رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینکه باید نظام مهارتی از نظام تئوری جدا شود، گفت: یکی از مشکلات دانشگاه ما این است که فارغ التحصیلان این دانشگاه با فارغ التحصیلان غیر انتفاعی ها که بدون فعالیتهای آزمایشگاهی مدرک می گیرند،برابر تلقی میشوند و این باعث شده هم اکنون در حال حاضر فارغ التحصیلان کاردانی کار نابلد وارد بازار کار شدند.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر مسعود شفیعی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در نشستی با حضور وزیر علوم و هیأت همراه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای این دانشگاه را بیان کرد و گفت: این دانشگاه 173 مرکز دارد و دو سوم دانشجویان آن را پسران و یک سوم آن دانشجویان دختر تشکیل می دهند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینکه دانشگاه دانشگاه فنی و حرفه ای دارای 90رشته در مقطع کاردانی، 44 رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته و 7 رشته کارشناسی پیوسته است.افزود: در دو سال گذشته مقطع کارشناسی پیوسته را توسعه ندادیم و برنامه کارشناسی پیوسته ما هم مانند دانشگاههای دیگر است .
وی با بیان اینکه دانشگاه های فنی و حرفه ای نباید مانند دانشگاه های دیگر کار کنند بلکه دانشگاه باید مهارتی باشند، تصریح کرد: ورودی های کاردانی ما فقط هنرستانی هستند و فقط دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند دانشجوی هنرستانی را جذب کند اما متاسفانه از سه سال گذشته تاکنون دانشگاه های غیرانتفاعی و آزاد با یک سری ترفندهایی کارهایی کردند و مجوزهایی گرفتند که هنرستانی ها را نیز جذب کنند که این مشکل حقوقی و قانونی داشت چرا که اینها پیش دانشگاهی گذرانده بودند و به اسم پیش نیاز کارهایی صورت گرفت که به نظر می رسد منطقی نبود.
شفیعی خطاب به وزیر علوم گفت: باید دانشگاه های مهارت محور و تقاضا محور وکارآفرین را از دانشگاه های دیگر جدا کنیم اگر قرار باشد هنرستانی ها کارهای مهارتی فرابگیرند، ارائه مدرک فوق دیپلم و کارشناسی ناپیوسته هم باید با دانشگاه فنی و حرفهای باشد اما متاسفانه این فرایند بهم خورده است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات دانشگاه بودجه است، گفت: ما سرانه دانشجویی نداریم یعنی همان بودجه آموزش و پرورش بوده که تنها 20 یا 25 درصد به آن اضافه می کنند به همین خاطر سالانه از این مبلغی که به ما تعلق دارد حدود 50 میلیارد تومان بدهی داریم. حدود 50 درصد بودجه دانشگاه صرف پرداخت حقوق کارکنان میشود، 30 درصد آن نیز برای حق التدریسی ها و 20 درصد مابقی آن برای همه هزینه ها مانند ، هزینه تغذیه ، برق و آب ... صرف می شود و این کمبود بودجه باعث شده که در پرداخت اضافه کار و حتی هزینه ماموریت کارکنان در بسیاری از مواقع مشکل داشته باشیم اگر این مشکل بزرگ این مرکز علمی حل شود مجموعه می تواند بدون دغدغه کار خود را ادامه بدهد و میتوانیم دانشگاه را به جایگاهی که شایسته آن است برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر سرانه دانشجویی ما حدود یک میلیون و 200 هزارتومان است در صورتی که به گزارش وزارت علوم در دانشگاه های کشور سرانه دانشجویی آنها در پایین ترین سطح 3 میلیون و 500 هزار تومان است بنابراین با توجه به نسبت سرانه اگر مشخص می شود که چقدر ما کسری بودجه داریم.
بیش از 70 درصد ساختمان های دانشگاه فنی و حرفه ای در اختیار آموزش و پرورش است
شفیعی گفت: بیش از 70 درصد ساختمان های دانشگاه فنی و حرفه ای در اختیار آموزش و پرورش است که برای به دست آوردن آنها مشکلاتی داریم به طور مثال یک ساختمان خالی در آموزشکده کشاورزی اهواز داریم و هنرستان از آن استفاده نمی کردند و انبار شده بود ما از استاندارکمک گرفتیم آن را آماده کردیم که از آن استفاده کنیم اما آموزش و پرورش طی نامه ای از ما شکایت کرد که ما آن را تصرف کرده ایم، که امیدواریم این مشکلات از سر راه دانشگاه برداشته شود و نگاهها به این مجموعه مثبت شود.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای به ساختار دانشگاه اشاره کرد و گفت: مجموعه ما دانشگاه شده اما ساختار هنوز دانشگاهی نیست و به هیات علمی ها مدرس گفته می شود، به دانشکده ها آموزشکده گفته می شود و این ها از دید دانشگاهی معنی ندارد . همچنین تجهیزات ما قدیمی است و باید رشته های روز در زمینههای نانو، هوا وفضا ،آی تی، هسته ای داشته باشیم زیرا یانها مسایل روز شده اند و در دنیا جایگاهی دارند.
شفیعی با بیان اینکه مقطع کارشناسی پیوسته فنی و حرفه ای در این دانشگاه راه اندازی میشود گفت: باید در نهایت بتوانیم دانشجوی ریاضی فیزیک هم بگیریم و دوره های کارورزی و کارآموزی و کارآفرینی برای آنها قرار بدهیم.
شفیعی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: درخوابگاه های دانشگاه، دانشجویان کارگاه هایی در اختیار دارند تا اوقات فراغت خود را بگذرانند. بدین ترتیب هم اشتغالزایی شده و هم اگر بتوانیم به آنها وام بدهیم درآمدزایی خوبی کرده ایم.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت هم نمی تواند خیلی به ما کمک کند ما خودمان به سمت درآمدزایی رفته ایم فقط برخی کارهای اساسی است که می طلبد که وزارتخانه کمک حال ما باشد که یکی از این کمک ها اصلاح سرانه دانشجو و نوسازی تجهیزات است که قدیمی شدند بنابراین اگر بخواهیم رشته های نانو، بایو و غیره را راه اندازی کنیم آزمایشگاه و امکانات لازم را نداریم و این میلیون ها دلار هزینه می خواهد که باید دولت به ما وام ارزی بدهد یا کمک کند .
شفیعی به عملکرد دانشگاه نیز اشاره ای کرد و گفت: در این دانشگاه کارهای خوبی صورت گرفته و در حال انجام است و بیش از 70 درصد دانشجویان ما وارد بازار کار می شوند که برای این مملکت بسیار مفید است همچنین خیرین ما بسیار فعال شدند، در حال حاضر خیرین،خوابگاه ها، سالن ورزشی و آموزشی را می سازند.
وی به طرح سرباز تکنسین اشاره کرد و افزود: طرح سرباز تکنسین را مطرح کردیم در این خصوص با مقامات صحبت شده است که کاردانی های ما حداقل قسمتی از آنان که شغل پیدا می کنند به سربازی سربازی و وارد بازار کار بشوند و یا نهایتا از سربازی معاف شوند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای تصریح کرد: 50 یا 60 نفر بیشتر هیات علمی نداریم و بقیه که تعداد آنها بیش از 1000نفر است مدرس و هنر آموز هستند. در خصوص جذب هیات علمی فراخوانی در سال 91 داده شد و بر این اساس از بین 2000 نفر متقاضی، 300نفر در مرحله اول قبول شدند که از بین آنها 150 نفر تا آخر خرداد و اوایل تیر به عنوان هیات علمی جذب می کنیم .
وی گفت: متاسفانه یکی دیگر از مشکلات، تحصیلات بدون هدف است. این کار به دلیل درآمد بیشتر صورت میگیرد و متاسفانه برای دانشگاه ما هم مشکل ایجاد کرده است. یعنی ما از 6000 کارمند و پرسنلی که داریم 1600 نفر دانشجو هستند که در هیچ نظامی مورد پسند واقع نمی شود و همچنین تعدادی را اعمال مدرک کردیم وحق التدریس ها که مجلس نیز از آن ایراد گرفت که البته اینها باید آموزس و پرورش جذب می کرد ما تصمیم گرفتیم آنها را جذب کنیم .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفهای، وی تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلات ما این است که فارغ التحصیلان ما با فارغ التحصیلان غیر انتفاعی ها یکی شده است در صورتی که آنها آزمایشگاه ندارند و این موجب شده که کار ما را خراب کردند در حال حاضر کاردانی های آنها کار نابلد هستند اما وارد بازار کار شدند که امیدواریم اینها را توسعه و هماهنگ سازی شوند و نظام مهارتی از نظام تئوری جدا شوند ما توانایی کارهای بزرگی را داریم.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در پایان از وزیر علوم خواست تا در افتتاحیه المپیاد ورزشی دانشگاه که در مرداد ماه برگزار می شود حضور پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات