• جمعه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94032916604
  • خبرنگار : 71474

توافق جدید ایران و ترکیه برای حل مشکل کامیون‌ها در مرز بازرگان

توافق جدید ایران و ترکیه برای حل مشکل کامیون‌ها در مرز بازرگان

پس از آنکه مذاکرات چند باره ایران و ترکیه برای حل مشکل عبور و مرور کامیون‌ها در مرز بازرگان به نتیجه قطعی نرسید حالا از دو طرف خبر می‌رسد راه‌حلی کوتاه مدت به دست آمده تا حداقل برخی از کامیون‌ها با سرعت بیشتری مرز را رد کنند.

پس از آنکه مذاکرات چند باره ایران و ترکیه برای حل مشکل عبور و مرور کامیون‌ها در مرز بازرگان به نتیجه قطعی نرسید حالا از دو طرف خبر می‌رسد راه‌حلی کوتاه مدت به دست آمده تا حداقل برخی از کامیون‌ها با سرعت بیشتری مرز را رد کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در شرایطی که بیش از شش ماه از برهم خوردن نظم چندین ساله موجود در مرز بازرگان می‌گذرد و هر بار که ایران تلاش کرده بر سر راه‌حلی با ترکیه به توافق برسد طرف مقابل شرایط را بار دیگر به عقب برگردانده، حالا به نظر می‌رسد به جای رسیدن به راه‌حل‌ها، دو طرف به دنبال یک مسکن کوتاه مدت می‌گردند.

پس از آنکه با تجمع دوباره بیش از هزار کامیون ایرانی برای عبور از مرز ترکیه اوضاع مرز از شرایط عادی خارج شد و حد فاصل زمان رسیدن به مرز و عبور از آن به بیش از چند روز افزایش یافت، بهانه جدید ترک‌ها برای این موضوع نبود گازوئیل و امکانات تایید آن عنوان شد.

در چارچوب این مشکل جدید ترک‌ها اعلام کردند نبود نیروی انسانی و البته شرایط طولانی چک کردن وضعیت باک کامیون‌ها باعث شده شرایط به مرحله بحران نزدیک شود و در حالی‌که عبور کامیون‌ها از مرز ایران عادی بوده و صف آنها حتی به 200 کامیون نیز نمی‌رسد، در طرف ترکیه تعداد کامیون‌هایی که در صف هستند در بعضی روزها از هزار دستگاه نیز عبور می‌کند. این در شرایطی است که ایران بارها اعلام کرده حتی حاضر است ظرفیت عبور و مرور فعلی در مرز را به بیش از دو برابر در روز افزایش دهد تا امکان رفت و آمد 800 کامیون از مرز ایران فراهم شود.

در شرایطی که ترک‌ها با هیچ راه‌حلی که به شکل دائمی مشکلات مرز بازرگان را حل کند کنار نمی‌آیند حالا مقامات ایرانی خبر از این داده‌اند که لااقل برای عبور کامیون‌هایی که مواد فاسد شدنی حمل می‌کنند، دو طرف به یک راه‌حل جدید رسیده‌اند. ایجاد صف جداگانه خودروهای حامل مواد غذایی و فاسد شدنی در مرز بازرگان طرح جدید مسئولان ترانزیتی دو کشور است که بناست در روزهای آینده اجرایی شود.

این امر در حالی شکل می‌گیرد که با توجه به اهمیت بالای رابطه ترانزیتی ایران و ترکیه و البته قراردادهایی که پس از سفر رییس‌جمهوری ترکیه به ایران بسته شده، اوضاع مرز بازرگان باید شکل و حالتی طبیعی داشته باشد تا 30 میلیارد دلار تجارت هدفگذاری شده برای سال 2017 اجرایی شود.

مشخص نیست با وجود تمام این دشواری‌ها آیا می‌توان به ایجاد یک طبقه‌بندی جدید در کامیون‌های عبوری از مرز بازرگان امید داشت یا باز هم ترک‌ها در روزهای آینده بهانه‌ای جدید می‌تراشند تا اوضاع را از آنچه هست نیز تیره‌تر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۴:۲۵

بهترين راه حل اين است که بخشي از کاميونها از مرز رازي عبور کنند تا هم مرز بازرگان کمي خلوت تر شود و هم مرز رازي فعالتر گردد.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۹:۱۵

با سلام بازديدي از مرز رازي داشتم اگر با حمايت استاتدار محترم اذربابجان غربي جاده خوي به رازي تمام شود مقدار قابل توجهي حجم صادارت وترانزيت از اين مرز انجام شود ترافيک بازرگان هم کاهش خواهد يافت عيقرلو

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۲۰:۵۵

ترکها که هيچ همه ي دنيا بد هستند و ما خيلي خوب، ولي اين خبرتان خيلي صحيح نيست. اينجا کاميونهاي ترک کمتر از ما خسارت نمي‌بينند و مشکل حداقل دوطرفه است. ويزا نميخواد يه توک پا بريد اونور ببينيد اونا چي ميگن.