• چهارشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93110100426

معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی ریاست جمهوری:

هیچ کشوری با حمایت بی‌قید و شرط از تحقیقات بنیادی پیشرفت نکرده است

هیچ کشوری با حمایت بی‌قید و شرط از تحقیقات بنیادی پیشرفت نکرده است

معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌که در بررسی درخواست بودجه، اولویت با طرح‌های کاربردی اظهار داشت: حمایت بی‌قید و شرط از تحقیقات بنیادی، الگویی منسوخ شده است.

معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌که در بررسی درخواست بودجه، اولویت با طرح‌های کاربردی اظهار داشت: حمایت بی‌قید و شرط از تحقیقات بنیادی، الگویی منسوخ شده است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سپهر قاضی نوری که در اندیشگان سیاست‌گذاری در علوم و پژوهش‌های بنیادی در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در جمع اساتید و پژوهشگران علوم پایه و صاحب‌نظران سیاست‌گذاری علم و فناوری سخن می‌گفت، اظهار داشت: این منطق که دولت چون پول نفت را دارد باید به پژوهشگران پول بدهد منقضی شده است. باید ببینیم از بودجه‌ای که صرف پژوهش شده چه دستاورد‌هایی حاصل شده و از همین آزمایشگاه‌های موجود چقدر استفاده شده است. همه می‌گویند اگر در آزمایشگاه ما پول بریزید کشفی می‌کنیم که همه دنیا محتاج ما خواهند شد، اما کو آن اختراع؟ در کدام کشور جهان سوم چنین کشف و اختراعی صورت گرفته است؟ آیا می‌توان در انبوهی از مشکلات جزیره‌ای از بهشت ساخت؟

عضو هیات علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس خاطر‌ نشان کرد: انتظار شخص رییس جمهور هم از محققان این است که کار خوب هم می‌کنید بکنید ولی مشکل آب و برق ما را هم حل کنید. این نگاه که پول بریزیم به این امید که از تحقیقات چیزی حاصل شود از دهه 1960 منقضی شده و نگاه سیستمی، جایگزین آن شده است. باید منطق اولویت‌گذاری ما مشخص باشد چرا که نمی‌توان بی‌قید و شرط در تحقیقات هزینه کرد.

وی با بیان این‌که تنها در ایران است که برخی تصور می‌کنند با پول ریختن برای تحقیقات می‌توان پیشرفت کرد، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم هیچ کشوری با این الگو پیشرفت نکرده است و این حرف‌های شیک به درد کشور‌های جهان سومی نمی‌خورد. درست است که پرداخت 42 هزار میلیارد تومان یارانه از سوی دولت اشتباه است، ولی این‌که بگوییم چون دولت این همه صرف یارانه‌ها می‌کند پس دو هزار میلیارد تومان هم صرف پژوهش کند درست نیست.

قاضی نوری تصریح کرد: اساسا در دنیای امروز مرزی بین علوم پایه و کاربردی نیست، لذا وقتی بودجه‌ای به پیشرفت فناوری‌ها اختصاص می‌یابد خود به خود صرف تحقیقات علوم پایه هم می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha