به گزارش ایسنا، مصطفی بغدادی، در" پنل تخصصی نظام تامین مالی نوآوری ایران؛ تحلیل عملکرد و اثربخشی" که در دومین روزچهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری برگزار شد، گفت: نگاه تاریخی به مسئله تامین مالی و نوآوری شاهد خواهیم بود که ۲ تا ۳ بازیگر سنتی مانند بانک ها و بورس از نهادهای مهم تامین مالی شناخته میشوند .
وی افزود: اما در دوره معاصر در سال های اخیر از شروع برنامه سوم توسعه و ماده ۱۰۰ این برنامه، موضوع شکل گیری صندوق های پژوهش مطرح شد و با ایجاد صندوق های پژوهش و فناوری، نخستین بازیگران تامین مالی حوزه نوآوری و فناوری ظهور یافتند.
وی افزود: از آن سال تاکنون در بازه های زمانی مختلف قوانین مختلف تصویب شدند که به تقویت و تکامل زیست بوم نوآوری و زیست بوم تامین مالی نوآوری کمک کردند.
بغدادی اظهار کرد: اوایل دهه ۸۰ اولین صندوق های پژوهش و فناوری، پارک پردیس و معاونت علمی و فناوری ایجاد شد که هر کدام اثراتی در زیست بوم نوآوری برجای گذاشتند. همچنین به واسطه قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان نیز صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد شد.
معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه قوانین رفع موانع تولید و جهش تولید دانش بنیان نیز به تکامل زیست بوم نوآوری کشور و تامین نوآوری کمک کرد، یادآور شد: اکنون صندوق نوآوری با ۱۰همت سرمایه، ۸ خدمت تخصصی به شرکت های دانش بنیان ارائه می دهد.
وی ۷۲ صندوق پژوهش در سراسر کشور، ۱۲ صندوق CVC و خطر پذیر، ۲۴ صندوق جسورانه بورسی، تعداد زیادی شتاب دهنده و مرکز نوآوری و بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان را از اعضای اکوسیستمنوآوری کشور دانست و ادامه داد: با همکاری این اکوسیستم، میزان فروش این شرکت ها به بیش از ۹۲۴ همت رسیده است و زمینه اشتغال ۴۰ هزار نفر در کشور را فراهم کرده اند.
انتهای پیام
نظرات