• یکشنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93112614116
  • خبرنگار : 71456

ساخت بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی جهان

ساخت بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی جهان

دانشمندان با همکاری تیمی از محققان انگلیسی در حال ساخت نوعی تلسکوپ خورشیدی 344 میلیون دلاری به نام «دانیل کی آنویه» (DKIST) برای تصویربرداری از سطح خورشید با جزئیات بی‌سابقه هستند.

دانشمندان با همکاری تیمی از محققان انگلیسی در حال ساخت نوعی تلسکوپ خورشیدی 344 میلیون دلاری به نام «دانیل کی آنویه» (DKIST) برای تصویربرداری از سطح خورشید با جزئیات بی‌سابقه هستند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این تلسکوپ که به منجمان در پاسخ‌دادن به پرسش‌هایی درباره فیزیک خورشیدی کمک خواهد کرد، سال 2019 آماده بهره‌برداری می‌شود.

ساخت این تلسکوپ با حضور کنسرسیومی از هشت دانشگاه و یک شرکت تجاری انگلیسی برای تولید دوربین‌های این تلسکوپ، وارد مرحله جدیدی شده است.

تلسکوپ DKIST در اصل «تلسکوپ خورشیدی فناوری پیشرفته» نامیده می‌شد، اما در دسامبر 2013 نام آن به احترام سناتور فقید آمریکایی به نام «دانیل کی آنویه» تغییر یافت.

این تلسکوپ دارای آینه‌ای اصلی به عرض 4.24 متر و ضخامت 75 میلی‌متر خواهد بود و زمانی که این آینه با یک سیستم نوری سازگار و همچنین یک آینه ثانویه بسیار کوچک‌تر ترکیب شود، امکان بررسی سطح خورشید را با دقت بی‌نظیری ممکن خواهد ساخت.

قدرت زوم این تلسکوپ معادل دیدن سکه‌ای کوچک از فاصله 100 کیلومتری است.

اندازه بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی جهان بزرگتر از رصدخانه خورشیدی دب اکبر در کالیفرنیا و تلسکوپ خورشیدی اروپا (با اندازه 4.07 متر) است که اکنون در دست ساخت است.

به گفته پروفسور «میهالیس ماتیوداکیس» از مرکز تحقیقات فیزیک نجومی در دانشگاه کوینز بلفاست (در ایرلند شمالی) و رهبر ارشد این پروژه، خورشید مهم‌ترین شیئ نجومی برای بشر به شمار می‌آید و فعالیت آن اثرات عمیقی بر آب‌و‌هوای جهانی و ارتباطات فناوری‌محور دارد.

برای درک عمیق اثرات خورشید بر حیات زمینی، دانشمندان نخست باید دیدگاه‌هایی درباره جزئیات ریز آن بدست آورند و تلسکوپ DKIST به همین منظور ساخته می‌شود.

انتهای پیام

بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha