• جمعه / ۱۲ تیر ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 94041206566
  • خبرنگار : 71542

عوامل تهدید کننده پارک ملی لار

عوامل تهدید کننده پارک ملی لار

کارشناس گروه گیاهی دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست، عوامل تهدید کننده پارک ملی لار را تشریح کرد.

کارشناس گروه گیاهی دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست، عوامل تهدید کننده پارک ملی لار را تشریح کرد.

محمدجواد احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه پارک ملی لار یکی از پارک‌های تحت مدیریت اداره کل محیط زیست تهران است، گفت: این پارک در شمال شرق تهران قرار دارد که در سال 1354 با وسعت 73 هزار و 500 هکتار به عنوان پارک ملی و در سال 1361 نیز با وسعت 28 هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد، پس از 20 سال در سال 1381 مجددا به پارک ملی تبدیل شد.

احمدی با بیان اینکه اینکه پارک ملی لار در حوزه استحفاظی تهران و مازندران است، گفت: این ایستگاه کوهستانی است و در دامنه غربی کوه دماوند قرار دارد و دارای دمای متوسط 6 و نیم درجه سانتیگراد و باران ساله‌ 760 میلیمتر است و بین دو اقلیم معتدل گرم و مرطوب‌خزری و نیمه گرمسیری و خشک قرار دارد. همچنین حدود ارتفاع این منطقه از 2505 متر تا 4200 متر است.

وی در ادامه افزود: چشمه‌های سفید آب و قزل دره سرشاخه‌های مهم پارک ملی لار است و منطقه شکار ممنوع لار با مساحت 45 هزار و 500 هکتار در کنار این پارک ملی قرار دارد.

این کارشناس گروه گیاهی دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی، همچنین با اشاره به عوامل تهدید کننده این پارک ملی گفت: چرای بیش از ظرفیت دام از جمله عوامل تهدید کننده این پارک است ومقابله با چرای بیش از حد دام باعث حفظ پوشش گیاهی، اهمیت یافتن آن در حفاظت خاک، جلوگیری از فرسایش و نفوذپذیری خاک، افزایش منابع آب و حفاظت و حمایت از حیات وحش منطقه و تأمین علوفه حیات وحش می‌شود.

وی طبیعت‌گردان علاقه‌مند ناآگاه محیط زیست را نیز یکی از تهدیدهای پارک ملی لار دانست و گفت: علاقه‌مندان محیط زیست با هجوم ناآگاهانه به این منطقه باعث تخریب آن می‌شوند.

احمدی در ادامه با اشاره به بهره‌برداری غلط از پوشش گیاهی گفت: بهره‌برداری غلط از پوشش گیاهی باعث فرسایش خاک و تغییر پوشش گیاهی و رشد و نمو گیاهان غیرخوش خوراک به جای گیاهان خوش خوراک می‌شود.

این کارشناس گروه گیاهی دفتر موزه‌های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در پایان با بیان اینکه پارک لار زیر نظر استان تهران است و مدیریت اجرایی و حفاظت آن بر عهده این استان قرار دارد، گفت: مرکز ما یک مرکز تحقیقاتی است و بررسی موانع و تهدیدها برعهده ماست اما از نظر اجرا اداره کل استان تهران عهده‌دار امور اجرایی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha