• یکشنبه / ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94012307911

در صورت عقد قرارداد

کویت مشتری جدید گاز ایران می شود

کویت مشتری جدید گاز ایران می شود

با توجه به این که کشورهای حاشیه خلیج فارس در اولویت ایران برای صادرات گاز قرار گرفته‌اند، پس از مذاکرات با عمان، اکنون احتمال پیوستن کویت به جمع مشتریان گازی ایران وجود دارد.

با توجه به این که کشورهای حاشیه خلیج فارس در اولویت ایران برای صادرات گاز قرار گرفته‌اند، پس از مذاکرات با عمان، اکنون احتمال پیوستن کویت به جمع مشتریان گازی ایران وجود دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خرداد ماه سال گذشته و در جریان سفر امیر کویت به ایران، پیشنهاد ایران به منظور فروش گاز به کویت مطرح شد اما پاسخی از سوی طرف کویتی دریافت نشد.

اکنون با گذشت نزدیک به یکسال از پیشنهاد ایران و پس از عملیاتی شدن قرارداد صادرات گاز به عراق از ماه آینده و انجام مذاکرات با عمان، پرونده صادرات گاز به عمان دوباره به روی میز آمده است.

مقامات وزارت نفت بر این باورند که امکان صادرات گاز به کویت از طریق عراق وجود دارد و در صورت امضای قرارداد، گاز ایران به کویت می رود.

در این زمینه حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که تجارت گاز از محورهای مهم برنامه ششم توسعه است، اعلام کرده که استعداد صادرات گاز از طریق عراق به کویت وجود دارد و این برنامه با امضای قرارداد عملیاتی می شود.

پیش تر نیز علی رضا کاملی، مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران با بیان این که با بررسیهای انجام شده هم اکنون اولویت نخست صادراتی گاز ایران بنا به دلایل مختلف و قابل قبول، بازارهای موجود در حوزه خلیج فارس است، گفته بود بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عمان، کویت، امارات، عربستان، بحرین و عراق از نظر فاصله مکانی به ایران نزدیک است و با احداث حداکثر خط لوله ای به طول ۲۰۰ کیلومتر می توان به بازار این کشورها دسترسی پیدا کرد و در زمان کمتری گاز را به این مناطق رساند، ضمن این که در سالهای اخیر این کشورها به این اعتقاد رسیده اند که منبع پایدار دیگری در زمینه واردات گاز به جز گاز ایران ندارند.

بر اساس این گزارش جزییات برنامه ایران برای صادرات گاز به کویت مشخص نیست اما هم اکنون بر اساس قراردادهای موجود ایران بیش از 60 میلیون متر مکعب از گاز عراق و 25 میلیون متر مکعب از گاز مورد نیاز ترکیه را تامین می کند.

همچنین در مقابل صادرات گاز به ارمنستان برق دریافت و با آذربایجان نیز سوآپ گاز انجام می دهد اما در مقابل این حجم صادرات در زمستان گذشته روزانه حدود 40 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان وارد کرده است .

طبق آمار موجود در سال 2014 میلادی مجموع صادرات گاز ایران 9 میلیارد و 750 میلیون متر مکعب و میزان واردات شش میلیارد و 328 میلیون متر مکعب بوده و در نتیجه تراز تجاری گاز ایران در سال گذشته سه میلیارد و 400 میلیون متر مکعب بوده است.

در سال 1393 نیز حجم صادرات گاز نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن شاهد افزایش بیش از هشت درصدی بوده است.

ایران اکنون به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی دنیا سهمی حدود 1.5 درصد از تجارت جهانی گاز دارد این در حالی است که طبق سند چشم انداز این میزان در سال 1404 باید به 10 درصد برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha