• یکشنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93121005472
  • خبرنگار : 71456

قمرهای پلوتو از نگاه فضاپیمای نیوهورایزنز + تصاویر

قمرهای پلوتو از نگاه فضاپیمای نیوهورایزنز + تصاویر

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در تلاش خود برای نزدیک شدن به پلوتو، نه تنها اسرار این سیاره کوتوله، بلکه رازهای قمرهای آن را نیز فاش می‌کند.

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در تلاش خود برای نزدیک شدن به پلوتو، نه تنها اسرار این سیاره کوتوله، بلکه رازهای قمرهای آن را نیز فاش می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این فضاپیمای بدون‌سرنشین، در هشتاد و پنجمین سالگرد کشف پلوتو، نخستین تصاویر خود از قمرهای «نیکس» و «هیدرا» را به زمین مخابره کرد.

این تصاویر که توسط تصویرگر شناسایی با طیف طولانی (LORRI) فضاپیمای نیوهورایزنز تهیه شده‌اند، به درک عمیق‌تر دانشمندان از مدار پلوتو کمک می‌کنند.

نیکس و هیدرا دو قمر از مجموع پنج قمر شناخته‌شده پلوتو هستند که در سال 2005 با استفاده از تصاویر هابل کشف شدند.

این تصاویر در فاصله زمانی هفتم تا نوزدهم بهمن و از فاصله 201 تا 186 میلیون کیلومتری از پلوتو گرفته شده‌اند؛ نتایج حاصل، فیلمی شامل هفت فریم است که هر فریم آن از پنج تصویر 10 ثانیه‌ای تشکیل شده است.

تاکنون پنج قمر پلوتو شناسایی شده‌اند، اما دانشمندان معتقدند این جرم کیهانی احتمالا دارای 10 قمر و همچنین سیستم‌های حلقوی است.

هیدرا که خارجی‌ترین قمر پلوتو به شمار می‌آید، در فاصله 64 هزار و 700 کیلومتری قرار دارد و دوره مدارگردی آن حول پلوتو 38 روز اعلام شده است؛ این در حالی است که نیکس در فاصله 48 هزار و 700 کیلومتری واقع شده و بازه زمانی مدارگردی آن 25 روز است.

این دو قمر کوچک بوده و قطر آنها بین 40 تا 150 کیلومتر است؛ با این حال قمرهای Styx و Kerberos‌ کوچک‌تر بوده و برای فضاپیمای نیوهورایزنز قابل‌رویت نیستند.

پروژه 650 میلیون دلاری نیوهورایزنز ژانویه سال 2006 با پرتاب این فضاپیما بر روی موشک اطلس V به فضا آغاز شد. این کاوشگر که تاکنون 4.5 میلیارد کیلومتر را در مسیر سفر به سوی پلوتو طی کرده است، 478 کیلوگرم وزن داشته و با انرژی هسته‌ای نیرودهی می‌شود.

نیوهورایزنز دوم شهریور سال 2014 از کنار مدار نپتون عبور کرد و در 14 ژوئیه (23 تیر 94) به نزدیکی پلوتو خواهد رسید.

انتهای پیام

عبور نیورهورایزنز از کنار پلوتو و قمرهایش در تصویر هنری

مدار قمرهای پلوتو از نگاه هابل

قمرهای پلوتو از نگاه هابل

قمر شارون پلوتو

نیکس (بخش نارنجی) و هیدرا (بخش زردرنگ)

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha