• دوشنبه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93121106380
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

سالم بودن محصولات تراریخته با یافته‌های علمی مغایرتی ندارد

سالم بودن محصولات تراریخته با یافته‌های علمی مغایرتی ندارد

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به دیدگاه‌های متفاوت درباره سلامت محصولات تراریخته گفت: تاکنون سند علمی مبنی بر ناسالم بودن این محصولات به دست نیامده است.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به دیدگاه‌های متفاوت درباره سلامت محصولات تراریخته گفت: تاکنون سند علمی مبنی بر ناسالم بودن این محصولات به دست نیامده است.

دکتر محمدجواد رسایی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، گفت: بحث در مورد سلامت محصولات تراریخته، دیدگاه‌های متفاوتی را به همراه دارد اما تاکنون هیچگونه سند علمی دال بر ناسالم بودن این محصولات به دست نیامده است.

وی افزود: تاکنون چند پژوهش به صورت مقطعی در مورد بررسی محصولات تراریخته انجام شده که نشان می‌دهد، این محصولات به خصوص محصولات گیاهی تراریخته ممکن است تنها باعث بروز آلرژیک شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه در حال حاضر 200 میلیون هکتار زمین در جهان زیر سطح کشت محصولات تراریخته قرار دارند، گفت: از میان کشورهای جهان، آمریکا بزرگترین تولید کننده محصولات تراریخته به شمار می‌رود به طوری که دو سوم کل محصولات تراریخته دنیا در آمریکا تولید می‌شود.

رسایی گفت: 90 درصد پنبه تولید شده در هند و 80 درصد سویای تولیدی جهان تراریخته است که روغن آنها به سایر کشورهای دیگر از جمله ایران نیز صادر می‌شود، بنابراین بیشتر روغن‌های وارداتی به کشور تراریخته هستند.

وی با اشاره به اینکه حدود 20 سال است که محصولات تراریخته در سطح دنیا استفاده می‌شوند، افزود: ژاپن بزرگترین مصرف کننده محصولات تراریخته و به عبارتی تمام محصولات کشاورزی آنها تراریخته است. اگر محصولات تراریخته از نظر سلامتی دچار مشکل بودند، میانگین امید به زندگی مردم ژاپن بالای 85 سال نبود.

رسایی گفت: در تمام زمینه‌ها، پروتکل ایمنی وجود دارد اما متاسفانه پروتکل ایمنی زیستی مانند سدی در برابر محصولات تراریخته عمل کرده، به طوری که از ورود آنها به بازار جلوگیری می‌کند.

وی با ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر حتی یک متر زمین زیر سطح کشت محصولات تراریخته در کشور وجود ندارد، گفت: محصولاتی که از طریق مهندسی ژن به دست می‌آیند تراریخته نامیده می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha