کرم شیخپور ۲۶ آبانماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری در خصوص داوری اظهار کرد: طبق قانون آیین دادرسی ۱۳۷۹ باب هفتم، داوری بر اساس شرع تعریف شده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری افزود: در داوری طرفین ضمن عقد قرارداد میتوانند شخص یا اشخاصی را به عنوان داور مطرح کرده و چنانچه در خصوص مفاد قرارداد اختلافی ایجاد شد، داوران رسیدگی کنند.
شیخپور با بیان اینکه چنانچه شرطی ضمن قرارداد اجرایی آورده شد، آن قرارداد الزامی است، افزود: در صورت بروز اختلاف بین طرفین، حق رسیدگی به داور ارجاع داده میشود و طرفین نقشی ندارند.
وی در خصوص میانجیگری نیز توضیح داد: میانجیگری در امور کیفری دیده شده است، به عنوان مثال چنانچه بین سه نفر بر سر ملکی نزاع صورت گیرد، قانونگذار در آیین دادرسی کیفری پیشبینی کرده که این پرونده را به میانجیگر سپرده تا صلح و سازش ایجاد شود.
ارجاع ۱۲۳۲ پرونده به داوری در سال گذشته
معاون قضایی رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سال گذشته، ۱۲۳۲ پرونده به داوری ارجاع داده شد که ۳۷ درصد آنها منجر به سازش شد، تصریح کرد: در نیمه نخست سال جاری نیز ۶۰۷ پرونده به داوری ارجاع داده شد که ۲۸ درصد آنها به صلح و سازش رسید.
وی با بیان اینکه تعداد نیروهای صلحیار یا اعضای ستاد صبر در هیئتها ۱۶۱۶ نفر است، یادآور شد: ۳۸۵ هیئت صلح در استان راهاندازی شده که شامل ۴۶ هیئت تولیدکنندگان، ۲۸۱ هیئت صلح مساجد، ۳ هیئت صلح خانواده، ۱۱ هیئت صلح در ادارات و ۱۷ هیئت صلح نیز در دفاتر قضایی وجود دارد.
اجرای انواع پویشهای «به حرمت ائمه میبخشم»
شیخپور با بیان اینکه سال گذشته چهار پویش بخشش اجرا و طبق آنها ۲۷۲ زندانی آزاد شد، گفت: پویش « به حرمت حضرت زهرا(س) و مادر میبخشم» « به حرمت امیرالمومنین (ع) میبخشم» از ماه رجب تا رمضان، « به حرمت اباعبدالله میبخشم» در ماه محرم و صفر ، « به حرمت امام رئوف میبخشم» به مناسبت هفته ولایت، از جمله پویشهای اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این پویشها سال گذشته ۱۴۴۶ پرونده به صلح و سازش رسید، تصریح کرد: همچنین ۱۰ پرونده قصاص به نتیجه رسیده و در پروندههای نزاع دسته جمعی نیز یک فقره به سازش منجر شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین بر اساس این پویشها در سال جاری ۲۲۷ زندانی آزاد شد، ۲۱ پرونده نزاع دسته جمعی به سازش رسید و ۱۹ فقره پرونده کلان مالی نیز حل شد.
وی خاطرنشان کرد: تعداد پروندههای سازش شده در نیمه اول سال ۱۴۰۳، ۸۰۹ پرونده بود که در هیئتهای صلح به سازش رسید.
انتهای پیام
نظرات