• سه‌شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 94022213197
  • خبرنگار : 71451

«نبرد در کانال ماهی» نقد‌ و بررسی‌ شد

«نبرد در کانال ماهی» نقد‌ و بررسی‌ شد

مراسم نقد و بررسی کتاب «نبرد در کانال ماهی» با حضور سردار گل‌علی بابایی‌، محمد مهدی حاجی خداوردی‌خان نویسنده این اثر در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

مراسم نقد و بررسی کتاب «نبرد در کانال ماهی» با حضور سردار گل‌علی بابایی‌، محمد مهدی حاجی خداوردی‌خان نویسنده این اثر در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه ایسنا‌،در بخشی از این نشست سردار محمد اسماعیل کوثری فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) در دفاع مقدس و نماینده مجلس شورای اسلامی در باره این کتاب گفت: یکی از نقاط قوت کتاب «نبرد در کانال ماهی» این است که نویسنده خودش از راویان مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بوده و در این عملیات نیز حضور داشته است. عملیات کربلای 5 به دلیل حساسیت‌هایی که داشته است‌ و شرایطی که ان زمان در جبهه حاکم بود یکی از عملیات‌های عاشورایی جنگ تحمیلی محسوب می‌شود.

وی توضیح داد: یادم می‌آید روزی که برای انجام این عملیات نزد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رفته بودیم‌ ایشان برافروخته و ناراحت بودند چرا که در عملیات کربلای 4 موفق نبودیم. من به ایشان گفتم که ما عاشورایی خواهیم جنگید اگر شما تصمیم به انجام عملیات را بگیرید. براساس آنچه که نظریه‌پردازان از کشورهای شوروی‌، آمریکا‌، انگلیس و فرانسه درباره موقعیت منطقه شلمچه عنوان کرده بودند باید بگویم که از نظر آنها منطقه شلمچه 93 درصد مسلح بود و از نظر موضع پدافندی نیز قابل نفوذ نبود که متاسفانه در این کتاب به این موضوع پرداخته نشده است.

کوثری یادآور شد:ابتکار‌، خلاقیت و شجاعت فرماندهان و رزمندگان موجب شد تا از این موانع عبور کنیم و همین مساله جهان را شگفت‌زده کرد. براساس آنچه که عدنان خیرالله وزیر دفاع وقت عراق گفته بود‌، به محدوده کانال ماهی حدود 2000 گلوله توپ شلیک کرده بودند. یعنی در این شرایط زنده ماندن بسیار دشوار بود و همه رزمندگان اشهدشان را می‌خواندند. عراق در عملیات کربلای 5 ، 135 تیپ خود را آورده بود و در محدوده منطقه عملیاتی گسترش داده بود.

وی ادامه داد: عملیات‌های کربلای 5 و والفجر 8 که در آن ایرانیان پیروز شدند موجب شد تا پیش‌نویس قطعنامه 598 نوشته شود. از همین رو این عملیات یک نقطه عطف است. اگرچه در عملیات بیت‌المقدس نیز به دلیل آزاد سازی محدوده خاک کشور نیز از نقاط عطف دوران دفاع مقدس به شمار می‌آید اما در عملیات کربلای5 ایستادگی‌، مقاومت و فرهنگ ایثار و شهادت در نهایت خود بود.

کوثری با اشاره به اینکه برخی‌ها موضوع ادامه جنگ بعد از آزادسازی خرمشهر را مطرح می‌کنند، گفت: قطعا اگر در قطعنامه‌هایی که آن زمان صادر می‌شد خواسته‌های ایران مبنی بر معرفی متجاوز،‌ اعلام خسارت و تضمین جلوگیری از تجاوز مجدد عراق منظور می‌شد‌، قطعنامه را همان موقع می‌پذیرفتیم اما ما باید کاری می‌کردیم تا دشمن تنبیه شود و دیگر تجاوزگران به فکر حمله به ایران نباشند. اگر ما قدرتمند نبودیم اکنون وضعیتمان همچون یمن‌،افغانستان‌، عراق و دیگر کشورهای منطقه که درگیر جنگ هستند بود.

در ادامه این نشست سردار گلعلی بابایی گفت: فقدان استفاده از روایت رزمندگان‌، بازگو نکردن دلایل فقدان موفقیت لشکر 27 در عملیات کربلای 5‌، بیان نکردن موقعیت اردوگاه‌های جنگی ایران و معرفی نکردن فرماندهان شهید در این عملیات از نقصان‌های این کتاب هستند اما از ویژگی‌های برجسته کتاب می‌توان به درج متن مکالمات فرماندهان‌، مکالماتی که با بی‌سیم میان فرماندهان رد و بدل می‌شود و بیان تجربیات جنگ و استفاده از نقشه‌های عملیاتی را نام برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha