• جمعه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94021810070
  • خبرنگار : 71191

فرصت‌سوزی در قزوین ...

فرصت‌سوزی در قزوین ...

«طرح جامع و اجرایی خیابان انصاری شرقی قزوین» که تا پیش از این در فرصتی شش‌ماهه باید تهیه می‌شد، با برگزاری جلسه‌ای بدون حضور متولیان میراث فرهنگی قرار شد در مدتی سه‌ماهه تهیه شود.

«طرح جامع و اجرایی خیابان انصاری شرقی قزوین» که تا پیش از این در فرصتی شش‌ماهه باید تهیه می‌شد، با برگزاری جلسه‌ای بدون حضور متولیان میراث فرهنگی قرار شد در مدتی سه‌ماهه تهیه شود.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، از حدود 50 سال پیش عملیات اجرایی احداث بلوار شهید انصاری شرقی در قزوین کار خود را آغاز کرد، این پروژه تا سال گذشته به صورت مقطعی به کار ادامه می‌داد تا سال گذشته که بالاخره با مخالفت کامل مسوولان میراث فرهنگی کشور مواجه شد؛ مخالفت برای اقدامی که باعث چندپاره شدن بافت تاریخی قزوین می‌شود.

با مخالفت میراث فرهنگی و مصوبه‌ای که شهریور ماه سال گذشته در جلسه‌ کمیته‌ تخصصی بافت‌های تاریخی شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شد، پروژه را متوقف کردند، اما چند روز پیش پیامکی خبر داد که «جلسه شورای عالی با حضور وزیر راه و شهرسازی و استان‌دار قزوین برگزار و مقرر شده کارگروهی در مدت سه ماه طرح جامع و اجرایی خیابان انصاری شرقی را تهیه کند.»

اما محمدعلی حضرتی‌ها، مدیرکل اداره میراث فرهنگی و گردشگری قزوین، با اشاره به اینکه در آن جلسه وی یا هیچ یک از نمایندگان میراث فرهنگی حضور نداشته‌اند، گفت: با توجه به اینکه جلسه‌های شورای عالی باید با حضور وزرای دستگاه‌های مختلف باشد، اما در آن جلسه فقط وزیر راه و شهرسازی بوده است، احتمال می‌دهم جلسه‌ «شورای عالی» نبوده و فقط تصمیماتی در این زمینه گرفته‌اند.

او با بیان این‌که از برگزاری این جلسه از طریق پیامکی که از روابط عمومی استانداری قزوین به وی ارسال شده،‌ مطلع شده است، اظهار کرد: در مصوبه‌ قبلی کمیسیون که در این زمینه و در سال گذشته برگزار شد، تصمیم گرفته شد تا شهرداری طرح بازنگری و یک طرح اصلاحی تا شش ماه آینده ارائه کند، اما با توجه به فرصت زمانی جدید شهرداری احتمال می‌دهم در جلسه‌ برگزارشده آن طرح را به سه ماه تغییر داده‌اند تا زودتر به نتیجه برسند.

وی با تاکید بر این‌که در حال حاضر باید دید این طرح را چگونه می‌توان با قوانین رایج و مصوبات بالادست سازگار کرد،‌ افزود: اصل در مصوبات بالادست حفظ بناهای تاریخی است.

حضرتی‌ها با تاکید بر این‌که شهرداری قزوین براساس قانون باید قبل از انجام هر پروژه کلانِ عمرانی، موافقت میراث فرهنگی را جلب کند، اظهار کرد: هر چند تاکنون اتفاقی رخ نداده است، اما براساس ضوابط میراث فرهنگی اگر در زمان اجرای پروژه به اثری تاریخی برخورد کردند، باید کار متوقف شود. این دو مورد در قانون شهرداری‌ها تأکید شده‌اند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا در مدت زمان سه‌ماهه امکان تهیه‌ چنین طرح جامعی برای خیابان انصاری شرقی وجود دارد گفت: پس از مطلع شدن از برگزاری این جلسه هر چند پیگیری‌هایی کردم اما به طور دقیق از تصمیم‌های گرفته شده در جلسه و مصوبات آن چیزی نمی‌دانم، با این وجود ما از گذشته چند پیشنهاد داشتیم که اگر بخواهند پیشنهادهای ما، دوستان دیگر و بحث‌های زیست محیطی را لحاظ کنند به زمان بیشتری نیاز دارند. با این وجود ما خطوط کلی را مشخص کرده‌ایم.

مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: در شرایط کنونی به نظر می‌آید مسوولان این پروژه فقط به اجرای طرح اصرار دارند. ما برای مخالفت با این پروژه می‌توانیم مسیرهای قانونی را طی کنیم. تا اینجا نیز مرجع تصمیم‌گیرنده نهایی شورای عالی معماری و شهرسازی است که اگر تصمیم نهایی را بگیرد ما تمکین می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، ‌29 شهریور سال گذشته کمیته‌ تخصصی بافت‌های تاریخی شورای عالی معماری و شهرسازی با احداث خیابان انصاری شرقی در قزوین به‌شکل صددرصد مخالفت کرد، از سوی دیگر سوم اردیبهشت امسال مرتضی روزبه، استاندار قزوین در یازدهمین دیدار مردمی که به همراه جمعی از مدیران شهری و دستگاه های اجرایی در مسجد بلاغی قزوین برگزار شده،‌ اظهار کرده است: بیان دیدگاههای مدیران شهری و میراث فرهنگی درخصوص طرح خیابان انصاری شرقی مشکل مردم این منطقه و محله را حل نمی‌کند بلکه باید نسبت به این طرح تعیین تکلیف و تصمیم گیری کرد.

او تاکید کرده است: طرح خیابان انصاری شرقی قزوین باید تا پایان اردیبهشت ماه تعیین تکلیف شود تا از سرگردانی و نارضایتی مردم جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه مدیران باید خود را جای ساکنین این مناطق بگذارند وسپس تصمیم‌گیری کنند، ادامه داده است: ساماندهی زندگی مردم باید در اولویت باشد و تکلیف مردم مشخص شود تا از بی سر و سامانی و بلاتکلیفی در محدوده‌ اجرای این طرح خارج شوند، در واقع نباید بین زمین و آسمان مسائل را معلق کرد.

استاندار افزود: به غلط یا درست بخش اعظم این طرح در گذشته اجرا شده اما باید پرسید برای ادامه این طرح چه باید کرد؟ بنابراین بر تعیین تکلیف این طرح تاکید داریم.

وی یادآورشد: درخصوص اجرا یا عدم اجرای این طرح نظری ندارم اما بر تعیین تکلیف این طرح تاکید جدی داریم و تا پایان اردیبهشت ماه جاری مدیران شهری، میراث فرهنگی و شورای اسلامی شهر قزوین باید تکلیف نهایی این طرح را مشخص کنند تا منطقه از بی سامانی و ساکنین آن از بلاتکلیفی خارج شوند و این گره باز شود و بنده هم به عنوان استاندار برای کمک به این موضوع آمادگی دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha