پژوهشگران مرکز تحقیقات ضایعات نخاعی در مطالعات اخیر خود اعلام کردند امگا 3 تاثیری در پیشگیری از پوکی استخوان در بیماران ضایعات نخاعی نخواهد داشت ولی در بهبود پاسخهای فیزیکی بسیار موثر است.
دکتر حدیث صبور ،مجری طرح، در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا با اشاره به تبلیغات گسترده در خصوص مکملهای غذایی در کشور گفت: ادعاهایی در زمینه تاثیر مکمل اسیدهای چرب امگا 3 در بهبود شاخصهای استخوانی و التهابی بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی مکررا مطرح میشود.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده در این زمینه افزود: در این مطالعات تلاش شد تا اثرات روغن ماهی و امگا 3 در بهبود پوکی استخوان بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی مورد بررسی قرار گیرد.
صبور ادامه داد: برای این منظور به مدت 14 ماه 82 بیمار مبتلا، مورد بررسی قرار گرفتند؛ به گونهای که به طور روزانه حدود یک گرم امگا 3 دریافت کردند ولی بر اساس نتایج به دست آمده امگا 3 در این بیماران تاثیری نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه از این مطالعات نتایج بارزی در خصوص اثرات امگا 3 در پیشگیری از پوکی استخوان در بیماران ضایعات نخاعی مشاهده نشد، خاطرنشان کرد: در عین حال، این ماده در بهبود پاسخهای فیزیکی و افسردگی این بیماران موثر بوده است.
مجری طرح با تاکید بر این که شیوع پوکی استخوان در میان بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی بالا است، یادآور شد: این دسته از بیماران به دلیل کاهش میزان فعالیتهای بدنی، نداشتن رژیمهای غذایی مناسب و افزایش میزان چربی، مبتلا به پوکی استخوان میشوند.
وی با بیان این که به طور کلی با شیوع کمبود ویتامین D در کشور مواجه هستیم، اضافه کرد: کمبود ویتامین D در بین بیماران ضایعات نخاعی عاملی برای تسریع پوکی استخوان در این بیماران است.
انتهای پیام
نظرات