یک مفسر قرآن کریم با بیان اینکه جان کری روی ۷۰ میلیون قبر کشتهها ایستاده است، خطاب به دولتمردان آمریکا گفت: شما که فرهنگ و تمدن و عقل نیاوردهاید؛ غارتگری و راهزنی کردید، کشتید و بالا آمدید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، آیتالله عبدالله جوادیآملی شنبه شب در دومین اجلاسیه اساتید تخصصی حوزه علمیه اظهار کرد: شما قبل از کشف کریستف کلمب یک روستای دورافتاده بودید و مردم دیگر به خصوص دانشمندان ایرانی باعث رشد آن سرزمین شدند و امروز به این قدرت رسیدید، پس نباید به خود مغرور باشید.
وی افزود: این جهانی که این همه در کشتن و بی تمدنی فرورفته است کی سخنی از علم دارد؟ امروز انسان به جای خدا نشسته و میگوید که من محور عالم هستم و اومانیسم را ترویج میکند، ولی فراموش کرده که خلیفه خداست و نمیداند که این جهان مخلوق کیست و چه قانونی را به پیامبران خود داده که بر انسان اعمال کنند.
وی گفت: کار اساتید حوزه این است که مبانی درست را از منابع حقیقی بگیرند و به مردم عرضه کنند. باید استفاده بهینهای از قرآن داشته باشیم و کاوش در قرآن هر روز باید عمیقتر شود؛ زیرا دنیا امروز نشسته تا ببیند که شما چه دانش تازه و تخصصی را استخراج و ارایه میکنید.
وی با بیان اینکه زمان ظهور، زمان رشد عقلهای مردم است گفت: ظهور در بستر رشد عقول صورت میگیرد و کار شما از این جهت مهم است که اساتید حوزه میتوانند نقش مهمی در زمینه رشد عقول مردم داشته باشند.
وی با بیان اینکه نخستین کار امام زمان (عج) این است که عقل و علم را در بین مردم ترویج کند افزود: در مرحله بعد نوبت به عمل میرسد تا عقل و تدبر مردم را ارتقا بدهند و تدبر مردم را در قرآن ارتقا میدهند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: تفاوت ملتها از عقل آنها ناشی میشود و قرآن نیز به این مهم اشاره دارد که اگر عقل آنها کامل شود راه را پیدا میکنند، به همین دلیل هم گناه فرد عالم نیز از شخص غیر عالم بیشتر است.
وی با بیان اینکه قرآن، کارایی را از لقوم یعلمون و لقوم یعقلون میخواهد تصریح کرد: مرحله بعد مرحله عدل است که این کار نیز در جامعه نیازمند قائم بالقسط است. در منابع دینی ما، منبع اصلی قرآن و کلام اهل بیت(ع) یعنی منابع وحیانی هستند و این منابع راه را به ما نشان میدهند.
این مفسر قرآن با بیان این مطلب که تنها نمیتوان تفسیر قرآن را در مکی و مدنی بودن سوره خلاصه کرد اظهار کرد: باید ببینیم که حضرات داوود و سلیمان سلسله جبال و جن و انس را که در اختیار گرفتند چگونه مدیریت کردند و چگونه میتوان از آن مدل مدیریتی اسلامی بگیریم.
وی گفت: در بعد اجتماعی نظر اسلام این است که قائم به عقل و عدل توان حل مشکلات مردم و مملکت را دارد. امام راحل در دوره ما چنین نقشی ایفا کردند؛ زیرا تنها یک عالم نمیتواند مشکلات را حل کند؛ امروز نیز خطاب به اهالی قرآن میگویم که کار قرآنی فقط قرآنشناسی نیست بلکه باید همه معارف زمین و آسمان و کلام و فلسفه و... را از قرآن گرفت.
وی تاکید کرد: فتوای حرام بودن ساخت سلاح هستهای که نظر رهبر انقلاب و مراجع است برگرفته از قرآن است و دنیا هم منتظر شنیدن چنین پیامهایی از حوزه علمیه است.
وی اظهار کرد: باید عقول مردم را بالا ببرید که دیگر عدهای در سقیفه را باز نکنند و در غدیر را ببندند. این در غدیر تنها برای علی(ع) نبود بلکه با اینکار مردم را از عقل دور کردند.
استاد برجسته حوزه گفت: اگر میبینیم حضرت زهرا(س) در خصوص باغ فدک با حکومت درگیر شدند به خاطر چند درخت نبود بلکه مرز فدک به گفته امام کاظم(ع) کل جهان اسلام بود. ما باید قدر این ذخایر معنوی را بدانیم و از خرمن پربار این مکتب هر روز خوشهها برچینیم و در حد توان و استعداد ،هرکاری از دستمان بر میآید انجام دهیم.
وی حفظ حوزه و علمیت در حوزه را مهمترین وظیفه اساتید دانست و افزود: هر کس به میزان استعدادش در نزد خدا مسئولیت دارد و اساتید تخصصی در این زمینه مسئولیت گرانتری دارند.
وی تاکید کرد: نباید در این رشتههای تخصصی خود را به کم محدود کنید؛ زیرا باید نیازهای شرق غرب را با این رشتهها و از دامنه دین تامین کنید.
انتهای پیام
نظرات