جنگندههای رژیم صهیونیستی در بیست و دوم ماه مارس سال 2004 ویلچر شیخ احمد یاسین، بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی حماس را نشانه رفتند که در پی این جنایت این رهبر مبارز به مقام رفیع شهادت نائل گشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) همزمان با یازدهمین سالروز شهادت شیخ احمد یاسین توسط رژیم صهیونیستی مرکز اطلاع رسانی فلسطین در گزارشی نوشت: هر چند که روح بلند و عارفانه این پیشوای رزمنده به فردوس برین پر کشید، اما اندیشههای مبارزاتی و هنوز در آسمان جان و دل شاگردانش فوران میکند، مبارزه و مقاومتی که روز به روز در جامعه فلسطین ریشه دارتر میشود و دامنه آن گسترش مییابد و هر روز شکستی را بر دشمن صهیونیستی تحمیل میکند.
شیخ احمد یاسین در محافل مبارزاتی و مقاومتی فلسطین از جایگاه معنوی و سیاسی منحصر به فردی برخوردار بود که همین مساله او را به یکی از مهم ترین چهره های ملی فلسطین مبدل ساخت.
وی در ژوئن سال 1936 در روستای تاریخی و کهن جوزه عسقلان دیده به جهان گشود، در این سال نخستین قیام مسلحانه علیه توسعه طلبی و نفوذ رژیم صهیونیستی شکل گرفت. وی پدرش را در 5 سالگی از دست داد.
وی فاجعه اشغال فلسطین در سال 1948 را به عینه تجربه کرد، وی در جریان این فاجعه 12 ساله بود. شیخ احمد یاسین در این باره گفته است:« ارتش های عربی که به منظور مبارزه با اسرائیل آمده بودند، سلاح هایمان را گرفتند، سرنوشت ما به آنها گره خورد، وقتی این ارتش ها شکست خوردند، ما نیز شکست خوردیم، گروهک های تروریستی رژیم صهیونیستی به منظور ارعاب غیر نظامیان بی دفاع فلسطینی دست به کشتارهای هولناک و وحشیانه ای زدند. اگر سلاح های خود را به این ارتش ها نمی دادیم، وضعیت فرق می کرد.»
احمد یاسین وارد مدرسه جوره شد و تا کلاس پنجم در آن تحصیل کرد، ولی فاجعه اشغال فلسطین مانع از ادامه تحصیل وی شد، او به همراه خانواده اش به غزه مهاجرت کرد، در آنجا شرایط دگرگون شد، خانواده شیخ احمد یاسین مثل هر خانواده دیگری دچار تلخکامی های گرسنگی و انواع محرومیت ها شد. وی به مدت یک سال (از 1949 تا سال 1950) ترک تحصیل کرد و در یکی از فلافل فروشی های غزه مشغول کار شد و به امرار معاش خانواده 7 نفره پدرش کمک کرد، پس از مدتی دوباره به ادامه تحصیل پرداخت.
وی در شانزده سالگی دچار یک حادثه شد که زندگیش را تحت تاثیر قرار داد، او در سال 1952 به همراه شماری از دوستانش بازی می کرد که ناگهان از ناحیه گردن آسیب دید و بعد از 45 گردنش را گچ گرفتند و بعدها مشخص شد که باید تا آخر عمرش فلج زندگی کند.
وی علاوه بر فلج بودن از چندین بیماری دیگر از جمله ضعف بینایی رنج می برد، زیرا ماموران سرویس های اطلاعات رژیم اشغالگر قدس او را در جریان حبس در زندان به شدت مورد شکنجه قرار دادند، شیخ احمد یاسین همچنین با عفونت گوش، حساسیت ریه و ورم روده دست و پنجه نرم می کرد.
احمد یاسین تحصیلات دبیرستان خود را در سال 1958 به اتمام رساند و به رغم آن همه مخالفت ها توانست یک شغل مناسب برای خود دست و پا کند. بخش اعظم درآمد وی از طریق تدریس تامین می شد و آن هم صرف هزینه های زندگی خانواده اش می گشت.
احمد یاسین در سن 20 سالگی در تظاهرات اعتراض آمیز به تجاوز سه جانبه علیه مصر شرکت کرد و استعداد سخنوری و فعالیت تشکیلاتی خود را به منصه ظهور رساند.
وی به همراه همکاران مبلغ خود به مخالفت با نظارت یک طرف بین المللی بر غزه برخاست و بر لزوم بازگشت ناظران مصری بر این منطقه تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات