«هرچه به درد نمیخورد میگویند، آن به درد موزه میخورد؛ جملهای توام از جهل و دانایی.»
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید محمد بهشتی، رئیس ایکوم ایران با اشاره به این اصطلاح عامیانه اظهار کرد: گویی درد موزه دردی است که با دردهای جاری تفاوتی ماهوی دارد، زمانی که صحبت از جامعه پایدار میشود یعنی در سایه جامعهی پایدار احتمال وجود جامعهی ناپایدار هم هست.
وی با بیان اینکه وقتی کسی میفهمد شیء به درد موزه میخورد، پس میداند موزه جای چه دردهائیست، آن پایدار است، این پرسش را مطرح کرد که چه زمانی ناپایدار و چه زمانی پایدار هستیم و افزود: هرکدام از ما حتما در کودکی یک بار گم شدهایم و زمانی که این اتفاق رخ داده دچار ترس شده و احساس کردهایم همه محیط علیه ما هستند. در آن زمان ما دچار سرگشتگی میشویم. ناپایداری در جامعه نیز اینگونه است و به تبع آن موزهها در این زمینه موظفند ما را از سردرگمی نجات دهند.
او که عصر امروز (دوشنبه 28 اردیبهشت) در مراسم روز جهانی موزهها در موزه ی هنرهای معاصر سخن میگفت؛ در ادامه با اشاره به اقدام سازمان زیباسازی شهر تهران با عنوان «نگارخانهای با وسعت یک شهر»، اظهار کرد: با این اقدام یکباره تهران به موزهای بزرگ تبدیل شد، این نشان از یک اتفاق و علامت به لحاظ اجتماعی بود.
بهشتی تاکید کرد: اینکه ما شاهد فراوان شدن موزههای خصوصی هستیم چون دولتی نیستند جای خوشحالی دارد چون متوجه میشویم که مردم نیز براساس وظایف قانونیشان عمل میکنند و به این گونه موارد توجه دارند.
به گزارش ایسنا جمال کامیاب، مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران نیز که در مراسم روز جهانی موزه سخن میگفت اقدام انجام شده تحت عنوان «نگارخانهای به وسعت یک شهر» را به دنبال طرحی دانست که معتقد است باعث شده تا نشان دهد که انسانهای گذشته چه سختیهایی کشیدهاند.
کامیاب گفت: اگر هر شخص پیشینه خود را فراموش کند مجبور است گذشته خود را دوباره تکرار کند. در واقع موزه نیز با این هدف ایجاد میشود تا اشخاص نسبت به گذشته خود توجه و اهمیت بیشتری قائل باشند.
موزه بخشی از جامعه است
به گزارش ایسنا، فلاویا شکل، معاون امور ملی طبیعی یونسکو نیز در سخنانی اظهار کرد: پروفسور هاینس مارتین هنز بر نقش موزهها به عنوان آموزش دهندگان موارد فرهنگی تاکید دارد. در واقع موزه نقش حفاظت و پاسداری میراث فرهنگی را با توجه به شرایط سیاسی و تغییرات طبیعی و انسانی ایفا میکند.
وی افزود: موزهها از طریق آموزش و برگزاری نمایشگاه جامعهای پایدار ایجاد میکنند که ما نیز باید خود را بخشی از این جامعه بدانیم.
به گزارش ایسنا در پایان مراسم روز جهانی موزه که به همت کمیته ملی موزههای ایران ایکوم در موزههای هنرهای معاصر تهران برگزار شد براساس 12 معیار مشخص مانند بازدید، تلاش برای بقا و حفاظت موزهها در سه گروه دولتی بزرگ، کوچک و متوسط و خصوصی بزرگ، کوچک و متوسط تقدیر و برتر شناخته شدند.
همچنین در این مراسم از مظفرالربیعی، رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران تقدیر شد. همچنین محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، استرکیش لاروش مدیرکل دفتر یونسکو در ایران و همچنین اعضای ایکوم ایران و روسای موزههای مختلف کشور حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات