• یکشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ / ۰۰:۴۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94013011732
  • خبرنگار : 71531

رستوران‌ها ستاره‌دار می‌شوند

ضرب‌الاجل وزارت بهداشت برای نانوایی‌ها

ضرب‌الاجل وزارت بهداشت برای نانوایی‌ها

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، جزییات برنامه‌های نظارتی این مرکز بر مراکز طبخ و توزیع مواد غذایی در سال جاری را تشریح کرد.

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، جزییات برنامه‌های نظارتی این مرکز بر مراکز طبخ و توزیع مواد غذایی در سال جاری را تشریح کرد.

مهندس محسن فرهادی در آستانه هفته سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در خصوص برنامه‌های مرکز سلامت محیط و کار برای نظارت بر مراکز توزیع و طبخ با توجه به شعار هفته سلامت با عنوان "ایمنی غذا؛ از مزرعه تا سفره"، گفت: تقریبا دو محور اصلی در این مورد را از ابتدای سال آغاز کردیم و عملیاتی شده است.

افزایش سه برابری گزارش‌های مردمی با گسترش سامانه 1490

وی یکی از محورها را گسترش سامانه رسیدگی به شکایات مردمی یعنی سامانه 1490 عنوان کرد و افزود: این کار از ابتدای سال صورت گرفته و عملا ارتباط ما را با مردم به طور مستقیم برقرار می‌کند. به این معنی که مردم از این طریق می‌توانند انتقادات، پیشنهادات، گزارش‌ها و شکایات خود را از واحدهای صنفی ارائه کنند.

2000 شکایت بهداشتی؛ از ابتدای امسال

فرهادی با بیان اینکه این سیستم در سطح تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی برقرار است، اظهار کرد: کارشناسان ما شکایات را مستقیما در اختیار بازرسان قرار می‌دهند. از ابتدای امسال تا کنون تعداد گزارش‌های دریافتی از طریق این سامانه سه برابر نسبت به وضعیت عادی افزایش یافته به این معنی که 2 هزار مورد شکایت بهداشتی مطرح و مورد بررسی قرار گرفته است.

آغاز رتبه‌بندی رستوران‌ها

نانوایی‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها در دستور کار

وی همچنین به رتبه‌بندی رستوران‌ها که از طریق سامانه 1490 انجام گرفته، اشاره کرد و گفت: این کار به صورت پایلوت آغاز شده و بر اساس آن به رستوران‌های نمونه سه سیب سلامت، به واحد‌هایی که رتبه پایین‌تر داشتند دو سیب سلامت و به واحد‌های رتبه پایین‌تر، یک سیب سلامت داده شده است.

فرهادی با ابراز امیدواری نسبت به گسترش این رتبه‌بندی‌ها به نانوایی‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها و با بیان اینکه این کار همکاری عمیق‌تر میان مرکز سلامت محیط و کار و اصناف را می‌طلبد، افزود: امسال حتما شاهد آن اتفاق خواهیم بود.

گسترش کنترل کیفی غذا در سال جاری

معاون فنی بهداشت محیط مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گسترش کنترل کیفی غذا در سطح عرضه را محور دیگر برنامه‌های نظارتی این مرکز در سال جاری دانست و اظهار کرد: این کار از طریق برداشت نمونه‌های مواد غذایی و ارسال آنها به آزمایشگاه صورت می‌گیرد. در این راستا در برنامه نوروز توانستیم این نمونه‌برداری را 15 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۲:۱۶

اين خندار نيست كه ما سلامتى را براى مردم طبقه بندى كنيم به اینکه رستوران داران بهداشت را رعايت مى كنند يا نه؟! ميدانيم اگر مردمى كه بول كم دارن از رستوران بی کیفیت وغير بهداشتى غذا بخورند و مريض شوند جه ضرر اقتصادى به جامعه وارد مى شود‍! بيمه درمانى درست حسابى كه نداريم. اين يك ضرر از ده ها ضررى هست كه به جامعه وارد مى شود

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۱۰:۴۲

به آن آقاي مسوول بفرمايند ريشه اين همه تخلف بهداشتي به ويژه مواد غذايي کجاست. عمده مواد غذايي تهيه شده در اغذيه فروشيها رستورانها، آبميوه فروشي ها و شيريني پزشيها حاوي رنگهاي غير مجاز صنعتي است که در صنعت با ترازويي با دقت يک صدم گرم و در واحدهاي صنفي با واحد بيل و ملاقه و ... اندازه گيري مي‌شود و نهايتا گسترش سونامي وار سرطان دستگاه گوارش، مثانه، کبد و ... . حال آلودگي ميکروبي مواد غذايي صنفي به انواع انگلها و باکتريهاي بماند. ايشان بفرمايند چه افزايشي؟ آيا رساندن رقم نمونه برداري از عدد 500 به 575 براي کشوري با نيم ميلون واحد صنفي تهيه و عرضه مواد غذايي قابل دفاع است يا جاي عذرخواهي از مردم هم دارد؟ ايا ايشان نمي انديشند که متقلبين و متخلفين عرضه مواد غذايي از بازرسين و سيستم بهداشتي پيشي گرفته‌اند آيا بعد از 15 سال اجراي برنامه حذف جوش شيرين در کشور ايشان قادر هستند بفرمايند اين طرح چند درصد موفقيت داشته است و ...؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟