معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دستیابی ایران به دانش تولید تخممرغهای اس پی اف خبر داد و خاطرنشان کرد: طی سه دهه گذشته، در دسترسی به دانش تولید تخم مرغهای اس پی اف ضعفهایی وجود داشت که خوشبختانه امروز با راهاندازی خط تولید این تخم مرغ برطرف شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه البرز، دکتر محمود شیخزینالدین در مراسم افتتاح طرح کلان ملی تولید تخم مرغ اس پی اف در محل موسسه واکسن و سرم سازی رازی، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گلوگاهی برای توسعه فناوری و بومیسازی دانش است و بار اصلی توسعه علمی کشور را به دوش میکشد.
شیخزینالدین افزود: بدون در نظرگرفتن مشکلاتی که تحریمها برای واردات تخممرغ اس پی اف به وجود آورده بود، نداشتن دانش تولید این تخم مرغها به هیچ وجه زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نبود.
وی ادامه داد: موسسه رازی باید پشتیبان توسعه فناوری درکشور باشد و در بحثهای پایهای دانش که بخش خصوصی توان و امکان ورود به آن را ندارد، ورود کند.
این مسؤول با بیان این که تولید واکسن اس پی اف برای نخستین بار در کشور به همت موسسه رازی و سازمان تحقیقات و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، افزود: بخشی از منابع مالی این طرح توسط موسسه رازی و بخشی دیگر نیز توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین شد. با کسب این دانش، ظرفیت تولید پنج هزار تخم مرغ در این موسسه به وجود آمد.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان تولید روزانه 100 تخم مرغ اس پی اف در این موسسه وجود دارد که امیدواریم ظرف مدت کوتاهی تولید این محصول به حداکثر ظرفیت برسد.
شیخزینالدین تصریح کرد: در مرحله اول این تخم مرغها بیشتر به مصرف موسسات تحقیقاتی و علمی خارج از بدنه موسسه رازی میرسند و بعد از آن با بالا رفتن ظرفیت تولید نیاز داخلی این موسسه نیز برطرف میشود. اگر شرایط بین المللی مساعد شود باید به فکر صادرات این تخم مرغها به کشورهای اطراف هم باشیم چرا که صادرات زمینه نزدیک شدن به استانداردهای بینالمللی را در زمینه تولید این محصول فراهم میکند.
وی یادآورشد: تولید واکسن یکی از اولویتهای موسسه سرم سازی رازی است چرا که واکسن محصولی استراتژیک است و تامین آن مستقیماً با سلامت مردم سرو کار دارد.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این معاونت سعی دارد تا حد امکان از طرحهایی که منجر به تولید واکسن و خودکفایی در این حوزه میشود حمایت کند.
وی با بیان این که طرح تولید تخم مرغ اس پی اف از جمله طرحهایی بود که علی رغم وجود برخی مشکلات در زمانبندی پیش بینی شده اتمام و به بهره برداری رسید، افزود: معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، طرحهای مشترک دیگری با موسسه رازی دارد که امیدواریم به زودی رونمایی شوند.
شیخزینالدین گفت: ورود بخش خصوص در زمینه تولید واکسن هدفی است که از سوی معاونت علمی و فناوری با جدیت پیگیری میشود چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری باید تا جایی که میشود امور را به مردم واگذار کرد. با ورود بخش خصوصی به جریان تولید واکسن، موسسههای تحقیقانی از جمله موسسه رازی میتوانند در بحث استانداردسازی، پایش تولیدات و فراهم آوردن زیرساختهای مورد نیاز به سرمایه گذاران بخش خصوصی کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون شاهد ورود بخش خصوصی به فرایند تولید داروهای انسانی بودهایم و چند مجوز دراین حوزه صادر شده است. دولت از سرمایه گذارانی که با رعایت استانداردهای مورد تایید اقدام به تولید دارو میکنند، حمایت میکند.
وی در پایان گفت: از آنجایی که ارزش افزوده تولید دارو بالاست پیشبینی میشود که بخش خصوصی از ورود به این حوزه استقبال کند.
انتهای پیام
نظرات