مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از ثبت فنون تهیه مشک دوغ و آب در فرهنگ بختیاری خبر داد.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه چهارمحال و بختیاری- بهمن عسگری سوادجانی در جلسه شورای میراث فرهنگی، از ثبت و حریم سازمان مرکزی پس از بررسی توسط هیأت داروی در فهرست آثار ملی ایران خبر داد و اظهارکرد: از دلایل ثبت این آثار میتوان به حفاظت مستمر از آئینها و فرهنگهای موجود در مناطق مختلف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مشک دوغ و آب در مناطق بختیارینشین و بالاخص عشایرنشین استان تهیه و استفاده میشود افزود: یکی از ملزومات زندگی عشایر بختیاری که نقش عمدهای در این زندگی کوچنشینی و خودکفایی آنان ایفا میکند، مشک است.
عسگری ادامه داد: مشک بر دو نوع آبی و دوغی است. از مشک آب برای حمل و نگهداری آب و از مشک دوغ برای تبدیل ماست به دوغ و کره و نگهداری دوغ استفاده میشود.
به گفته وی، در این پرونده همه مراحل تبدیل پوست گوسفند به مشک دوغ و آب آورده شده است.
انتهای پیام
نظرات