نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گسترش خشکسالی و کمبود منابع آب در کشور، گفت که موجودی آب و چگونگی مدیریت مصرف آن باید در برنامه ششم توسعه تدوین شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجید جلیل سرقلعه در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس با اشاره به گسترش خشکسالی، کمبود منابع و سهم بالای مصرف سرانه آب اظهار کرد: کشور ما تا سال 2025 در گروه کشورهای واردکننده آب قرار میگیرد هر چند این معضل 25 درصد کره زمین را فرا میگیرد اما جا دارد چاره اساسی برای آن بیندیشیم.
وی افزود: پدیده گرم شدن کره زمین موجب کاهش بارشها، افزایش نمک در آب، نابودن شدن اراضی کشاورزی و نهایتا خشکسالی میشود. این پدیده در کشور ما سرعت دو برابر دارد زیرا سه چهارم کشور در ناحیه کاملا خشک قرار دارد. فشار بیامان بر برداشتهای زیرزمینی و استفاده از 90 درصد منابع آب در کشاورزی و باغات، منابع را به شدت کاهش داده و از 270 میلیارد متر مکعب آب استحصال شده فقط 130 میلیارد متر مکعب آن تجدید میشود و بقیه به هدر میرود.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها، تصریح کرد: در اثر این واقعه زیست محیطی ریزگردها آزاد شده و سلامت انسانها، حیات وحش و گونههای زیستی حیوانی و گیاهان را به خطر میاندازد.
سرقلعه در ادامه خطاب به رییسجمهور و رییس شورای عالی آب، گفت: اصفهان زمانی در شرایط عادی برای آب شرب، کشاورزی و صنعت 850 میلیون متر مکعب آب از بالادست دریافت میکرد. با توجه به اینکه این آب به یک سوم تقلیل پیدا کرده با راهاندازی تونل سوم و پروژه بهشتآباد 1/5 میلیارد متر مکعب آب از حوزه بالادست روانه استان میشود. زمانی که 850 میلیون متر مکعب آب راهی اصفهان میشد هم زایندهرود و هم تالاب گاوخونی زنده بود. چرا 30 کیلومتر نرسیده به اصفهان این آبها غیب و تبدیل به گوشت قربانی میشود و سهم زایندهرود نادیده گرفته میشود.
این نماینده مجلس با انتقاد از نحوه مدیریت آب در استان اصفهان، ادامه داد: اصفهان نیاز به آب سالم دارد. بیش از 400 هزار هکتار اراضی کشاورزی روی دست مردم اصفهان مانده و کشاورزان لطمه دیدهاند. با توجه به اینکه اصفهان سه میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد 1/5 میلیارد متر مکعب باقیمانده کجا باید تامین شود؟
وی افزایش میزان ریزگردها و خشک شدن تالابها و باغات را از جمله نتایج کمبود آب دانست و گفت: بهتر است همانطور که در بودجه و اقتصاد کشور با مردم شفاف حرف زدهایم در قضیه آب هم حقایق را به مردم بگوییم زیرا این قضیه در آینده نه چندان دور به بحران جهانی و منطقهای تبدیل میشود.
جلیل سرقلعه با بیان اینکه موجودی آب و چگونگی مدیریت مصرف آن باید در برنامه ششم توسعه تدوین شود، اضافه کرد: برداشتهای غیرقانونی مثل چاهها در اصفهان چقدر مدیریت شده است. اصفهان متعلق به ایرانیان است و نباید نسلها را در مقابل هم قرار دهیم بلکه بهتر است در موضعگیریها دقت لازم را داشته باشیم.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از نطق خود خواستار سامان یافتن وضعیت فرهنگیان شد و افزود: از تلاش دولت، استاندار و نمایندگان در رابطه با راهاندازی مجدد واحد پتروشیمی لردگان که از اقتصادیترین پروژههای پتروشیمی کشور است تقدیر میکنم.
وی اضافه کرد: جاده استراتژیک شهرکرد، بروجن، لردگان، خوزستان هنوز تکمیل نشده و تلفات جانی همچنان ادامه دارد. ضمن تقدیر از زحمات مجریان این پروژه خواهان نگاه ملی به این جاده هستم.
سرقلعه در پایان خواستار توجه ویژه به زیرساختهای آب و راه روستایی، تکمیل بیمارستانها، تقویت توریسم و بهسازی روستاها شد و گفت: از وزیر جهاد کشاورزی تقاضا میشود با توجه به اینکه چندین بار قول انتصاب مدیری کاردان در بخش کشاورزی استان را دادهاند در اسرع وقت اقدام نمایند.
انتهای پیام
نظرات