به گزارش ایسنا، دکتر زند در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه کمیسیون دائمی عتف با اشاره به مصرف گسترده محصولات ترارخیته در ایران و دنیا افزود: در حال حاضر بیشترین محصولات تراریخته شامل خوراک دام و طیور و روغنها میشود، به طوری که 90 درصد روغنهای وارداتی به کشور از دانههای روغنی تراریخته است.
زند ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود محصولاتی چون پنبه، ذرت و کلزای تراریخته سطح زیر کشت زیادی را به خود اختصاص دادهاند.
وی با تاکید بر این که ما برای مواجهه با محصولات تراریخته دو راه نداریم، اضافه کرد: یا باید توجه خود را بر تولید و خرید محصولات غیرتراریخته متمرکز کنیم که این امر گران است و تولید محصول غیر تراریخته مقرون به صرفه نیست و یا باید وارد این عرصه شویم.
رییس سازمان تحقیقات کشاورزی با اشاره به رویکرد این سازمان در خصوص تولید محصولات تراریخته اضافه کرد: بر این اساس شورایی در این زمینه ایجاد شده که در آن برچسبگذاری محصولات تراریخته در دستور کار قرار دارد.
زند با انتقاد از رویکرد دوگانه کشور نسبت به تولید، تحقیق و واردات محصولات تراریخته، افزود: در آنجایی که قرار است این محصولات وارد کشور شود، اعتراضی شنیده نمیشود؛ اما زمانی که موضوع تحقیق و تولید این محصولات مطرح میشود، اعتراضات زیادی را میشنویم.
وی با تاکید بر اینکه اولویت ما بر کشت گیاهان تراریخته غیرخوراکی ماننند پنبه است، تصریح کرد: در حال حاضر پنبه در کشور تولید شده است که بعد از ارزیابیها مجوز عرضه آن صادر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات