• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1403102417674
  • خبرنگار : 71415

کره جنوبی: ترامپ ممکن است گفت‌وگوی مجدد با کیم جونگ اون را برقرار کند

کره جنوبی: ترامپ ممکن است گفت‌وگوی مجدد با کیم جونگ اون را برقرار کند

آژانس جاسوسی کره جنوبی امروز (دوشنبه) ارزیابی کرد دونالد ترامپ احتمالا برای برگزاری گفتگوهای جدید با رهبر کره شمالی بعد از شروع دور دوم ریاست جمهوری خود در ۲۰ ژانویه تلاش خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش خبرگزاری «یونهاپ»، طبق ارزیابی آژانس جاسوسی کره جنوبی انتظار می‌رود «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده که در دور اول ریاست جمهوری خود سه بار به دیدار «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی رفت برای مذاکره بر سر یک «توافق کوچک» بر سر برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ تلاش کند.

این آژانس جاسوسی به قانونگذاران کره جنوبی اظهار کرد: «اگر به باور آمریکا، سخت می‌توان توقع خلع سلاح هسته‌ای کامل کره شمالی را در یک دوره زمانی کوتاه داشت، رسیدن به یک توافق کوچک در ضمن مذاکراتی با ابعاد کم با هدف معلق کردن برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی یا خلع سلاح هسته‌ای این کشور شاید امکانپذیر باشد.»

کیم جونگ اون و ترامپ پیش از این در زمان ریاست جمهوری اول این چهره جمهوریخواه، سه بار با یکدیگر در سنگاپور، ویتنام و منطقه مرزی غیرنظامی شده بین دو کره دیدار و نشست برگزار کردند.

مذاکرات بر سر خلع سلاح هسته‌ای کامل کره شمالی بعد از نشست ترامپ و کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۹ در شهر هانوی به بن‌بست گرفتار شد.

در مدت چهار سالی که بعد از شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ گذشته، کره شمالی ارتباطات خود را با روسیه نزدیک‌تر کرده است. مسکو و پیونگ یانگ ماه ژوئن سال گذشته میلادی یک معاهده نظامی را امضا کردند که هر دوی آنها  را ملزم به کمک نظامی در صورتی که یکی از طرفین هدف حمله از سوی یک طرف ثالث قرار بگیرند، کرده بود.

واشنگتن نیز در طول دوره ریاست جمهوری «جو بایدن» روابط خود با ژاپن و کره جنوبی، دو متحدش در آسیا را تقویت کرد. در این راستا یک ائتلاف سه جانبه بین آنها علیه پیونگ یانگ برقرار شد که شامل اجرای اولین رزمایش نظامی مشترک در شبه جزیره کره می‌شد.

رهبر کره شمالی بیش از ۲ هفته بعد از پیروز شدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر ۲۰۲۴، در اولین واکنش خود به این رویداد مذاکراتش با ایالات متحده را یادآور شد.

کیم جونگ اون همچنین در اواسط ماه دسامبر در یک سخنرانی گفت: «ما نهایت تلاش خود را در مذاکراتمان با ایالات متحده انجام دادیم چیزی که در نتیجه آن مسلم شد سیاست خصمانه و تهاجمی تغییر ناپذیر نسبت به کره شمالی بود.»

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه دولت در حال کناره‌گیری ایالات متحده در جریان سفر هفته گذشته خود به سئول ادعا کرد دولت بایدن «تلاش‌های متعدد برای تعامل با جمهوری دموکراتیک خلق کره (کره شمالی) بدون هیچ شرطی در موقعیت‌های زیادی داشته است.»

او ادامه داد: «تنها پاسخی که ما دریافت کردیم اقدامات تحریک‌آمیز بیشتر و بیشتر شامل پرتاب‌های موشکی متعدد بود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha