مدیر تیمهای ملی دوومیدانی گفت: از عملکرد تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا راضی هستم، چرا که بضاعت دوومیدانی ما همین است.
تیمور غیاثی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا، اظهار کرد: فدراسیون تیمی با نفرات محدود به مسابقات اعزام کرد. این لیست با اعتراض برخی همراه بود که چرا تعداد بیشتری اعزام نمیشوند، اما همین نفرات زمانی که رکوردهای آسیا را دیدند الان حرفی برای گفتن ندارند. سطح کیفی مسابقات قهرمانی آسیا بسیار بالا بود، اما بارندگیهای چند روزه باعث شد کمی دوومیدانی کاران دچار مشکل شوند. بچههای ما علیرغم این که در 200 متر و پرش ارتفاع شانس مدال داشتند به همین دلیل نتوانستند مدال بگیرند، اما در دوهای سرعت توانستیم اولین مدال را در قهرمانی آسیا کسب کنیم.
غیاثی ادامه داد: همان طور که در برنامههای ما بود تیم را جوان کردیم. در پرتاب چکش، پرش طول و در دوی 1500 متر دوومیدانی کاران بسیار جوان بودند. در کل میتوانم بگویم در اکثر رشتهها تقریبا نتایج مطلوب گرفتیم، اما به دلیل کم تجربگی برخی نتوانستند آن طور که باید نتیجه بگیرند. پتانسیل اصلی خودشان را در این رقابتها نشان ندادند اما در آینده قطعا این جوانان شکوفا میشوند. تقریبا تمام ملیپوشان به فینال مادههای خود صعود کردند و توانستیم دو مدال برنز هم به دست بیاوریم. باید توجه کنیم که ما لیلا رجبی و احسان حدادی را در این مسابقات نداشتیم که اگر آنها هم بودند قطعا میتوانستیم دو مدال دیگر هم به دست بیاوریم و الان هم زیر فشار منتقدین نبودیم.
مدیر تیمهای ملی دوومیدانی با تاکید بر این که برخی از جوانان تیم ملی عملکرد فوقالعادهای داشتند ، اظهار کرد: پژمان قلعه نوعی پرتابگر چکش تیم ملی در اولین حضور خود در مسابقات بیش از 70 متر پرتاب کرد. حتی یکی از پرتابهای او بیش از 74 متر شد، اما به دلیل این که از زوایه خارج شده بود محسوب نشد. در حرکت بعدی هم برای تلافی کردن آمد، اما فشار زیادی به خودش آورد و جواب معکوس داد و موفق نشد. من مطمئن هستم پژمان آینده خوبی دارد. در 1500 متر هم مسلم نیا دوست خیلی خوب پیشرفت کرده است و در آسیا هم نتیجه خوبی گرفت اما حسین کیهانی با هشت دقیقه و 50 ثانیه در آسیا به جایی نمیرسد.
او در ادامه افزود: نمیتوان گفت چون سه رقیب اول کیهانی آسیایی نیستند پس مدال نگرفتن او مشکل ندارد. این دوندگان همیشه هستند و باید با شرایط آنها آشنا باشند چرا که در مسابقات آینده هم آنها حضور دارند. کیهانی میتوانست بهتر از اینها عمل کند. از نتایج دوندگان 400 متر هم اصلا راضی نبودم، چرا که همه چیز برای هاشمی و زمانی مهیا بود ، ولی آنها عملکرد متوسطی در آسیا داشتند. توقع من این بود 400 متر را زیر 46 ثانیه بدوند. در هر صورت هفته آینده آنها به جایزه بزرگ تایلند میروند و به آنها اولتیماتوم دادهایم و اگر به مانند قهرمانی آسیا باشند فایده ندارد. آنها قول دادهاند در تایلند جبران کنند.
او با بیان این که عملکرد بانوان در این رقابتها ضعیف بود، تصریح کرد: اگر بخواهیم نتایج سه بانوی ایران در این رقابتها را در نظر بگیریم باید بگویم که عملکردشان راضی کننده نبود. هدف ما از اعزام آنها حمایتی بود. مریم طوسی متاسفانه در 400 متر ندوید و در 200 متر هم به عنوان نفر هفتم به فینال صعود کرد و راه به جایی نبرد. فاطمه خیاطی جوان هم در حد خودش خوب ظاهر شد. سپیده توکلی باید فکر اساسی کند، چرا که یکی از قدرتهای هفتگانه آسیا است و در چین هم تا ماده شش مدال نقره اش حتمی بود، و اگر در پرتاب نیزه رکورد خودش را که بالای 40 متر است میزد، 100 درصد مدال میگرفت. باید فکر اساسی و کار کارشناسی صورت بگیرد و تعامل و حمایت افزایش یابد. در کل موجودیت دوومیدانی ما همین است و امیدوارم در آینده شرایط بهتر شود.
غیاثی درباره حضور دوومیدانی کاران آمریکایی و آفریقایی در قالب تیمهای آسیایی، گفت: در هر صورت این اتفاق رخ داده و دوومیدانی کاران خوبی از آفریقا و آمریکا به آسیا آمدهاند. از این به بعد این دوومیدانی کاران در آسیا هستند و نمی توانیم بگوییم پس مدال نمی گیریم و نباید توقع داشته باشیم. به هر حال کشورهای عربی پولهای کلان دارند و به این ورزشکاران می دهند و برای کسب مدال هم پاداش میگیرند. به همین دلیل آنها به راحتی با نام این کشورها در میادین بینالمللی حاضر میشوند. این شرایط وجود دارد و ما باید با توجه به این موضوع خودمان را آماده کنیم.
او در ادامه افزود: رضا قاسمی در ماده 100 متر با وجود حضور دوندگان خوب آمریکایی و آفریقایی به مدال برنز رسید و نشان داد که با وجود این دوندهها هم میتوان مدال گرفت. "فمین" دونده قطری سه میلیون دلار با قطر قرارداد بسته و بابت هر طلا هم 400 هزار دلار پاداش میگیرد، اما بچههای ما چی؟ تفاوتها این است. باید به ورزشکاران برسند و نگاه ویژه داشته باشند. دوومیدانی نسبت به شنا و ژیمناستیک که آنها هم از رشتههای پایه هستند مدالهای بیشتری را در 60 سال گذشته گرفته است و این نشان میدهد بچههای ما استعدادهای نابی دارند. در کل نباید حضور دوندگان قوی را بهانه قرار داد، چرا که همین باعث کاهش روحیه میشود. ما باید کار خودمان را بکنیم.
مدیر تیمهای ملی دوومیدانی با تاکید بر این که تفاوت شرایط آماده سازی و تمرینات دوومیدانی کاران ایران و دیگر کشورها تاثیر زیادی در کسب نتایج دارد، تصریح کرد: شکی نیست که تفاوت نحوه آماده سازی میان دوومیدانی کاران ایران و دیگر کشورهای آسیایی تاثیر زیادی در رقم خوردن چنین نتایجی دارد. ورزشکاران دیگر کشورها در کمال آرامش و آسایش تمرین میکنند، اما ما باید یا بدبختی تلاش کنیم یک اردو در ورزشگاه آفتاب انقلاب و در وضع نامساعد برگزار کنیم. اینها تاثیرگذار است. من به دوومیدانی کاران خودمان حق میدهم. اگر دوومیدانی کاران ما از نظر مالی دغدغه فکری نداشته باشند از دوندگان آمریکایی و آفریقایی هم میتوانند بهتر باشند. با امکانات موجود نمیتوان کاری کرد. الان تیم از قهرمانی آسیا برگشته و شرایط برای برگزاری اردو فراهم نیست. هر چند در هفتههای گذشته آقای طباطبایی، سرپرست فدراسیون کارهای زیادی برای بهتر شدن شرایط انجام داده است.
او درباره عدم حضور احسان حدادی در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: همه باید به حدادی حق بدهند. او قهرمانی است که مدال المپیک را در کارنامه دارد. او نمیتواند با هر سطح از آمادگی در مسابقات شرکت کند. من قول میدهم از مسابقات بعدی حدادی عملکرد بهتری خواهد داشت، اما او احتیاج به حمایت و تشویق دارد تا به روزهای اوج برگردد.
انتهای پیام
نظرات