• سه‌شنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94021508782
  • خبرنگار : 71516

نشست سران شورای همکاری خلیج فارس / اولاند: معتقدیم تحریم‌ها علیه ایران تدریجی لغو شود

نشست سران شورای همکاری خلیج فارس / اولاند: معتقدیم تحریم‌ها علیه ایران تدریجی لغو شود

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با حضور افتخاری فرانسوا اولاند در ریاض آغاز شد و در آن شرکت کنندگان بر افزایش همکاری‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی این شورا با فرانسه تاکید کردند.

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با حضور افتخاری فرانسوا اولاند در ریاض آغاز شد و در آن شرکت کنندگان بر افزایش همکاری‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی این شورا با فرانسه تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، در جلسه افتتاحیه این نشست سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان با تقدیر از فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه برای "همراهی همیشگی" کشورش با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تاکید کرد که روابط میان این شورا با فرانسه در عالی‌ترین سطح خود قرار دارد.

پادشاه عربستان با اشاره به ناآرامی‌ها در منطقه گفت: گسترش طائفه‌گرایی و وجود تروریسم در منطقه ما را برآن داشته تا تلاش‌های خود را برای جلوگیری از این پدیده بیشتر کنیم و در جهت جلوگیری از مداخلات خارجی در راستای ایجاد طائفه‌گرایی گام برداریم.

وی با تکرار ادعای خود در مورد یمن تحرکات انصارالله و نیروهای هم پیمانش را "کودتا" خواند و گفت: ما به عنوان شورای همکاری خلیج فارس از مشروعیت دولت یمن و عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور حمایت می‌کنیم و خواهان اجرای قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره این کشور هستیم.

سلمان بن عبدالعزیز ادامه داد: تنها راه برای حل مسائل یمن اجرای طرح شورای همکاری خلیج فارس و براساس مذاکرات صنعا است.

وی درخصوص عملیات نظامی در یمن نیز گفت: مرحله اول عملیات به اهداف خود دست یافت و مرحله دوم آن یعنی عملیات "احیای امید" تا دستیابی به اهداف خود همچنان ادامه خواهد داشت.

پادشاه عربستان به نگرانی‌های کشورهای عرب حوزه خلیج فارس درباره سلاح های کشتار جمعی نیز اشاره کرد و گفت: منطقه ما باید خالی از سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی باشد و اعضای دائم شورای امنیت باید به مسئولیت خود در این باره عمل کنند.

ملک سلمان راهکار حل بحران سوریه را نیز سیاسی دانست و تاکید کرد که بحران سوریه باید براساس توافقنامه ژنو1 حل و فصل شود و جنایتکاران در آینده سیاسی این کشور راه نیابند.

وی در پایان به مساله فلسطین پرداخت و تاکید کرد: این مساله همچنان در اولویت برنامه‌های سیاسی کشورهای عربی قرار دارد و کشورهای عربی برای رسیدن به یک راهکار عادلانه در این باره تلاش می‌کنند.

پس از سخنان پادشاه عربستان به عنوان رئیس جلسه، فرانسوا اولاند، مهمان افتخاری این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: همکاری و هم‌پیمانی فرانسه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس یک هم‌پیمانی استراتژیک است و برای گسترش آن نیز تلاش خواهیم کرد.

وی گفت: ما با پادشاه عربستان توافق کردیم تا همکاری‌های دفاعی دو کشور را تا بالاترین سطح آن ارتقا دهیم و این درباره دیگر کشورهای شورای همکاری نیز صادق است.

اولاند تاکید کرد که با وجود افزایش خطرات و گسترش تروریسم در منطقه و جهان باید به شکلی متحد برای ریشه کنی آن تلاش کرد. وی گفت: فرانسه در کنار عربستان و دیگر اعضای شورای همکاری ایستاده و معتقد است دفاع از منافع و امنیت کشورهای شما دفاع از امنیت فرانسه است.

رئیس‌جمهور فرانسه تصریح کرد که کشورش از اقدامات عربستان و ائتلاف عربی در یمن حمایت می‌کند و خواهان اجرای قطعنامه شورای امنیت است و منصور هادی را به عنوان رئیس‌جمهور این کشور به رسمیت می‌شناسد.

وی گفت: فرانسه یک کشور مستقل و متعهد است و به گسترش همکاری‌های خود با شورای همکاری و تعهداتی که در این باره داده، پایبند است.

اولاندبا اشاره به بحران سوریه نیز گفت که سیاست کشورش حمایت از "مخالفان میانه رو" است و به این کار خود ادامه خواهد داد و "در عراق نیز پاریس شریکی برای رویارویی با تروریسم خواهد و می‌خواهد تمام گروه‌های سیاسی عراق در کنار یکدیگر برای آینده کشورشان تلاش کنند."

رئیس‌جمهور فرانسه در پایان به پرونده هسته‌ای ایران پرداخت و گفت: تحریم‌ها علیه ایران باید ادامه یابد و ما معتقدیم که این تحریم‌ها باید به شکل تدریجی لغو شود. ما باید درباره ایران عمل گرا باشیم و فقط به حرف اکتفا نکنیم.

وی گفت: میدانم پرونده هسته‌ای ایران برای شما بسیار حایز اهمیت است، ما نیز به این مساله اهمیت می‌دهیم و به شما می‌گویم که فرانسه در مذاکره با ایران بسیار جدی است. آنچه در لوزان اتفاق افتاد مذاکرات ابتدایی بود و باید برای رسیدن به توافقی که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود، تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha