• یکشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93111910440
  • منبع : نمایندگی خوزستان

تولید باکتری که از آزمایشگاه فرار نمی​کند

تولید باکتری که از آزمایشگاه فرار نمی​کند

محققان آمریکایی برای نخستین‌بار موفق به تولید باکتری شده‌اند که تنها درصورت دسترسی به موادی که در طبیعت وجود ندارند، زنده می‌ماند.

محققان آمریکایی برای نخستین‌بار موفق به تولید باکتری شده‌اند که تنها درصورت دسترسی به موادی که در طبیعت وجود ندارند، زنده می‌ماند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، منطقه​خوزستان، دو گروه تحقیقاتی مستقل موفق به تولید باکتری اشرشیاکلی (E.coli) شده‌اند که برای حفظ حیات به آمینواسیدهای مصنوعی نیاز دارد.

تمامی گونه‌های حیات روی زمین از 20 آمینواسید بعنوان بلوک‌های سازنده پایه استفاده کرده و با ترکیب آنها، پروتئین تولید می‌کنند.

محققان دانشکده پزشکی هاروارد از آمینواسید bipA که بزرگتر از آمینواسیدهای طبیعی هستند، در تحقیقات خود استفاده کردند. محققان دانشگاه ییل نیز از سه نوع آمینواسید مصنوعی متفاوت استفاده کردند؛ آمینواسید‌های مصنوعی حاوی حروف مصنوعی در کدهای ژنتیکی خود هستند.

ساختار باکتری به نحوی دستکاری ژنتیکی شد که (باکتری) برای ادامه فعالیت، به آمینواسید مصنوعی که در طبیعت وجود ندارد، وابسته شد؛ همچنین این باکتری تنها با افزودن آمینواسید مورد نظر به محیط کشت آزمایشگاهی رشد می‌کند.

کشت حدود 100 میلیارد سلول​ها در طول 20 روز در آزمایشگاه نشان داد که هیچ کدام از این سلول​ها بدون استفاده از پروتئین مصنوعی تولید شده، قادر به زنده​ماندن در محیط خارج از محیط آزمایشگاه نیستند.

محققان معتقدند که باکتری​های تولیدشده به هیچ وجه قادر به تبادل ​DNA خود با سایر گونه‌های مشابه در طبیعت نیستند؛ درحالیکه باکتری​های موجود در طبیعت توانایی تعویض بخشی از DNA خود را با سایر سویه​های مشابه دارند و همین امر سبب گسترش، تکثیر و ایجاد جهش​های بسیاری در گونه​های طبیعی می​شود که در نهایت مقاومت به داروها و ایجاد برخی بیماری​های غیرقابل درمان را به دنبال دارد.

همچنین باکتری دستکاری ژنتیکی​شده در برابر حمله ویروس​ها بسیار مقاوم​تر از سایر باکتری​های طبیعی است که این مقاومت به دلیل عدم تطبیق ماده ژنتیکی بین ویروس و باکتری می​باشد.

محققان قصد دارند در ادامه تحقیقات به جای استفاده از یک آمینو اسید، از 7 آمینو اسید مصنوعی برای کنترل بیشتر باکتری‌ها استفاده کنند.

نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha