بزرگترین و قدرتمندترین توربین گازی جهان با نیروی 500 هزار اسب بخار بر روی بستر آزمایش جدید مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یکی از مشکلات موجود بر سر راه ساخت بزرگترین و قدرتمندترین توربین گازی جهان با نام 9HA Harriet، نیاز به بستری آزمایشی برای آزمایشکردن این توربین بود.
شرکت جنرالالکتریک واقع در کارولینای جنوبی، یک میلیارد دلار برای ساخت توربین گازی و همچنین 185 میلیون دلار دیگر برای ساخت بستر آزمایش هزینه کرد؛ این توربین گازی 500 هزار اسب بخار قدرت دارد و آخرین نمونه از توربینهای گروه H است که این شرکت در ساخت آنها سرمایهگذاری کرده است.
توربین ابداعی در ترکیب با یک مولد بخار میتواند نیروگاه بخار 600 مگاواتی را نیرودهی کند و این نیروگاه نیز به نوبه خود، قادر خواهد بود انرژی مورد نیاز 600 هزار خانه را تامین کند.
توربین Harriet چندین نمونه گاز طبیعی از گاز شیل تا گاز طبیعی مایع را به عنوان سوخت مصرف میکند و به جای تولید برق، هوای داغ را با سرعت بینهایت بالایی آزاد میکند.
این توربین دارای پرههای توربینی ساختهشده از مونوکریستال ابرآلیاژ است و این پرهها، پوششهای مانع حرارتی دارند که قادر به تحمل 1600 درجه سانتیگراد هستند. توربین دارای پرههای استاتور متغیر است که در اصل، برای موتورهای جت فراصوت طراحی شدهاند و جریان هوا را هدایت میکنند. توربین همچنین دارای طراحی ماژولار با پرههایی است که میتوان آنها را به طور منفرد جایگزین کرد.
کارآیی این توربین که برای عملیات خودکار طراحی شده، بیش از 91 درصد اعلام شده و دارای میزان انتشار گازهای گلخانهای پایینی است. مرحله نخست آزمایشات بر روی این توربین ماه آوریل سال گذشته آغاز و سه ماه طول کشید.
توربین گازی برای بررسی دقیق عملکرد بر روی بستر آزمایش جدید، از سایت محل ساخت در فرانسه به آمریکا منتقل شد.
این بستر آزمایشی قادر به شبیهسازی شرایط ارتفاع و درجه حرارت از بیابانهای گرم تا کوهستانهای سرد است؛ در طول این آزمایشات، محققان اقدام به شبیهسازی عملیات طبیعی توربین و آزمایش 5000 ابزار آن خواهند کردند؛ دادههای دریافتی از این آزمایش در توسعه آتی این توربین به کار خواهد رفت.
شرکت جنرالالکتریک سفارش ساخت 15 توربین گازی 9HA Harriet را از آمریکا، اروپا و ژاپن دریافت کرده است.
انتهای پیام
نظرات