رییس اسبق امور مجامع اوپک که در بیش از 60 نشست این سازمان حضور داشته با بیان اینکه به نظر نمی رسد شرایط بازار جهانی نفت تا پایان سال 2016 میلادی بهبود قابل توجهی پیدا کند، پیشبینی خود را از نشست این دوره وزرای نفت اوپک تثبیت تولید عنوان کرد و گفت: ایران کمترین و عربستان بیشترین زیان را از کاهش قیمت نفت دیده است.
فریدون برکشلی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره پیشبینی خود مبنی بر نتیجه اجلاس این دوره اوپک اظهار کرد: در این اجلاس تقریبا همه وزرا با اعلام مواضع حضور پیدا کرده اند و این مواضع حکایت از تمدید شرایط اجلاس قبلی دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عربستان حتی نشانه هایی از تمایل به افزایش سقف تولید را نشان می دهد، خاطرنشان کرد: شرکتهای آمریکایی می گویند که نفت شیل یک واقعیت ماندگار است و حتی می توانند با قیمتهای ٤٠ - ٤٥ دلار هم کم و بیش به تولید خود ادامه دهند.
رییس اسبق امور مجامع اوپک با بیان اینکه کاهش قیمت نفت طی هفت - هشت ماه گذشته حدود یک تریلون دلار را از خزانه اوپک و دیگر تولیدکنندگان به کشورهای مصرف کنندگان منتقل کرده است، تصریح کرد: بیشترین این زیان متوجه عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده و کمترین زیان متوجه ایران شده که صادرات محدودی دارد.
برکشلی در ادامه با اشاره به اینکه در این شرایط ایران به عنوان یک عضو قدرتمند اوپک تمایل جدی نسبت به اعمال فشار بر عربستان ندارد، اضافه کرد: ازاین رو ایران به عنوان یک عضو موثر تمایل چندانی به ایفای نقش جدی ندارد و به احتمال زیاد تا زمانی که تحریم نفتی ایران بر طرف نشود، هیات ایرانی سودی از بابت اعمال فشار بر عربستان ندارد.
وی گفت: احتمال نمی رود که شرایط بازار جهانی نفت تا پایان ٢٠١٦ بهبود قابل ملاحظه ای در قیمت نفت کسب کند.
به گفته رییس اسبق امور مجامع اوپک، روسیه به عنوان مهمترین تولیدکننده غیر اوپک هیچگاه از اوپک حمایت عملی نکرده و این در حالی است که بازار نفت تحولات زیادی را تجربه کرده و کلیه بازیگران بازار باید در ثبات بازار نقش خود را ایفا کنند.
به گزارش ایسنا، یکصد و شصت و هفتمین نشست وزرای نفت اوپک امروز ساعت 12:30 به وقت تهران در وین آغاز می شود و پس از گفتوگوی اعضا از ساعت 14:30 پشت درهای بسته، نتیجه ساعت 18:30 در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور رییس نشست و دبیرکل اوپک اعلام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات