محققان فرانسوی نانوحسگری طراحی کردهاند که از قابلیت بررسی زنده بودن باکتریها و کشف حیات احتمالی در سیارات دیگر برخوردار است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، روشهای شیمیایی کشف حیات فرازمینی که توسط کاوشگرهای رباتیک مانند مریخنورد کنجکاوی یا فرودگر فیلائه (Philae) مورد استفاده قرار میگیرند، نمیتوانند بطور دقیق مشخص کنند که آیا چیز زندهای بر روی سیاره بیگانه وجود دارد یا خیر.
اما محققان فرانسوی نانوحسگر جدیدی طراحی کردهاند که شامل یک تیر کنسول (cantilever) ساده با یک حسگر حرکت لیزری است که میتواند تا 200 باکتری را مورد شناسایی و بررسی قرار دهد.
اگر باکتری مورد بررسی زنده باشد، سلولها باعث ارتعاشات خفیف در قسمت تیر کنسول شده و توسط لیزر بعنوان نشانهای از حیات تشخیص داده میشود؛ با مردن سلولها، سیگنالها نیز متوقف میشوند.
این روش علاوه بر کاربرد در یافتن حیات فرازمینی در سیارات بیگانه، برای آزمایش داروها نیز قابل استفاده است؛ تیر کنسول میتواند با سلولهای سرطانی پوشش داده شود و اگر دارو موثر باشد، سیگنالهای حرکتی کند یا متوقف میشوند.
آرایههای بزرگتر نانوحسگرها میتوانند در مأموریتهای اکتشافی فضایی آینده مورد استفاده قرار بگیرند؛ نانوحسگرها از قابلیت بررسی حیات در دریاچه سرد تیتان برخوردار هستند.
انتهای پیام
نظرات