دانشمندان علوم رایانه دانشگاه کارنگی ملون سیستم هوشمندی ارائه دادهاند که چراغهای مجازی را جایگزین چراغهای راهنمایی و رانندگی معمولی خواهد کرد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، در این جا، چراغهای مجازی و علائم توقف و حرکت مستقیما بر روی داشبورد یا شیشه جلویی خودرو ظاهر میشوند. این امر به راننده امکان میدهد یک چراغ راهنمایی شخصی داشته باشد و سامانه مزبور زمان انتظار وی برای دیدن علائم چراغهای راهنمایی در تقاطعات را از بین میبرد.
این سیستم به حدی پیشرفته است که حتی تعداد دوچرخهسواران و عابران پیاده را محاسبه کرده و نمایش رنگ سبز برای رانندههای خودروها را بسته به تعداد آنها سازگار میکند.
سامانه «چراغ راهنمایی مجازی» از حسگرهای موجود در خودروها برای هماهنگکردن مکانهای آنها استفاده میکند و در واقع، از توانایی وسایطنقلیه برای برقراری ارتباط با یکدیگر بهره میبرد.
شبیهسازیهای اولیه دانشمندان از این چراغهای راهنمایی خودسازماندهیکننده پتانسیل آنها برای افزایش روانکردن ترافیک تا 60 درصد را نشان دادهاند.
تیم علمی سیستم مجازی را در شهر پورتوی پرتغال راهاندازی و نمایشگرهای شیشه جلویی را در 450 تاکسی نصب کرده است.
همچنین شرکت خودروسازی Audi سیستمی ارائه داده که پایان چراغ قرمز را به رانندگان اطلاع میدهد. این سامانه «دستیار چراغ راهنمایی» نام دارد و به رانندگان میگوید دقیقا چه مسافتی تا چراغ قرمز بعدی فاصله دارند تا طوری رانندگی کنند که توقفکردن به دلیل چراغ قرمز را به حداقل برسانند.
این نمایشگر که در مقابل دید راننده و در داشبورد قرار دارد، آیکون چراغ راهنما را با زمانسنجی نشان میدهد که تعداد ثانیههای باقیمانده پیش از تغییرات چراغ، از قرمز به سبز را میخواند. سیستم مزبور به شبکه چراغ راهنمایی الکترونیکی شهرها مرتبط است و میتواند حتی تغییرات مسیرهای جاده را نیز در نظر بگیرد.
شرکت Audi سامانه ابداعیاش را در برلین آلمان و همچنین ورونای ایتالیا آزموده و آن را در نمایشگاه ابزار الکترونیکی لاسوگاس به نمایش گذاشت.
انتهای پیام
نظرات