دانشمندان آزمایشگاه دریپر با حمایت مالی ناسا، «لباس برداری متغیر اقدام متقابلی» (V2Suit) ارائه دادهاند که از فناوری جدید برای ایجاد جاذبه مصنوعی استفاده میکند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این لباس به فضانوردان حس جاذبه داده و بخشی از اثرات زیانآور بیوزنی را نیز کاهش میدهد.
گرانش صفر، محیطی است که انسانها برای آن آفریده نشدهاند و فقدان جاذبه موجب تحلیلرفتن عضله و استخوان میشود و همچنین بر بینایی، سیستم ایمنی، قلب و تعدادی از عملکردهای دیگر بدن اثر میگذارد.
فناوری V2Suit با شبیهسازی جاذبه در مقیاس شخصی، تعدادی از این مشکلات را حل میکند. این لباس از ژیروسکوپهای متصل به حسگرها و واحد اندازهگیری اینرسیایی درونی برای ارائه مقاومت واقعی و متغیر در مقابل حرکات ناخواسته بدن فضانوردان در گرانش صفر استفاده میکند و به آنها حس جاذبه میدهد.
به گفته دانشمندان، این موضوع به فضانوردان کمک میکند هماهنگی بهتر و سریعتری با فضا داشته و در محیطهای گرانش صفر یا سیارات دارای گرانش پایین، وضعیت بدنی باثباتتری داشته باشند. علاوه بر این، لباس جدید به مسافران فضایی امکان هماهنگشدن بهتر با محیط زمین را پس از ماموریتهای فضایی طولانی میدهد.
محققان آزمایشگاه دریپر اعلام کردهاند فناوری V2Suit دارای کاربردهای زمینی نیز خواهد بود و محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه میتوان از سیستم مقاومت این لباس در درمانهای جسمانی برای بزرگسالان، قربانیان تصادفات و بیماران عصبیعضلانی استفاده کرد.
گام بعدی، پروازدادن آزمایشی این لباس فضایی بر روی یک جت است که هنگام پرواز در مسیرهای سهمیوار، لحظات کوتاه سقوط آزاد را ایجاد میکند.
آزمایشگاه سازنده اعلام کرده ظرف پنج تا 10 سال آینده این لباس در دسترس قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات