اعضای هیئت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی در سفری دو روزه به تبریز پتانسیلهای این شهر را در حوزه تولید فرش دستباف ارزیابی کردند و تبریز را به عنوان نامزد شهر جهانی فرش در سال 2015 انتخاب کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریز در جریان بازدید اعضای شورای جهانی صنایع دستی از تالار فرش عمارت شهرداری تبریز گفت: 500 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم از این هنر دستی ارتزاق میکنند و یکی از ارزشمندترین و مهمترین هنرهای صنعت تبریز محسوب میشود که بیش از 80 درصد ارزش افزوده دارد.
اسماعیل چمنی با بیان اینکه فرش دستبافت تبریز فرشی منحصر به فرد و در دنیا بینظیر است، ادامه داد: فرش تبریز جایگاهی جهانی دارد و در معرفی تاریخ و فرهنگ این شهر تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به پرونده ثبت جهانی فرش دستبافت تبریز گفت: با همکاری اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری آذربایجان شرقی پیگیر پرونده ثبت جهانی فرش دستبافت تبریز هستیم و امیدواریم این پرونده هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: نامگذاری یک روز به نام فرش دستباف در تقویم بسیار مهم و حائز اهمیت است و امیدواریم این در کار به زودی عملی شود.
چمنی همچنین گفت: عدم وجود مدیریت واحد در فرش دستبافت تبریز یکی از دیگر مشکلات این عرصه است که مدیریت فرش شهر تبریز باید به صورت واحد اجرا شود که تنها در این صورت در حوزه معرفی و صادرات این اثر برجسته به نتیجه خواهیم رسید.
وی یادآور شد: هرچند فرش تبریز در سطح جهانی معرفی شده است، اما باید به عنوان یک میراث جهانی در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو نیز ثبت شود و این سفر هیئت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی به تبریز برای ارزیابی فرش دستبافت، معرفی فرش دستباف تبریز در سطح جهانی را محقق تر می سازد.
بر اساس این گزارش، «غدا هیجاوی» و «یوشا کریشنا»، اعضای هیئت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی در جریان سفر به تبریز، برای آشنایی بیشتر با هنر فرش دستبافت از موزه شهر و شهرداری تبریز و تالار فرش تبریز بازدید کردند.
انتهای پیام
نظرات