• چهارشنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94030603847

فضانورد مشهور روس به کمپین خیریه هنرمندان ایرانی پیوست

فضانورد مشهور روس به کمپین خیریه هنرمندان ایرانی پیوست

یک فضانورد روس با تقدیر از هنرمندان حاضر در کمپین خیریه «سین هشتم؛ سرپناه»، تعدادی از یادبودهای فضایی خود را به طور نمادین برای حمایت از این حرکت خیرخواهانه اهدا کرد.

یک فضانورد روس با تقدیر از هنرمندان حاضر در کمپین خیریه «سین هشتم؛ سرپناه»، تعدادی از یادبودهای فضایی خود را به طور نمادین برای حمایت از این حرکت خیرخواهانه اهدا کرد.

سیروس برزو، روزنامه نگار علمی مقیم روسیه که به پاس سالها تلاش در زمینه ترویج دانش کیهان نوردی در ایران موفق به دریافت جایزه ترویج علم ایران شده است در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا اظهار داشت: در ملاقاتی که اخیرا با الکساندر الکساندروف داشتم ماجرای کمپین خیریه هنرمندان ایرانی را برای وی تعریف کردم که این فضانورد برجسته روسیه که چند سال پیش سفری نیز به ایران داشته و بسیار به کشور و مردم ما علاقمند است با استقبال از این حرکت خیرخواهانه ابراز علاقه کرد که در این حرکت سهمی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: الکساندروف در این دیدار با اشاره به سفر 10 روزه خود به ایران تاکید داشت که این 10 روز به اندازه سال ها مطالعه در شناخت او از ایران و اصلاح ذهنیت او از تصویر نادرستی که رسانه های گروهی دنیا از ایران ترسیم می کننده موثر بوده و دیده های او با آنچه قبلا شنیده بوده زمین تا آسمان تفاوت داشته است. این فضانورد بازنشسته روس که از تهران، اصفهان و تبریز دیدن کرده گفت از زیبایی خاص شرقی این شهرها خصوصا بازارهای آنها که معماری و آثار فرهنگی سنتی ایران را حفظ کرده بسیار لذت برده است.

برزو تصریح کرد: به عقیده الکساندروف همین علاقه عمیق مردم ایران به فرهنگ خودشان است که باعث می شود ویژگی های انسان دوستانه از بین نرود و امروز روشنفکران, هنرمندان و فرهنگیان که توانایی کمک به افراد کم توان مالی را دارند چنین حرکت هایی را سازمان دهی کنند. این قبیل اقدامات نشان می دهد که انسان دوستی در فرهنگ بومی ایرانریشه ای قوی دارد که پیشرفت های صنعتی در حوزه هایی مثل فناوری فضایی نتوانسته آن‌ها را از بین ببرد.

الکساندروف با بیان این که خود را در میان مردم ایران خارجی حس نکرده و به ایران مثل سرزمین مادریش نگاه می کند از بنیانگذاران کمپین سین هشتم درخواست کرده افتخار مشارکت در این کار بزرگ را به وی بدهند تا به پاس همه محبت‌ها و مهمان نوازی‌ها که دیده هدیه کوچکی به شکل نمادین به سین هشتم تقدیم کند.

هدایای نمادین الکساندر الکساندروف به سین هشتم شامل یک ماکت موشک و سفینه وستک، پنج عکس امضا شده و پنج پاکت پستی امضا شده با تمبری است که به مناسبت پرواز او به فضا چاپ شده است.

گفتنی است، الکساندر الکساندروف، مهندس طراح سامانه های فضایی و خلبان و فضانورد روسی که متولد 20 فوریه 1943 میلادی است، طی دو بار سفر به فضا دو اقامت بلند ‏مدت در ایستگاه های فضایی سالیوت 7 و میر داشته و جمعا 309 شبانه روز و 18 ساعت و دو دقیقه و 58 ثانیه را در فضا به سر برده ‏است. ‏

وی از مهندسان ارشد در مؤسسه فضایی انرگیای روسیه است که سال ها مسوولیت بخش ویژه آموزش ‏و ‏ارزیابی ‏عملکرد تمرینی فضانوردان را برعهده داشته ‏و در برهه ای از فعالیت های حرفه‌یی خود نیز مسئول دستگاه تمرینی مدارگرد ماه بوده است.‏

الکساندروف در سال های 1964 تا 1969 در دانشگاه فنی بائومان درس خواند و تخصص مهندسی الکترومکانیک را به دست آورد و سپس ‏در 24 اکتبر 1988 در دانشکده مهندسی فیزیک مسکو موفق به دریافت دکترای علوم فنی شد. ‏

این فضانورد روس در برهه ای از فعالیت های حرفه‌یی خود مسوول دستگاه تمرینی مدارگرد ماه بوده و تعدادی از ‏کتب ‏مهندسی فضایی به تألیف و نگارش او بوده و موفق به دریافت دو مدال قهرمان اتحاد جماهیر ‏شوروی شده است.‏

الکساندروف که مشاور رییس آژانس فضایی روسیه است مؤلف مجموعه ای از کتب علمی و فنی و یکی از اعضای گروه نویسندگان کتاب های ‏‏«کارهای مونتاژی و تعمیر و بازسازی در فضا» می باشد که در سال 1990 چاپ شده اند. کتاب دیگر او به نام «تاریخچه فناوری ‏فضایی در انرگیا» هم در سال 1996 منتشر شده است.‏

گفتنی است بعد از شکل‌گیری حرکت «سین هشتم؛ سرپناه» از سوی تعدادی از هنرمندان برای حمایت از بی‌خانمان‌ها که در آستانه سال 94 آغاز شد، سیروس برزو، روزنامه‌نگار علمی مقیم مسکو هم با پیوستن به هنرمندان حاضر در این جمع از جامعه علمی کشور برای پیوستن به این حرکت دعوت کرد.

«سین هشتم؛ سرپناه» حرکتی خودجوش است که اسفند سال گذشته از سوی هنرمندان برای حمایت از بی خانمان‌ها شکل گرفت. تاکنون هنرمندانی مانند جمشید مشایخی، رخشان بنی‌اعتماد، بهمن فرمان آرا، رضا کیانیان، حسین پاکدل، فاطمه معتمد آریا، پرویز پرستویی، شمس لنگرودی، حمید جبلی، نیکی کریمی، بهرام رادان، مهناز افشار، عاطفه رضوی، سهراب پورناظری، علی زندوکیلی، فرشته طائرپور، حمید پورآذری، بهنام بهزادی، چیستا یثربی، ایوب آقاخانی، چکامه چمن ماه،الهام پاوه نژاد و ... در این چالش حضور پیدا کرده‌اند.

این هنرمندان بخشی از آثار یا جوایز خود را ارایه می‌کنند و تمام آثار و جوایز به صورت یک جا و بدون قیمت گذاری به حامیان مالی برنامه فروخته می‌شود و درآمد حاصل از آن صرف ایجاد سرپناه‌های امن برای بی‌خانمان‌ها خواهد شد؛ ضمن اینکه آثار و جوایز گردآوری شده، در قالب یک موزه نگهداری شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۳:۲۲

بسيار از خواندن اين خبر خوشحال شدم. چه زيباست روابط علمي و فرهنگي و هنري بين آدمها که هيچگونه مرزبندي سياسي نمي شناسد...اي کاش کشور ما ايران از اين انزوا بيرون بيايد و با دنيا بيشتر تعامل داشته باشد.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۷ ۰۳:۲۲

بسيار از خواندن اين خبر خوشحال شدم. چه زيباست روابط علمي و فرهنگي و هنري بين آدمها که هيچگونه مرزبندي سياسي نمي شناسد...اي کاش با دنيا بيشتر تعامل داشته باشیم.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۶ ۰۶:۰۷

سلام استاد. بسارخوشحال شدم از ابراز احساسات اين فضانورد و سپاس از زحمات شما جهت شناساندن کشور ما و ايجاد ارتباط با اين عزيزان. خسته نباشيد استاد.