نشست خبری مراسم سالگرد بزرگداشت شهدای حزب جمهوری اسلامی با حضور جمعی از اعضای احزاب سه جناح کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن صادقی دبیرکل کانون یادآوران هفت تیر در این نشست، اظهار کرد: در سی و چهارمین سالگرد شهادت آیتالله بهشتی و 72 تن از یاران امام (ره) قرار داریم. یاد این روز را گرامی میداریم. کانون یادآوران هفت تیر متشکل از فرزندان اعضای حزب جمهوری اسلامی از سال 78 تشکیل شد و به عنوان یادگاران اعضای این حزب وظیفه خود را در ترویج یاد و نام شهید مظلوم آیتالله بهشتی تعریف کرده که در این مسیر قدمهای خوبی برداشته است.
وی ادامه داد: امسال به نظرمان رسید که از احزاب، جمعیتها، تشکلها و شخصیتهای سیاسی کشور رسماً دعوت کنیم تا در مراسم بزرگداشت شهدای هفت تیر فعالیت بیشتری داشته باشند. لذا پس از هماهنگی که با احزاب داشتیم این طرح با استقبال خوب احزاب و جمعیتها مواجه شد.
صادقی همچنین گفت: در گذشته هم سابقه چنین پیشنهادی وجود داشت. اما این بار به طور ویژهتری این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت و مطرح شد که موضوع هفتهای به نام احزاب را هم دنبال کنیم. حزب جمهوری اسلامی توسط شهید مرحوم آیتالله بهشتی، خامنهای، رجایی، باهنر، موسوی اردبیلی و جمع دیگری از همفکران آنها که غالباً از اعضای شورای انقلاب و از یاران نزدیک امام (ره) بودهاند همه آنها سابقه مبارزه و زندان در زمان طاغوت را هم داشتهاند یک هفته پس از پیروزی انقلاب با احساس نیاز به یک حزب فراگیر برای هماهنگی میان یاران خط امام (ره) تأسیس شد.
وی با نقل خاطرهای از فرزند شهید بهشتی خاطرنشان کرد: فرزند شهید بهشتی میگفتند که ما زمانی که تأسیس این حزب و اعلام آمادگی برای پذیرفتن اعضا را در رسانهها اعلام کردیم انتظار نداشتیم بیش از 500 نفر عضو داشته باشیم. در حالی که روز عضوگیری در کانون توحید صفهای طولانی برای عضویت در این حزب ایجاد شد، این مسأله در شهرستانها هم دیده میشد و نشان دهنده این بود که حزب مورد قبول مردم قرار گرفته است. خاطرتان است که در آن زمان افراد مختلف با طیفهای متفاوت فکری در این حزب عضو بودند.
دبیرکل کانون یادآوران هفت تیر همچنین گفت: حزب در عرصههایی که احساس نیاز میشد شروع به فعالیت کرد. ترکیب 72 تن از شهدای واقعه هفت تیر بدین صورت بود که 27 نفر از آنها نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بودند. تعدادی از آنها وزرا و خود شهید بهشتی نیز به عنوان رئیس قوه قضائیه در این حزب حضور داشتند. یکی از شعارهایی که مردم در زمان تشییع سرمی دادند. شعار «دشمن در چه فکریه، ایران پر از بهشتیه» بود. این شعار از یک طرف نشان دهنده خشم ملت از منافقین کوردل بود و مردم با این شعارمی خواستند بگویند که اصل و اساس نظام با این جنایات از بین نمیرود. از طرفی هم واقعیت آن بود که ما شخصیتی به جامعیت شهید بهشتی دیگر نداشتیم. البته هنوز یاران دیگر امام (ره) مثل شهید مطهری، باهنر و رجایی زنده بودند. امام (ره) در وصف شهید بهشتی گفته بودند «بهشتی یک ملت بود».
وی ادامه داد: پس از شهادت ایشان شهید باهنر و آیتالله خامنهای حزب را کنترل میکردند اما در سال 66 بنا به مسائلی تصمیم گرفتند فعالیت خود را محدود کنند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب آیتالله خامنهای فیتیله فعالیت را پایین کشیدند. حزب هنوز هم پابرجاست اما فعالیتی نمیکند.
در ادامه صادقی اظهار کرد: کانون یادآوران هفتم تیر تصمیم گرفت تا با حضور شخصیتها، احزاب و جریانهای سیاسی از شهدای هفتم تیر تجلیلی بعمل آورد. زیرا آرمانهای آنها فراموش شدنی نیست. بنابراین، از روز بعد از مراسمهایی که برای امسال در نظر گرفتهایم دبیرخانه این یادواره با کمک دوستان حزبی که با گرایشهای مختلف در کنار هم جمع شدهاند فعال خواهد بود. همچنین از سال آینده علاوه بر مراسم رسمی و مردمی سمینارهای علمی هم خواهیم داشت. به پیشنهاد دکتر حقشناس در دانشگاه تهران سمیناری را برای این یادواره برگزار میکنیم و به ابعاد کمتر شناخته شده شهید بهشتی میپردازیم.
وی همچنین گفت: امسال قرار شده است تا به همراه خانواده شهدای هفتم تیر در دیدار با مسوولان عالیرتبه نظام، این گروه از احزاب و شخصیتهای سیاسی نیز حضور داشته باشند. همچنین با حضور در حرم امام (ره) و بر سر مزار 72 تن از شهدای هفتم تیر با آرمانهای امام (ره) و شهدا تجدید میثاق خواهیم کرد. همچنین در دیدارهایی که خانواده شهدا با آیتالله هاشمی و یادگار امام (ره) سید حسین خمینی دارند نیز خواهیم بود.
در ادامه این برنامه جمشید ایرانی دبیر جبهه اعتدالگرایان نیز گفت: جلساتی با 11 تن از اعضای احزاب از حمله حسین کمالی، شهابالدین صدر، میرمحمدی، حکیمیپور، حقشناس، ابوطالبی، پورنامدار، کیاسری، اسلامی تبار و رئوفیان داشتهایم که 6 نفر از این عزیزان عضو هیأت اجرایی خانه احزاب نیز هستند. ما محور و نگاه و سیاستهای خودمان را مطرح کردهایم و قرار است برنامههایی که برنامه ریزی کردهایم را متعاقباً اعلام کنیم. امیدواریم که بتوانیم با نامگذاری هفته احزاب و توجه به تحزب به فرهنگ حزبی کشور کمک کنیم.
انتهای پیام
نظرات