر بی‌پناه ...»

اعتراض معماران به «تهران،‌ شهر بی‌پناه ...»

«آیا اجازه داریم که گذشته تاریخی خود را که باید برای نسل‌های آینده ایران و دنیا به یادگار بمانند به این سادگی و با تساهل از بین ببریم؟ به‌خصوص که متاسفانه تهران الگوی بسیار موثری برای شهرهای دیگر است.»

«آیا اجازه داریم که گذشته تاریخی خود را که باید برای نسل‌های آینده ایران و دنیا به یادگار بمانند به این سادگی و با تساهل از بین ببریم؟ به‌خصوص که متاسفانه تهران الگوی بسیار موثری برای شهرهای دیگر است.»

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، موسسه «تهران، مطالعات کلان‌شهر» در یادداشت اعتراضی که توسط اعضای این موسسه به تائید رسیده و اختصاصا در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داده‌، نسبت به وضعیت اخیر تخریب در بافت‌های تاریخی کشور اظهار نگرانی کرده‌اند.

در متن این یادداشت آمده است: «در این روزها جسته و گریخته در رسانه‌های مختلف صحبت از تخریب بخشی از بافت تاریخی «اودلاجان» و منطقه دوازده تهران است، آن هم به عنوان مبارزه با معتادان و دستفروشان و افاغنه بدون مجوز اقامت و از این قبیل.

حال این پرسش وجود دارد (جدا از ارزش بافت تاریخی آن)، در کجای دنیا برای مبارزه با اعتیاد به تخریب یک بافت می‌پردازند؟

آیا با این‌کار اعتیاد از بین می‌رود یا معتادان به جایی یا جاهای دیگر نقل مکان می‌کنند؟ بدیهی است که برای مبارزه با اعتیاد اقدامات اصولی و بنیادی باید صورت گیرد و این معضل اجتماعی ریشه یابی و آسیب‌شناسی شود که در این جا موضوع بحث ما نیست. اما تخریب یک بافت تاریخی (نظیر آنچه که در سال 84 روی داد) از بین بردن هویت یک شهر است در اینجا از کشورهای پیشرفته مثال نمی‌زنیم که بلافاصله ما را متهم کنند که مقایسه مع‌الفارغ است‌، هرچند تجربه‌های آنها نیز می‌تواند در مواردی کاملا مفید باشد.

از کشوری نظیر خودمان (مراکش) صحبت می‌کنیم که بافت تاریخی شهرهایش (کازابلانکا،‌ رباط و فاس) را چگونه بهسازی کرده‌اند و چه میزان جهانگرد را هر ساله به خود جذب می‌کنند؟ چرا ما باید سابقه فرهنگ و شهرسازی و معماری خود را این چنین غیرمسئولانه از بین ببریم؟ و بجای آن خدا می‌داند چه ساختمان‌هایی(مانند جای جای تهران) بسازیم؟

آیا ما این اجازه را داریم که گذشته تاریخی خود را که باید برای نسل‌های آینده ایران و دنیا به یادگار بمانند به این سادگی و با تساهل از بین ببریم؟ به‌خصوص که متاسفانه تهران الگوی بسیار موثری برای شهرهای دیگر است، همچنان‌ که در شیراز نیز چندی پیش شاهد تخریب بافت تاریخی اطراف حرم شاهچراغ (ع) بودیم‌، نمونه‌های اطراف حرم در مشهد و اخیرا زینبیه در اصفهان (که در حال طرح ریزی است) می‌تواند عمق فاجعه‌ای را که در شهرهای تاریخی رخ می‌دهد‌، نمودار کند.

به امید آن که هم مسئولان و مدیران شهری و هم حرفه‌مندان با وجدان بیدار از بروز چنین اتفاقات جبران ناپذیری جلوگیری کنند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha