پژوهشها حاکی از آن است، احتمال خطر مرگ ناگهانی مبتلایان به صرع در بیمارانی که روی شکم خود میخوابند در مقایسه با کسانی که به پشت میخوابند بسیار بیشتر است.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، محققان دانشگاه شیکاگو به بررسی تاثیر حالت خواب در مرگهای ناگهانی بیماران مبتلا به صرع پرداختند.
آنها در بررسیهای خود دریافتند، 73.3 درصد از بیمارانی که به شکم -دمر- میخوابند در هنگام خواب با مرگ ناگهانی از دنیا میروند، در حالی که 26.7 درصد باقیمانده هنگامی که به حالتهای دیگر میخوابند دچار مرگ ناگهانی می شوند.
صرع یکی از رایجترین اختلالات عصبشناختی در آمریکا است که حدود 2.3 میلیون بزرگسال و 450 هزار کودک در این منطقه به آن مبتلا هستند. اگرچه این بیماری در هر سنی رخ میدهد، اما اغلب کودکان و افراد مسن به آن دچار میشوند.
این شرایط به علت وجود اختلالات الکتریکی در مغز به وجود میآید و بیهوشی و غش را در پی دارد. شخصی که بیش از یک یا دو بار تحت شرایط پزشکی دچار این حملات شود، قطعا بیماری صرع در او تشخیص داده میشود.
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما میتوان حملات ناگهانی ناشی از آن را با دارو کنترل کرد. این در حالیست که برخی افراد نسبت به این قبیل درمانها پاسخ مثبت نشان نمیدهند و باز هم دچار این حملات میشوند.
صرع به عنوان یک بیماری کنترل نشده مزمن شناخته شده است.
دکتر جیم تائو از دانشگاه شیکاگو یادآور شد: بیماری صرع کنترل نشده معمولا علت اصلی مرگهای ناگهانی و غیرمنتظره است که اغلب در خواب اتفاق میافتد.
نتایج این پژوهش در مجله neuroscience منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات