• دوشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۵:۰۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94022111944
  • خبرنگار : 71503

منوی غذاهای رشتی روی میز یونسکو

منوی غذاهای رشتی روی میز یونسکو

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شهر رشت با توجه به غذاها و پیش غذاهایی که دارد، می‌تواند در قالب شهرهای خلاق دنیا به عنوان شهر خوراک در ایران شناخته شود و یک فرصت گردشگری با محوریت ثبت جهانی در آن ایجاد شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شهر رشت با توجه به غذاها و پیش غذاهایی که دارد، می‌تواند در قالب شهرهای خلاق دنیا به عنوان شهر خوراک در ایران شناخته شود و یک فرصت گردشگری با محوریت ثبت جهانی در آن ایجاد شود.

رضا علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، درباره‌ی ثبت شهر رشت به عنوان "شهر نوآور خوراک" در یونسکو بیان کرد: مسوولیت اجرای این پروژه‌ را شهرداری رشت بر عهده دارد و دستگاه‌هایی هم در انجام این پروژه از جمله سازمان میراث فرهنگی مشارکت می‌کنند.

او گفت: چون تنوع غذایی استان گیلان بسیار زیاد است، خود این موضوع جاذبه‌ای برای گردشگری ایجاد کرده، بنابراین احساس می‌شد شهر رشت با توجه به غذاها و پیش غذاهایی که دارد، می‌تواند در قالب شهرهای خلاق دنیا که به روی آن تمرکز کرده‌اند، به عنوان شهر خوراک در ایران شناخته شود و یک فرصت گردشگری با محوریت ثبت جهانی در آن ایجاد شود.

مدیرکل میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه پرونده مربوط به این موضوع را شهرداری دنبال می‌کند، اظهار کرد: شهرداری گیلان در جریان جزئیات بیشتر این پرونده است.

علیزاده درباره اینکه چه برنامه‌هایی برای جذب بیشتر گردشگر در فصل‌های مختلف به این استان با استفاده از این موضوع دارد‌، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در گردشگری مطرح است بحث بِرندهای غذایی است. چند کشور از جمله چین در دنیا بر روی بِرندهای غذایی متمرکز شده‌اند؛ ایران هم یکی از کشورهایی است که در بِرند غذایی شهرت بسیاری دارد و به واسطه تنوع غذایی انگیزه‌ی سفر با این موضوع در حوزه‌ی منطقه‌ای گیلان مطرح است.

او ادامه داد: ما در این باره بر رستوران‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی تاکید داریم که سفره‌ی گیلانی را با همان غذاهای بومی عرضه کنند تا به ذائقه گردشگرانی که وارد استان گیلان می‌شوند، بنشیند و لذت سفر آنها را دو چندان کند، ضمن اینکه جشنواره‌های غذاهای بومی محلی هم در دستور کار ماست و می‌تواند یک فرصت دیگر برای جذب گردشگران باشد.

مدیر کل میراث فرهنگی گیلان از برگزاری جشنواره بین‌المللی غذا در سال جاری خبر داد و افزود: درصدد هستیم هرساله این جشنواره را برگزار کنیم تا در تقویم زمانی جشنواره‌های استانی گیلان این موضوع هم جای بگیرد، البته ممکن است این جشنواره در سال اول در سطح منطقه‌ای برگزار شود و بعد از آن به شکل گسترده‌تر انجام شود.

علیزاده همچنین درباره آمار رستوران‌هایی که غذای محلی را در گیلان سرو می کنند، گفت: فکر می‌کنم حدود 166 واحد پذیرایی بین راهی در استان گیلان وجود دارد که عمدتا غذاهای محلی سرو می‌کنند اما در کل رستوران‌های گیلان در کنار غذاهای متعارف حداقل سه نوع غذای محلی بومی گیلان را سرو می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۴۸

اين غذاها مال کل استان گيلان هستند چنانکه برخي از نزديک به 170 نوع غذا اصلا در رشت پخت نمي‌شود و از شرق تا غرب گيلان را در برمي گيرد

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۵۴

البته در بسياري از رستورانها غذا با کيفيتي که در آشپزخانه زن گيلاني طبخ مي‌شود عرضه نمي‌شود و برخی اصلا شباهتی به این خوراکها ندارند که ممکن است موجب زدگي و شکل‌گیری تصویر نادرست در ذهن مسافران شود . در اين زمينه مسئولان رسيدگي کنند