• دوشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 93112715032
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان:

دستکاری در طبیعت موجب بحران گرد و خاک شده است

دستکاری در طبیعت موجب بحران گرد و خاک شده است

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: دست‌کاری در قسمتی از طبیعت موجب بحران برای مردم ساکن آن منطقه می​شود؛ سیلاب سالانه در رودخانه جراحی به طور کاملا طبیعی موجب تثبیت شن​های روان می‌شد اما می‌بینیم که سدسازی و خشک کردن این رودخانه چه بحران بزرگی را دامن​گیر خوزستان و کشور کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: دست‌کاری در قسمتی از طبیعت موجب بحران برای مردم ساکن آن منطقه می​شود؛ سیلاب سالانه در رودخانه جراحی به طور کاملا طبیعی موجب تثبیت شن​های روان می‌شد اما می‌بینیم که سدسازی و خشک کردن این رودخانه چه بحران بزرگی را دامن​گیر خوزستان و کشور کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، احمدرضا لاهیجان​زاده در سمینار علمی بررسی کانون​های ریزگردها، عوامل، اثرات و راهکارهای مقابله با آنها که امروز (27 بهمن​ماه) در اهواز برگزار شد، عنوان کرد: 170 میلیارد تومان اعتبار جهت مقابله با پدیده ریزگردها در بودجه سال 94 پیش‌بینی شده است. دولت در روز گذشته بسته حمایتی خیلی خوبی برای مقابله با ریزگردها مصوب کرد. در این بسته، تثبیت 30 هزار هکتار شن​های روان و 3000 هکتار مالچ​پاشی برای خوزستان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: با استفاده از این بسته، ضمن احیاء تالاب​های خوزستان، در راستای مقابله با پدیده ریزگردها تا پنج سال آینده قدم​های بزرگی برداشته می​شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به کانون گرد و خاک​های اخیر اظهار کرد: از نهم تا 22 بهمن​ماه کانون گردوخاک​ها، داخلی و بیشتر از منطقه ماهشهر بوده است. شن​های روان این منطقه در سال​های گذشته فعال نبوده​اند و بارش​هایی که صورت می​گرفت، موجب تثبیت شن‌ها می​شد.

لاهیجان​زاده تصریح کرد: کانون اصلی این گرد و خاک​ها از سه راهی ماهشهر به سمت رامشیر و محور رامشیر - امیدیه است. این کانون، عرصه بسیار بزرگی است که در سال​های گذشته به دلیل طغیان رودخانه جراحی ثابت می​ماند.

وی اظهار کرد: در سال​های گذشته و پیش از احداث سد و خشک شدن رودخانه جراحی سالانه یک بار سیلاب پیش می​آمد که موجب تثبیت شن​های روان این رودخانه می​شد. اما اکنون در بیش از 25 هزار هکتار در یک قسمت و 70 هزار هکتار در بخش دیگر، خاک به محض وزش باد فوران می​کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در حاشیه هندیجان، 80 هزار هکتار مساحت شن​زار داریم که کانون دیگر و عامل گرد و خاک استان خوزستان به شمار می​رود.

لاهیجان​زاده اظهار کرد: منشاء گردخاک​هایی که از 23 بهمن​ماه تاکنون وقوع یافته، از کشور عراق است. در چنین شرایطی فقط بارندگی التیام​بخش شرایط مردم استان خواهد بود.

وی اظهار کرد: استخراج نفت در هورالعظیم نیز یکی دیگر از عوامل گرد و خاک با منشاء داخلی است که سال‌ها است؛ با شرکت نفت در این خصوص مشکل داریم به طوری که شرایط حتی به دعواهای حقوقی کشیده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha